bilo je 1m ljudi na hipodromu, ali smo dobili ulaznice po sektorima
sada su ulaznice stihijski prodane i nema podjela po sektoru (mislim da su samo tribine, vip i parter)
parter je barem 300000
bilo je 1m ljudi na hipodromu, ali smo dobili ulaznice po sektorima
sada su ulaznice stihijski prodane i nema podjela po sektoru (mislim da su samo tribine, vip i parter)
parter je barem 300000
Koliko sam skužila, ulaznice za Thompsona još uvijek nisu poslane na mail adrese. To znači da mogu biti i naknadno podijeljene na sektore.
Nikako ne mogu povezati ime topica s raspravom, al ok![]()
Sada preporučuju učeničke ekskurzije i u Jasenovac. Jučer su rekli u vijestima.
Nemam nista protiv da se uči o ratu i tragedijama koje se događaju u njima. Mozda će jednom, jedan ili jedna, koja-koji bude odlučivala/o o nekom budućem ratu, sjetiti se kako su u djetinjstvu učili da su ratovi velike tuge i mozda kaže: nemojmo ratovati!
Ja uvijek ružičasto.
Bila sam i u Vukovaru i u Jasenovcu, ma i na Sutjesci, da ne pričam o ratnim grobovima u inozemstvu.
Ja suprotno - ja mislim da svaka nova mlada generacija voli osjetit zov rata i krvi. Mislim, ne odmah, ali do toga dođe - počne s make x great again. Puno je jednostavnije imat taj neki naboj nego se bavit teško rješivim problemima (prenapučenosti i COVID-like virozama uslijed toga i zagrijavanjem). Totalna je depra imat brijačinu - planet se zagrijava, sve je propalo, prošlo je 5 do 12. Optimizam je - make x great again. I onda će bit Waltzing Mathidla, forgotten heros of a forgotten war. Nisam neki optimist, standardno. A što je prava istina između ova 2 ekstrema u mišljenjima - bog te pita. Mislim, svaka generacija hodočasti oko nečega s mantrom "Ne ponovilo se!". Pa se ponavlja over and over and over.
Posljednje uređivanje od ina33 : 23.04.2025. at 23:02
I utoliko se vraćamo na smisao/besmislao/učinkovitost/neučinkovitost "želimo djeci približiti"/"ne ponovilo se" - naslova topica. Nećemo mi tu lumeni smislit odgovor, ali mene papa-event umirio pa eto nekog smisla za mene.
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2025. at 02:43
išla sam na masu hodočašća u mariju bistricu, nije usporedivo s papinim dolaskom al eto, atmosfera je uobičajeno mirna, poštuje se strpljivost, ljubaznost, više kao neki veliki meditacijski event izvan pjevanja i propovjedi, najdinamičniji trenutak je kad svećenik dijeli hostije, bake tetke strine puževim koracima korak po korak idu po svoju hostiju
ne vidim kak je to usporedivo s masom koja pjeva budnice potaknuta cugom
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.04.2025. at 08:24
Bila sam na papa eventu. Mi iz studentskih domova smo došetali, nije nam javni prijevoz bio bitan. Koliko znam dosta je ljudi islo busevima. Pretpostavljam da ce se i sada nuditi busevi za Zg.
Ja sam u modusu should I stay or should I go na taj dan, blizu hipodroma sam. Auto ne smijem isparkirati taj dan jer ga necu moci vratiti. Ne ocekujem da ce ga razbiti neki divljaci s ustaskim obiljezjima, iako mi ne visi krunica na retrovizoru.
Isto ne mislim da je posebno ucinkovito - ne ponovilo se. Mi smo obavezno isli na te neke NOB izlete u ono doba, pa se malo toga primilo na generaciju. Meni osobno najstresniji dječji! logor u Jastrebarskom. A opet ne znam treba li djecu izlagati tim filmovima i slikama. Čini mi se da se kroz temljne vrijednosti i kvalitetno prezentiranu povijest moze vise napraviti. Nazalost, nisam imala srece s nastavnicima povijesti. Vjerujem da su danas bolji.
Mene 43 godine nakon gledanja crno-bijelog filma (vodili su nas na školski izlet u Maršalku, vojarnu u Novom Zagrebu) proganjaju slike bagera i prevrtanja ljudskih tijela uz neku rijeku ... (nikako se sjetiti točne lokacije snimki ni filma, htjela bih barem dio pogledati; kad god vidim neku vijest povezanu s 2. svjetskim ratom i logorima, sjetim se tih slika iz prvih razreda osnovne škole...užas kako mi se to urezalo u pamćenje)
Koliko je gledanje takvih filmova utjecalo na osvješćivanje boli i patnje koju uzrokuju ratovi i "ne ponovilo se"? Nimalo ... 10 godina nakon toga imali smo rat ...
Jer korijen rata uopće nije u tome što ljudi ne znaju ili ne mogu zamisliti kako izgleda tovarenje trupala već u nečem sasvim drugom. Zatvorenike kojima su dali puške da idu ubijati nisu mogli spriječiti svi video materijali ovog svijeta da to ne rade, čak obratno dali bi im ideje.
Nisam gledala, ali kažu dobar - bio na ZG Doxu film neki ruski o tome kako se neka djeca u nekoj žestokoj ruskoj zabiti uče domoljublju po dekretu centralne države i nekakav školski psiholog koji ta učenja mora uploadat u nekakav cloud kao dokaz odrađenog. Naravno da to jednostavno u dječje glave ulazi i naravno da je ovome glava u torbi bila - pobjego je anoniman, a materijale predao nekom strancu koji je od toga složio dokumentarac. Ratno herojstvo je stalna ljudska priča. To je nekako prihvatljivije od kontrole rađanja, vjerojatno su instikti rađanja prejaki (prva ja koja sam se borila rodit), a poslije - umirite, ako vam je takav usud, dal od rata mladi, dal od korone stari. Čak, iz perpsektive planete i biologije, možda bolje da se zaustavi rast. Nemam odgovora na sve to, što je bolje, što je lošije, ima li smisla u svemu tome. Kao iz Life of Pi, netko će reći da je neka vjera i pozitiva bolja priča. Mene ovo moje dosad dobro služi. A rezultat na kraju isti - sjećao se ne sjećao, zaklinjao ne zaklinjao, malo malo pa novi rat i krvava kupka, to je konstanta.
Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2025. at 16:22
Zapravo mislim da čovjek, kako stari, prelazi faze "neka cijeliii ovaaaj svijeeet" i "ne ponovilo se!"/"ik bin ein berliner" do "make x great again" do "waltzing Mathilda" i "ma ko to više može slušat".
A čovjek ostari valjda i fakat ne vidim problem u jednom danu koncerta , ima tko je plaćen da se brine o organizaciji i sigurnosti ljudi i neka se lijepo organiziraju. A proglašavati svu publiku suspektnom mi je kako bi mladi rekli cringe .
Meni su nudili kartu da idem s društvom s posla , lijepo sam im zahvalila i rekla da nađu nekog tko je baš fan MPT-a, ja idem po nekim drugim događajima . Budemo se našli na topicu 6.7. da prokomentiramo i vi koji idete i oni koji ne idu i hejtaju i ja kojoj je fakat svejedno , ali ne prizivam nikakve crne ishode .