Pokazuje rezultate 1 do 50 od 244

Tema: "Želimo djeci približiti tragediju...", Dobro Jutro Hrvatska

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sada preporučuju učeničke ekskurzije i u Jasenovac. Jučer su rekli u vijestima.
    Nemam nista protiv da se uči o ratu i tragedijama koje se događaju u njima. Mozda će jednom, jedan ili jedna, koja-koji bude odlučivala/o o nekom budućem ratu, sjetiti se kako su u djetinjstvu učili da su ratovi velike tuge i mozda kaže: nemojmo ratovati!
    Ja uvijek ružičasto.
    Bila sam i u Vukovaru i u Jasenovcu, ma i na Sutjesci, da ne pričam o ratnim grobovima u inozemstvu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda će jednom, jedan ili jedna, koja-koji bude odlučivala/o o nekom budućem ratu, sjetiti se kako su u djetinjstvu učili da su ratovi velike tuge i mozda kaže: nemojmo ratovati!
    Ja uvijek ružičasto.
    Ja suprotno - ja mislim da svaka nova mlada generacija voli osjetit zov rata i krvi. Mislim, ne odmah, ali do toga dođe - počne s make x great again. Puno je jednostavnije imat taj neki naboj nego se bavit teško rješivim problemima (prenapučenosti i COVID-like virozama uslijed toga i zagrijavanjem). Totalna je depra imat brijačinu - planet se zagrijava, sve je propalo, prošlo je 5 do 12. Optimizam je - make x great again. I onda će bit Waltzing Mathidla, forgotten heros of a forgotten war. Nisam neki optimist, standardno. A što je prava istina između ova 2 ekstrema u mišljenjima - bog te pita. Mislim, svaka generacija hodočasti oko nečega s mantrom "Ne ponovilo se!". Pa se ponavlja over and over and over.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.04.2025. at 00:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •