Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Pitanja za mame koje su hopsale po lopti

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Pitanja za mame koje su hopsale po lopti

u zadnje vrijeme svi uzdizu to hopsanje po lopti u nebesa pa sam se zainteresirala, ali me zanima nekoliko prakticnih stvari:

1. jeste li isli na nekakve vjezbe/ tecaj/ hopsanja po lopti prije poroda?
    pitam jer sam prije trudnoce neko vrijeme isla na pilates i dobro se sjecam kak mi je na pocetku bilo tesko uspostavit ravnotezu na lopti, a sad imam ohoho kila vise, pomaknuto teziste tijela, itd.

2. ako ste nosile u rodiliste svoju loptu, jeste je nosile napuhanu ili ispuhanu?
    nekak mi se tesko zamislit kak trcim kroz rodiliste s loptom, a jos teze kako je napuhavam u radjaoni u trudovima

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam bila na jednoj jako velikoj i uopće nije bio problem, držala sam se za krevet
    to mi je bilo 1. put da uopće sjednem na loptu
    ako je ona "mala", 65 cm to je onda još lakše jer nogama možeš do poda
    a i već si sjedila na njoj pa znaš

ja je nisam nosila, ali kad bi trebala nosila bi napuhanu
    jedino ako nećeš da muž za tobom nosi i pumpu pa je pumpa na hodniku u bolnici ;p

a ne bi bilo loše iskoristiti sav onaj zrak koji ćeš ispuhati prodisavajući trudove huh-huh-huh-huh-huuuuuh

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mene su stavili na loptu 45 minuta prije samog poroda, a nakon što sam bila otvorena do kraja zadnja 2,5 sata a ništa se nije dogodilo. Naime nadali su se da će mi hopsanje na lopti pomoći da se Janko spusti glavom kako treba no nažalost to se nije dogodilo. Mogu samo reći da mi je bilo trenutno olakšanje preći iz polisjedečeg položaja u sjedeći na loptu, ali već nakon 5 minuta nisam više mogla ( a morala sam na njoj skakati pola sata). MM mi je držao ctg na buši i lovio Jankovo srčeko, a ja sam kao u bunilu skakala i bila luda!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, samo sam htijela reći, možda bi vrijedilo da sam po lopti hopsala prije samog poroda, tj. da sam ju imala doma, pa da sam pomalo skakutala na njoj, tih pola sata mi nije niš značilo...Ali planiram si nabaviti loptu pa kad ću opet biti trudna malo skakutati doma po njoj.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala cure na odgovorima

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Ali planiram si nabaviti loptu pa kad ću opet biti trudna malo skakutati doma po njoj.
    to je i meni palo na pamet, al se bojim da ako lopta stvarno utjece na otvaranje ko sto kazu da se jos ne porodim prije vremena!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam vježbala dva puta tjedno po sat vremena na lopti (vježbe za trudnice).

U rodilište sam ponijela svoju napuhanu!! loptu, skakutala sam cca 45 minuta i otvorila se dva cm u pola sata.

Ja duboko vjerujem da mi je kretanje i vježbanje tijekom trudnoće te skakutanje na porodu pomoglo da se lagano i brzo porodim!

Moj savjet je da vrijedi pokušati i mislim da lopta ukoliko je trudnoća uredna ne može štetiti.

(Meni je bilo u interesu isprobati ono što drugi hvale - zbog lošeg iskustva s prvog poroda.)

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dosla u bolnicu 4 cm otvorena, sjela na loptu oko 19 h, skok - skok -poskocicu-haj-haj- maleni je bio van- u 23 h.
    Prvorotka, bez epizot., mali 4 kg.
    Rapidno otvaranje, naravno probusila mi sestra vodenjak , tako da je i pljuskalo dok sam skakutala.
    Inace tad sam prvi put sjela na loptu. Tako da i nemoras ranije krenut.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je danas termin, a li sve mi se cini nista od toga, pa sad sjedim na lopti i citam price s poroda! Htjela sam samo pitati sto se tice tog hopsanja, jel to bas skakutanje po lopti, ono gore - dolje, ili ljuljanje, geganje... Da li se smije skakutati?!??!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Smiješ skakutati, ali meni to nije odgovaralo, nego sam se ljuljala lijevo-desno, a MM mi je masirao križa u trudu. Izdržala sam možda pola sata, jer je porod jako brzo napredovao pa sam za čas bila gotova za porod.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Meni je danas termin, a li sve mi se cini nista od toga, pa sad sjedim na lopti i citam price s poroda! Htjela sam samo pitati sto se tice tog hopsanja, jel to bas skakutanje po lopti, ono gore - dolje, ili ljuljanje, geganje... Da li se smije skakutati?!??!
    ja sam cuijelo vrijeme hopsala gore dolje, a u trudovima mi je pasalo ljuljanje naprijed-nazad

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je u trudu pasalo bjesomučno skakanje, da ne mislim na trud.

Cookie, kako je prošlo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •