Citiraj rena7 prvotno napisa Vidi poruku
Ti stvarno očekuješ da se teta u vrtiću veže za tvoje dijete?

Meni bi bilo dovoljno da bude profesionalna.

Ja nisam srela ni jedno zanimanje gdje se ljudi vežu za klijente, stranke ili kako god ih zvali.
Bome, ja sam već gore napisala, moj stariji i danas nakon toliko godina redovito čestita Božić svojoj najdražoj teti S. Ne podsjećamo ga, to je njegov izbor i njegova želja. Tako se ponaša i prema svojoj učiteljici iz osnovne škole. Kasnije je toga već bilo manje, ali ove dvije osobe su mu puno značile. Teta S. mi je sama rekla "Opet sam dobila čestitku..."

Moj mlađi isto uredno pozdravlja svoju prvu tetu R. i tetu E. iz engleske grupe, nisam primijetila da im šalje čestitke, ali zapravo ne znam.

Mi smo godinama (nakon što su djeca izašla iz vrtića) nosili njima donacije - igračke, bojice, papire...jer oni su nam u kvartu, u susjedstvu, pa to nije problem.

Ne razumijem što je tu loše.

* * *

Ako nisi srela zanimanja u kojima se ljudi vežu i uspostavljaju nešto više od profesionalnih odnosa, onda imaš jako malo kontakata s ljudima. Jako malo. Jer kad radiš s ljudima, normalno je da se vežeš, da se s nekim nađeš baš onako dobro, da ti je stalo do poslovnih partnera, da ti neki od njih postanu prijatelji.