Ja danas spekla dio koji ide za sajam
Ja danas spekla dio koji ide za sajam
Ima li netko provjereni recept za paleo/lchf Božićne kolače? Našla sam ih dosta na netu, ali poslije u komentarima zna pisati da se npr. raspadaju...
ja ispekla jucer kokos kiflice, čoko-orah kukije i hrskave limun kekse
spremila u kutije (sve stalo u 2 limene)
mozda prezive do kraja tjedna, a mozda i ne![]()
Dođoh samo bogohuliti - slučajno sam jučer kupila pakiranu austrijsku orahnjaču (500g) u Sparu. Da stoput pokušavam ne bih je tako finu napravila. Sigurno ima neki drek u sebi (ne želim ni čitati), ali ako nekome gori pod nogama....
ja sam napravila paprenjake, koje samo ja jedem. nisam spremila kutiju jer jelte niko u kuci to bas ne voli. jutros par u toj kutiji.
ocito su promijenili misljenje![]()
čokolada, tako ja nemam srca priznat ni mami ni teti da njihove domaće mađarice nisu ni sjena Lidlovim![]()
Ajme Lidlove mađarice su mrak. Jučer sam se jedva suzdržala od kupovine - imaju neki ogromni paket za 30 kuna.
Moram danas proći onuda... Nije da ne bih napravila mađarice doma, ali fizički ne stignem, zaredala je gužva pred kraj godine, a nema ni jednog vikenda osim zadnjeg - Badnjak je u nedjelju.
Slažem se da su im fini kolači. Čak sam nedavno naletjela na Ekos-ove pite od jabuka, savršene, a za nikakve pare (12,90 kn kutija).
ja bih lijepo molila ako netko ima živaca provjereni recept za medenjake i čoko raspukance....
ovi medenjaci su super, a i odmah su meki
http://forum.roda.hr/threads/37279-Medenjaci-bake-Ane
https://www.lidl.hr/hr/ponude.htm?articleId=3263 evo ga, to je XXL paket, mi inače kupimo mali paket mađarica (to je u uobičajenoj ponudi)
još raspukance čekam![]()
Raspucane kifliće od oraha?
2 cijela jaja
250 g šećera
2 rebra (5 dag) čokolade za kuhanje ribane ILI 2 jušne žlice čokolade u prahu
250 g oraha mljevenih
120 g oštrog brašna
2 cijela jaja dobro miješati (mikser - najveća brzina) sa šećerom da pobijeli, dodati orahe i čokoladu i još malo miješati. Dodati brašno i kratko umiješati (mikser, najmanja brzina), promijesiti, podijeliti u dva dijela i na pobrašnjenoj daski formirati dvije dugačke kobasice (oko 40 cm je jedna, svaka za jedan pleh od pećnice - puni ih se 5x8 kom s razmakom, jer kifli se dignu i raspucaju). Izrezati svaku kobasicu na kolutiće od 5 mm, a od kolutića formirati valjčiće promjera 1cm ili malo veće, bez puno miješenja. Uvaljati u kristal šećer i poredati na pleh obložen pek-papirom. Peći na 180 oC samo na donjem grijaču 5 minuta i još 5-7 minuta na oba grijača. Ne smiju potamniti jer budu tvrdi. Slobodno mogu biti još malo mekani kad ih se vadi.
Mogla bih i ja napravit te medenjake. Ukrašavate li ih? ako da, kako?
Koliko se sjećam crinkles su svi na forumu počeli raditi po ovom receptu http://forum.roda.hr/threads/37730-%...talni-cookies-)
S tim da ja nikad nisam stavljala kavu u te keksiće
Općenito, ovi keksi mi jednom ispadnu savršeno, drugi put katastrofalno, pa sam ih prestala raditi
https://www.coolinarika.com/recept/raspucani-keksici/
na ovakve sam mislila, ali isto imam 6 verzija recepata i niti sa jednim nisam posebno oduševljena, a lagani za napraviti, nemaš kaj zgriješit, pa ne znam u čemu je stvar
Aaa, čokoladni budnići - evo linka na stari topic odavde, gdje je recept i komentari: http://forum.roda.hr/threads/37730-%...talni-cookies-)
sasa jesi radila ove ameretti?
cini mi se jadostavnim a ukusnim.
Peterlin, molim te recept za te napolitanke u koje neide krema sa jajima...
Nisam doma, pa ne mogu zaviriti u tekicu (to je iz vremena prije digitalizacije recepata). Ovako nekako ide, ali bez bananka: https://www.coolinarika.com/recept/o...s-banankom-ii/
Ja u to još stavljam grožđice.
Evo, prepisujem iz tekice:
Antonija kolač
2 dl mlijeka
2 rebra ribane čokolade
250 g margarina
250 g šećera
To prokuhati...
