Pokazuje rezultate 1 do 50 od 333

Tema: Sustav vrtic

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajaja...lincevat ce me ovdje pobornici vrtica

Svjez primjer..Dok cekam svoju curu tih prvih dana kad je boravila po cca sat i pol i malo sam u vrticu,malo se muvam okolo i tak. Uglavnom mama dovodi trogodisnjakinju koja place, grle se, mama joj govori da bi htjela biti s njom ali da mora na posao i da ce doci. Mama odlazi, a curica je u grupi i cijelo vrijeme place drzeci svog medu u ruci. Gledam tetu koja nesto obavlja vamo tamo, ali nijednom ne prilazi curici, nijednom.. Curica je plakala cijelih sat i po sa mozda kratkim prekidima (bas sam skicala unutra kada bih prolazila pored njihovih vrata).
    Zna li ta mama ista vise osim toga da joj je dijete tuzno i da se nije "adaptiralo". ?

Jer, normalno je da placu, a nitko zapravo ne zna bi li prestali plakati da ih se iskreno pokusa utjesiti...

Evo,moja kad place, ta jedna teta koja mi je zakon se skroz posveti njoj, bas joj skrene paznju i cijelo vrijeme nesto radi s njom..

Ma masu puta sam vidjela slicne stvari s placucom djecom i meni na prvu dodje da ih utjesim, pa mahinalno gledam di je teta..i tak..

Ma ispada da sam freak, ali zaista mi je zao tuzne djece..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku
    Svjez primjer..Dok cekam svoju curu tih prvih dana kad je boravila po cca sat i pol i malo sam u vrticu,malo se muvam okolo i tak. Uglavnom mama dovodi trogodisnjakinju koja place, grle se, mama joj govori da bi htjela biti s njom ali da mora na posao i da ce doci. Mama odlazi, a curica je u grupi i cijelo vrijeme place drzeci svog medu u ruci. Gledam tetu koja nesto obavlja vamo tamo, ali nijednom ne prilazi curici, nijednom.. Curica je plakala cijelih sat i po sa mozda kratkim prekidima (bas sam skicala unutra kada bih prolazila pored njihovih vrata).
    Zna li ta mama ista vise osim toga da joj je dijete tuzno i da se nije "adaptiralo". ?
    Evo, ovo je primjer necega sto se tu kod mene ne zove "neuspjela adaptacija", vec sasvim normalna i cesto ocekivana reakcija u jutarnjim satima. Prihvatljivo je da je dijete tuzno jer ga roditelj (baka, tko god) ostavlja negdje gdje mozda u tom trenutku ne zeli biti (s naglaskom na taj trenutak). Ono sto je dijametralno suprotno je nacin na koji odgajatelji reagiraju na ovakvu situaciju -- ako dolazi dijete koje place ili se necka oko odlaska na igru, pranja ruku, skidanja jakne, odgajatelj koji ima najprisniji odnos s njim, ako je u to vrijeme na poslu, preuzima dijete ili odradjuje rutinu zajedno s roditeljem, ili bez. Vrlo rijetko ima suza 'do prekosutra', a ako dijete i place nesto duze, situacija se obicno smiruje kroz 5 - 10 minuta, jedan na jedan s odraslom osobom ili, ako dijete zeli, zajedno s jos nekim malim prijateljima.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

pulinka, opet ne čitaš pažljivo:

Citiraj AmaranthQuinoia prvotno napisa Vidi poruku

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    pulinka, opet ne čitaš pažljivo:
    A valjda mi hrvatski ne ide.
    Ja to razumem ovako:
    "izlazila sam i ulazila u vrtić u toku sat i po (muvam se okolo vrtića, ne po vrtiću?). Videla sam tada da je neka mala plakala sat vremena jer sam dok ulazim i izlazim iz vrtića namerno gledala kroz otvorena vrata nečije tuđe grupe. (znači, meni nije očigledno iz citata da se AQ šunjala do nekih vrata da viri kroz njih, ali nemam ništa protiv da mi se pojasni zašto ti to zaključuješ, neku reč ja pogrešno razumevam ili?)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •