fitnessgirl prvotno napisa
Cure, lijepi pozdrav...
Htjela bih s Vama podijeliti svoju trenutnu situaciju.
Zadnja menst 7.10.2017.
Ciklusi mi inače traju 28-33 dana (do 12.mj 2016 god pila sam pilule)
9.11. i 11.11. radim testove, oba pozitivna.
Naručujem se 21.11. na pregled, tad bih trebala biti 6+3 ako se ne varam.
Simptomi su lagani pritisak u području maternice, pogotovo kad duže stojim ili hodam, proljev 1x na dan, napuhnutost, tu i tamo malo mučnine.
Međutim, jučer (14.11.) na ulošku primjećujem smećkasti iscjedak...malo, možda 2cm dug i 1cm širok (,,malo" je relativan pojam pa zato tako pišem).
Zovem gin i za 2h sam na pregledu. Kaže iscjedak boje bijele kave, na utz se vidi samo zadebljan endometrij 9.5mm, ovulacija je bila desno i tamo se vidi c.luteum. Drugo ništa, nema ničeg u maternici.
Objašnjava mi da su male šanse da je trudnoća jako mala pa da se još ne vidi, te da se radi ili o vanmateričnoj (također mi kaže da se jajovodi prikažu na utzu ako u njima ima nečega, što ona sada ne vidi), ili biokemijskoj. Šalje me vaditi betu.
Beta danas 15.11. iznosi 124 IU/L, ginek kaže da je sada vjer da je rana trudnoća (pa će se beta duplati) ili biokemijska - otići će sa stvarima. No, u slučaju jakih i probadajućih bolova da idem na hitnu, plus krvarenje. U petak 17.11. idem ponovo vaditi betu.
Trenutno me ništa ne boli, imam par nekih flekica na ulošku, jako svjetlosmeđih, opet imala proljev. Traži me da sjedim ili ležim.
Dala mi je Duphastone 3x1 u slučaju da je rana trudnoća pa da joj pomognemo, ne može odmoći. Progesteron sam vadila prošli mj, bio je ok, spolne sam vadila u 2.mj, isto sve ok, TSH 1.5, fT3 i fT4 ok (u 6.mjesecu). Nalazi krvi i urina od prije 2tj ok.
Cure, imam li se čemu nadati?