Shvatila sam na tvom primjeru da se moram sama poigrati i osmisliti nešto što bi najbolje odgovaralo malome. Već danas sam dobila neke ideje, pa ću pokušati složiti nešto za igru i učenje.
Znam za Suvag, ali kad sam ga u 1. razredu htjela naručiti, bili su prebukirani pa su me zamolili da zovem za par mjeseci. Budući da mi se nije dalo čekati unedogled za termin, a učiteljica nas je molila da što prije napravilo dijagnostiku, naručila sam ga u Klaićevoj. Zvala sam logopedicu koja je već napravila prvo testiranje, ima svu dokumentaciju, a i dijete ju je lijepo prihvatilo, što nije bio slučaj na jednom besplatnom testiranju za predškolu. Zaključila sam da je najbolje da pokušamo kod "poznate" logopedice, jer se njoj lijepo otvara i surađuje pa ćemo vidjeti. Dobili smo dosta brzo termin, kroz nekih 1,5 mjesec.Što se tiče Klaićeve, ako ne budeš zadovoljna rezultatom nalaza, ja toplo preporučujem da odeš s djetetom i u Suvag jer su oni specijalizirani i za takve poteškoće. Iako postoje liste čekanja, oni su stvarno vrhunski. Za Klaićevu ne znam jer nisam kod njih bila često (osim na konzultacijama kod neurologa), ali nekako mi se čini da su njihovi logopedi više "širokog profila" a i ne znam da li nude kasnije odgovarajuću potporu i terapiju. Vidi sama - već ste tamo bili, ali nije svejedno da li dijete ide na dijagnostiku s 5 ili s 8 godina. Moj E. je dobio dijagnozu tek na kraju drugog razreda, iako smo mi bili svjesni problema i upozoravali na to od njegove pete godine.