Citiraj Obrnto prvotno napisa Vidi poruku
Pozdrav

Ovako imam od rodjenja uske sluhovode te kanale u usima i sad imam problem sa uhom ljevim imam osjecaj da ima nest unutra i daje zacepito i stavljal sam parafinsko ulje i isao sam 2 puta na izapiranje uha kod doktorice i nista da izadje nece i sam dobio neki sprej VAXOL da stavljam kao nadam se da ce sta pomoci nekad mi dodje ocepi se na par sekundi super cujem i opet poslje se zacepi to se desilo kad stavio taj sprej..
To se svako toliko ocepi i bude par mj i opet zacepi nez sta da radim imal kakva operacija da se to uradi da se ti kanali ne zacepe

hvala lp
Ispiranje uha ne daje rezultat ako se prije toga nekoliko dana ne kapa uljem ili 3% otopinom vodikovog peroksida (hidrogen), da se naslage otope. Tek nakon toga pomaže ispiranje uha. Ovisno o tome da li je naslaga masna ili suha, odabire se sredstvo za razmakanje cerumena. Postoje kapi za uho na bazi ulja (to je taj Vaxol, a ima i drugih - na primjer Cerustop). Nakon nekoliko dana upotrebe ponekad se uho spontano očisti pa često noću iscuri sadržaj na jastuk (treba staviti ručnik na jastuk), a ako se to ne dogodi, treba ići ponovno na ispiranje.

Eh, sad - u slučaju prehlade (što je moguće u ovo doba godine) zna se dogoditi da sluznica otekne i onda se stječe taj dojam začepljenosti. Ne znam... Ponekad pomaže i ispiranje nosa pomoću rhynohorna, jer negativni tlak odčepi uši, ali to je jako individualno.

Kod prirodno suženih zvukovoda ispiranje treba obavljati najmanje 1x u 6 mjeseci.