Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: Nocna budilica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A sad se isto tako smije sve jesti... a opet je pitanje na temelju cega.
    Ne znam jesam li shvatila, ali na temelju toga, čini mi se, da alergije ionako ne odgađa kasnijim uvođenjem namirnica. Ono tipa, ako ima - imat će dao mu sad ili za pola godine.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.11.2017. at 08:49

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam jesam li shvatila, ali na temelju toga, čini mi se, da alergije ionako ne odgađa kasnijim uvođenjem namirnica. Ono tipa, ako ima - imat će dao mu sad ili za pola godine.
    OK za alergije... al ne znaci da svaka crijeva mogu sve probavit... Moj je tek nakon godine dana poceo probavljati blitvu. Do godinu dana mu je izlazila kako je i usla A blitva se vjerojatno po starim tablicama dosta rano preporuca.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A ne znam, žuta, moji su mene trpali svim i svačim osim majčinim mlekom od najranijeg uzrasta, pa sam alergična na sve i svašta.
    Svoju decu sam hranila obrnuto i za sada ne pokazuju izražene alergije.
    Znam da je uzorak mali i nereprezentativan, ali valjda je postojao i neki razlog da se savetuje izbegavanje nekih namirnica u jako ranom uzrastu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    A ne znam, žuta, moji su mene trpali svim i svačim osim majčinim mlekom od najranijeg uzrasta, pa sam alergična na sve i svašta.
    Svoju decu sam hranila obrnuto i za sada ne pokazuju izražene alergije.
    Znam da je uzorak mali i nereprezentativan, ali valjda je postojao i neki razlog da se savetuje izbegavanje nekih namirnica u jako ranom uzrastu.
    Koliko ja vidim... malo surfam po istrazivanjima umjesto da radim... debelo je bolje djecu izlagati nego ne izlagati potencijalnim alergenima.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 17.11.2017. at 08:54

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Koliko ja vidim... malo surfam po istrazivanjima umjesto da radim... debelo je bolje djecu izlagati nego ne izlagati potencijalnim alergenima.
    Kako god.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kako god.
    Istrazivanja se naravno ne treba drzati al, ako pricamo sto se preporucuje, na temelju ispitivanja, onda je to, cini mi se (nisam detaljno proucavala), izlaganje potencijalnim alergenima. No, ako je neko bas alergican, onda to ne treba na svoju ruku radit...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Istrazivanja se naravno ne treba drzati al, ako pricamo sto se preporucuje, na temelju ispitivanja, onda je to, cini mi se (nisam detaljno proucavala), izlaganje potencijalnim alergenima. No, ako je neko bas alergican, onda to ne treba na svoju ruku radit...
    Moja mama se držala upravo rezultata tadašnjih istraživanja . Koja su preporučivala AD umesto dojenja i dohranu od početka trećeg meseca života bez ograničenja u namirnicama.
    I ja sam se držala rezultata tadašnjih istraživanja, koja su preporučivala produženo dojenje na zahtev i dohranu nakon šestog meseca života uz postepeno uvođenje potencijalno alergogenih namirnica.
    Tako da, nauka je čudo .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moja mama se držala upravo rezultata tadašnjih istraživanja . Koja su preporučivala AD umesto dojenja i dohranu od početka trećeg meseca života bez ograničenja u namirnicama.
    I ja sam se držala rezultata tadašnjih istraživanja, koja su preporučivala produženo dojenje na zahtev i dohranu nakon šestog meseca života uz postepeno uvođenje potencijalno alergogenih namirnica.
    Tako da, nauka je čudo .
    Za ocekivati je da su novija istrazivanja, u prosjeku, pouzdanija od prijanjih istrazivanja... Tako da... tvoja djeca ce davat kikiriki... ili nece

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U pravu si. Kod uvođenja je važno samo da se ne trpa više različitih stvari odjednom, nego da se između osiguraju pauze, kako bi se lakše doveo u vezu uzrok i posljedica. Ali kasnije uvođenje namirnica ima više veze sa zrelošću probavnog sustava (tu se prvenstveno misli na gluten - u našoj prehrani on je uobičajen zbog pšeničnog brašna).

Još samo da tu natakarim nešto o tablicama - Kaae (mislim) je lijepo negdje napisala da redoslijed ovisi o uobičajenim navikama u pojedinoj kulturi, ali nije u kamen uklesano.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •