Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
Al to jest odgovor na to kako da nasa djeca ne sudjeluju u nekom novom Vukovaru, Ahmicima...
A baš to mislim da nije. Nisu li se samo 45 godina prije svega toga dogodile velike tragedije... bilo je i živih ljudi kojih su ih se sjećali, i tona djece koja je obišla logore, Petrovu goru, sva spomen obilježja i gdje su nas već sve vodili... kako su onda ta djeca i djeca te djece ponovo sudjelovala u stvaranju takvih tragedija?

Trebaju li djeca od 6 ili 7 godina znati za te simbole? Ja mislim da ne trebaju.
Zapravo, da budem iskrena, uopće nisam sigurna da se sve ne bi ponovilo. Pričali djeci o Vukovaru ili ne, u 1. ili 8. razredu, mislim da na ovim prostorima još dugo neće biti stopostotne garancije za to da se nešto ne bi moglo ponoviti.

Nije to razlog zašto ne želim da o tome sluša. Da se ne ponovi. Jednostavno želim da što duže nema pojma što je to. Ko što ja nisam slušala (nego tek par puta načula) o prebaci, pradjedu, ustašama i partizanima. Danas sam pitala mamu što je bilo, on je bio u nekom logoru, ali ona nema pojma u kojem, nju su ubili u šumi, nije nikad pronađena. Ne znam... meni je draže da ja kroz svoje odrastanje nisam o tome slušala. I tako bi se i prema svojoj djeci postavila.