Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: Teškoće s engleskim jezikom u 2. razredu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Predznanje engleskog u drugom. Moj bože.

Mi smo počeli engleski u četvrtom oš. Tada nisam znala kako se piše "my". Pisala sam ga "may". Za čitanje mi je došla rođakinja i okvirno rekla da se neka slova čitaju drugačije, npr. "table" > "tejbl". To mi je pomoglo. Napravila je kratki "šalabahter". Riječi i značenja sam štrebala napamet. Čovjek najbolje uči jezik u komunikaciji s drugom osobom.
    Ne treba se tome baš tako čuditi. Danas mnoga djeca počinju sustavnije učiti strani jezik još u vrtiću da ne kažem u jaslicama (Helen Doron), više su izložena engleskom jeziku i naravno da su u prednosti i drugačije napreduju.
    Nije to usporedivo s vremenima kad smo mi počinjali sa str jezikom u 4. razredu.

Može biti problem ako dijete nije motivirano ili ima neku teškoću. Učenje stranih jezika često je problem djeci koja imaju poteškoća uvjetno rečeno logopedske etiologije. Možda ne bi bilo loše to provjeriti, no stanmar prvo odi na informacije kod učiteljice engleskog jezika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba se tome baš tako čuditi. Danas mnoga djeca počinju sustavnije učiti strani jezik još u vrtiću da ne kažem u jaslicama (Helen Doron), više su izložena engleskom jeziku i naravno da su u prednosti i drugačije napreduju.
    Nije to usporedivo s vremenima kad smo mi počinjali sa str jezikom u 4. razredu.
    Ovo je jasno, ali pitanje je - očekuje li se od djece u drugom osnovne da imaju predznanje engleskog? Mnoga djeca počinju učiti strani jezik u vrtiću, ali ipak ne idu sva djeca u vrtićkoj dobi na engleski.
    Inače, što se tog predškolskog predznanja tiče, u razredu mog djeteta ima djece koja su išla na engleski program u vrtiću, ali nije baš da su neki rasturači engleskog u odnosu na ostale

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Inače, što se tog predškolskog predznanja tiče, u razredu mog djeteta ima djece koja su išla na engleski program u vrtiću, ali nije baš da su neki rasturači engleskog u odnosu na ostale
    Treba gledati u odnosu na same sebe. Da nisu ranije išli na engleski tko zna kako bi šepavo išlo sa engleskim u školi. Nemaju svi "uho" za jezike. Globalno gledano mislim da djeca imaju koristi od predškolskog učenja/izloženosti stranog jezika (ne mora to biti formalno). Naravno da postoje individualne razlike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •