Digla sam danas frku u vrtiću i Uredu za obrazovanje, kulturu i šport, a na kraju me svi uvjeravaju da nisam u pravu. Još mi je ravnateljica zamjerila što nisam prvo došla k njoj. :/Treba mi savjet da li da dalje zapinjem ili sam bezveze napravila kuršlus.
Djeca starijih skupina (moje dijete nije u tim skupinama) išla su na kratki izlet na drugi dio grada. Izvana se čini da autobus nema pojas u tri točke. I zbilja ga nema. Ima onaj lap belt koji ide samo preko struka. Pravilnik navodi da sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima u skladu s ECE-R 16. Kopala sam po ECE-R 16 i ECE-R 44 i preopširni su mi te ne mogu nikako skužiti da li je pojas preko struka kod prijevoza djece u busevima u skladu s timili nije. Ravnateljica tvrdi da takvi pojasevi zadovoljavaju pravilnik.
Još me nešto zanima i zbog toga je ravnateljica sadna mene. Ona tvrdi da je gradski ured obavezan natječajem izabrati autoprijevoznika samo kod prijevoza djece iz jednog vrtićkog objekta u drugi, a da ravnatelji sami imaju pravo izabrati koga god hoće za prijevoz pri ovakvim izletima unutar grada.
Moram napomenuti - užasno me to sad muči i žao mi je - da sam ishitreno krenula nazivati. Prvo sam dobila na telefon gradski ured (pokušala sam i ravnateljicu ali je ona bila na sastanku) jer sam mislila da je to njihova nadležnost.
Zna li netko tko u stvari bira buseve i kakvi pojasevi moraju biti?

Treba mi savjet da li da dalje zapinjem ili sam bezveze napravila kuršlus.
na mene. Ona tvrdi da je gradski ured obavezan natječajem izabrati autoprijevoznika samo kod prijevoza djece iz jednog vrtićkog objekta u drugi, a da ravnatelji sami imaju pravo izabrati koga god hoće za prijevoz pri ovakvim izletima unutar grada.
Odgovori s citatom
) kad sam prijavila da je vozać školskog autobusa prevozio djecu u svome osobnom autu, jer mu se kao, citiram: "nije isplatilo paliti autobus za samo troje djece". Moje dijete tada nije bilo u školi, a od susjede sam saznala kako su ostali taj dan došli doma iz škole, a puknula sam od muke kad sam si samo zamislila kako bi i moje dijete taj dan došlo nećijim osobnim autom kojeg vozi netko koga ja ne poznam, da ih četvero sigurno nebi mogao pravilno vezati u autu i kaj auto nigdje nema oznaku da prevozi školsku djecu.

- ništa nije jasno.
:D

tete se u vrtiću ne mogu boriti protiv toga.