U dilemi sam velikoj pa trebam savjet, iskustvo, pomoć... trebam roditi sredinom siječnja, to mi je prvo dijete. Prije nekoliko mjeseci meni i mužu uginula je naša psica nakon divnih 13 godina života iako smo mislili da će dočekati našu bebu, e sada, htjeli bi da nam dijete odrasta uz psa jer je blagodati nebrojeno mnogo. U međuvremenu se pojavila mogućnost da uzmemo kujicu štenca od jednog uzgajivača. Psica će u 12 mjesecu imati 3 mjeseca, odnosno 4 kada ja rodim. Muž bi silno psa, a ja sam još u dilemi jer mi je ljudska beba posve nešto novo, dok za ovu životinjsku bebu znam kako funkcionira pa ne znam kako bi to dvoje spojila. U okolini sam gdje mi drugi mogu pomoći i oko psa i oko bebe (bake i djedovi i rodbina su odmah u blizini, no ja ih ne želim gnjaviti po povratku iz rodilišta). Imam i opciju ako smatram da bi u početku htjela biti samo s bebom kad muž radi da psić bude na kratko na čuvanju kod jednog člana obitelji koji živi par ulica od nas jer nam je on i prije znao čuvati psa... lomim se jako, a odluke donosim u valovima, jedan dan odlučim da želim štene, dok sam drugi dan već na vagi... a opet si mislim kako smo mi ljudi puni blokada i kako se treba jednostavno prepustiti pogotovo ovakvoj divnoj stvari kao što je suživot djeteta i psa. E da živimo u stanu, a pas je nižeg rasta...