200-250g Albert keksa, ranije izmrviti
250 g oraha ranije nasjeckati
U kuhanu vruću kremu umiješati orahe i kekse. Ostaviti 5min da se malo prohladi i stegne.
Kremu rasporediti na oblatnu i pokriti drugom. Pritisnuti nečim teškim.
* * *
Eto, to je recept.smjesa bude oko prst debela kad se razmaže. Kore treba okr2nuti glatkom stranom prema van, tako da rešetkasta drži kremu.
U ovo se može dodavati rum i grožđice po volji.
hvala na receptima....
imam ja recept za amarette - mogu ga prepisati kasnije . one naše domaće, dalmatinske
Pitanje, da li se u sjeckalici za povrće mogu dobro samljeti lješnjaci za npr. bajadere, ( nemam klasični mlinac ) ?
AMARETI
1 jaje
250 g fino mljevenih badema ( je ili dva puta sameljem u ručnom mlincu, ili možda fino u mlincu za kavu)
200 g šećera (tak je originalni recept, meni se čini da sam ja smanjivala - možda ne bi bilo loše probati)
1 vanilin šećer
korica jednog limuna
1 žlica likera od badema ili 2 kapi ekstrakta gorkog badema
Sve sastojke zajedno promiješati rukama. Dobivenu smjesu ostaviti da se malo odmori. Uzimati po malo smjese i raditi male kuglice te ih slagati u lim obložen masnim papirom. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 150 C i peći 20 minuta.
Pečene amarete ostaviti da se ohlade na limu
imam još kilu lješnjaka, a osim trokutića s lješnjacima nemam nikakav dobar recept za njih. imate kakav prijedlog?
I ja imam lješnjaka, a nemam baš recepata
Lani sam radila ove bajadere https://www.coolinarika.com/recept/b...m-ljesnjacima/ i bile su savršene. Tako da ću to ponoviti za NG.
Osim toga ću staviti lješnjake i u Snowballs premda mislim da idu bademi po originalnom receptu.
I baš sam nedavno gledala recept za one kekse Baci di dama, ali nemam neki provjereni recept, pa ako je netko isprobao neki ..
A baš sam mislila snowballs preskočiti ove godineinače sam ih radila s bademom.
Pa preskoči ih. Napravi Baci di Dama https://www.davidlebovitz.com/baci-d...ookies-recipe/ pa javi kakav je recept![]()
Hmmm, super mi zvuči moram priznati! čak bih stvarno i potražila rižino brašno
iako po količini lješnjaka koja ide unutra mislim da ću morati raditi odmah barem duplu smjesu, ako ne i trostruku, što mi je uvijek riskantno s novim receptom.
Doduše, više se vidim u ovim slikama "Kako je drugima ispalo"![]()
Ma joj ne s rižinim brašnom! Evo tu recepta https://www.coolinarika.com/recept/b...mini-poljupci/ - meni se ovo čini OK, a stvarno mi zvuči fino. Napravit ću ja ovo za NG.
Meni su milion komada najbolji s lješnjakom...
A torta od lješnjaka?
Posljednje uređivanje od vertex : 20.12.2017. at 10:38
I ja sam išla napisat da je identičan, ali nije, u milijune idu i dva žumanca - barem u one koje ja radim. Čini mi se čak da bi spajanje bilo brže nego punjenje rupica čokoladom.
Posljednje uređivanje od vertex : 20.12.2017. at 10:45
da, samo trebaju biti puno sitniji... al gore kaže da bi s rižinim brašnom bili puno hrskaviji pa me to privlači. stvarno sam mazohist![]()
Ja sam nedavno kupila rižino brašno u Intersparu. Mislim da toga ima u većim dućanima, nije tako teško za naći.
ima sigurno u bio&bio, ali vrijedi provjerit veće dućane jer je tamo vjerojatno jeftinije, a ponuda im je sve bolja što se tiče takvih stvari
baš mi ustvari primamljivo izgledaju ti baci s rižinim, ali i husarski
husarski su mi ispali fenomenalno jedne godine kad sam stavila unutra orahe, malo kardamoma i neki kiselkasti pekmez
lješnjaci mi idu uz punjenje od čokolade ili nutelle
meni se čini da rižinog brašna ima po vecini dućana. ja ga često koristim, al sad stvarno ne znam gdje sam ga kupila.
ma naći ću ga ja, nije to problem. inače, već sam napravila duplu smjesu ovih husarskih, odnosno dva milijuna komada s orasima![]()
Ima ga u dm.i vjerovatno vecim konzumima
rice puffs tangerine u bio i bio sam zadnji put kupila. a ovi amaretti spajka- nisamih radila, ali ja se još nisamu Yotamu razočarala, 70% blagdanskog menija i slatkog i slanog je njegovo. sutra radim middle eastern millionaire's shortbread https://www.ottolenghi.co.uk/middle-...hortbread-shop
netko je spominjao standardnu varijantu tog kolača, pa evo i ova.