Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
"Naš" 7.rođendan kod kuće prošao je izvrsno uz moj preogroman angažman (crkla sam, točnije), ali je 15 djece bilo oduševljeno. Godinu kasnije ista stvar jednako studiozno pripremljena nije prošla (igre su bile drugačije naravno, nije bilo kopirano od lani) jer se 5-6 cura izdvojilo u sobu i ni pod cijenu života nije htjelo sudjelovati ni u čemu, sve im je bilo glupo i dosadno, razvlačile su barbike i igrale se same, stalno prigovarale, niti na klopu, sok i tortu nisu htjele doći , baš me sve skupa uzrujalo.
Pa smo 9. proslavili u igraonici koja je mojoj bila dooooosaaaadnaaaa. Ove ću ih godine odvesti u kino u dvoranu Muller na neki dječji film, uz sok i kokice bez torte, bez dodatne zabave. Dosta mi je muke. Čekam da se dočepa 5., 6. razreda kad dovedu par frendica doma i klepeću na kauču.
Joooj, moj L. je do kraja osnovne škole društvo (često cijeli razred) vodio u kino i poslije na kolače (uglavnom home made - u CC1 East imaju onaj prostor na ulazu u kino gdje se može slaviti, ali trebaš najaviti prije... I karte su povoljnije uz onu iskaznicu koja vrijedi do 14. godine).

E. je imao jednu prijateljicu koja nije smjela gluten, pa smo jedne godine za njegov rođendan imali hrpu voća i uopće nije bilo klasične torte. Isto je super prošlo uz kino predstavu.

Znali smo otići i u onu pizzeriju kod TŠRB, naručiti tamo pizzu i lasagne, donijeti svoju tortu od doma i onda pustiti klince da luduju na livadi iza restorana. Ne znam da li je to i sada moguće, ali to su bili najbolji rođendani. Roditelji bi došli i sjedili s nama ispred birtije na kavi, a ekipa bi drapala nogomet, gumi gumi i slično.

Znala sam im napraviti tombolu - to su obožavali.

Jedne godine smo u kvartovskoj slastičarnici imali feštu za 15-tak klinaca, imali smo igre tipa kalodont, pokvareni telefon, asocijacija i slično, ali to mi je bilo zahtjevno jer u slastičarnici je bilo i drugih gostiju, a ja sam se osjećala odgovornom da klinčardiju držim pod kontrolom. Išlo je, ali bolja mi je bila livada. Uvijek smo s gazdama ugostiteljskih objekata dogovorili vrijeme početka, trajanje i ponudu hrane i pića. Išlo je ok.

Sad je s tim gotovo. Snalaze se sami - uglavnom se i dalje ide u kino, samo ne baš cijeli razred nego manja grupica. Doma ne dovode nikoga. Nisam im zabranila, ali oni ne bi.