Pokazuje rezultate 1 do 50 od 157

Tema: Nocna budilica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

jelena, to onda nije klasični griz već povrtna kašica. Ništa ne fali, samo je drugo jelo.
    bubich, je, ali ljudi su svejedi, oportunisti, kao i još neke životinje, a sastav mlijeka su masti i bjelančevine. Ako su na meniju teletina, jaja, sir, ne vidim zašto izbaciti mlijeko.
    pulinka, pa daj mi uvjerljive informacije o kokosu kao štetnom i neću ga koristiti. Ono što sam pročitala za rižu našla sam kroz više izvora, bilo je uvjerljivo, i tekstove nisu pisali fah idioti. Osim toga, ne vidim rižino mlijeko i prerađevine kao nešto nezamjenjivo i esencijalno.
    Ne mislim da kravlje mlijeko igra ulogu kao takvo već masti. Ima više masti od vode ili zobenog mlijeka, a za razliku od samog maslaca ima još tvari kao što su bjelančevineni i minerali. Sama ne mogu izdojiti dovoljno za griz. Pokušavala sam, ali nije išlo, a na koncu moje kuhano mlijeko na štednjaku dobije gorki okus i loš miris.
    Druga stvar je ta da masnoće daju hrani bolji okus, jer smo mi građeni od lipida, i masti su lipidi, i svi ostali okusi u jelu dođu do boljeg izražaja kada im se doda masti.

Treće je što nam je mozak građen od masti. Krvne žile su građene od masti.

Zato ja ne shvaćam to panično bježanje od masti. Djeca ne trebaju dijetalnu ishranu i grizeve na vodi, već obratno.

Moja djeca pokazuju baš jasnu vezu kad se dobro najedu i dobro spavaju, i kad se ne najedu dobro i razdražljivi su i neće spavati.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.11.2017. at 10:46

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Druga stvar je ta da masnoće daju hrani bolji okus, jer smo mi građeni od lipida, i masti su lipidi, i svi ostali okusi u jelu dođu do boljeg izražaja kada im se doda masti.
    Krivo.
    Ne zato nego zato što se arome otapaju u masti.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.11.2017. at 10:56

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Treće je što nam je mozak građen od masti. Krvne žile su građene od masti.
    A kako treba ovo da shvatim?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •