Ja bas cesto u radu s djecom koristim stopericu. Nikad me nitko na faksu nije tome poducio, kao sto nije zapravo ni jednoj prakticnoj vjestini za nastavu, vec zato sto sam shvatila da stopericom svaka aktivnost postaje igra. Ono ako stignes to i to u toliko sekundi, onda si pobjedio i za nagradu...
Iskreno, kao prof jezika, u ovom konkretnom slucaju mislim da bez svakodnevnog rada napredak ce biti prespor da se dijete osnazi. I zato bih ja definitivno kupila veliki papir u boji i svaki dan dodavala novih pet rijeci uz pet slicica te svako jutro ponavljala. Dovoljno je deset minuta i za dva tjedna ce napredak vec biti takav da ga dijete vidi. Eto, krenes s bojama i onim sto tremutno rade, valjda ono s igrackama robot, lorry, doll... I lijepo ujutro uz dorucak ispitivala prvo samo da kaze, pa onda da kazr zmireci, pa onda zmireci i kako se pise. Instrukcije su ti po meni bezveze jer on je premalen da u 45 minuta moze upiti puno. A i dijete te dobi, kad dode na instrukcije, to osjeca kao svoj neuspjeh..pa obicno treba par sati da se oslobodi osjecaja da ima problem..