-
Paprenjaci (Mira Vučetić)
- 250 g meda
- 250 g masti
- 250 g šećera
- 700 g ili nešto manje (polubijelog) brašna
- cimet, klinčići (po žličicu-dvije, ja stavim i muškatni orašćić, nekad kardamom, anis)
- papar
- prstohvat soli
- 2 žumanca
- 1 i po žličica sode bikarbone
Skuhaju se zajedno med, mast i šećer. Odvoji se oko 100 g brašna, u ostatak se umiješaju soda bikarbona i začini. Kad se kuhana smjesa ohladi, u nju se umijesi mješavina brašna, dva žumanca, i odvojenih 100g brašna po potrebi. Nekad se može odmah valjati, a nekad treba odstajati. Može čekati u frižideru dan-dva.
Tijesto se razvalja, sami probajte jesu li vam draži tanki ili deblji, režu se oblici, ja pečem na 180°, 12 minuta.
Šećer se vjerojatno može smanjiti, ali ovo je rijetki recept u kojem ja to ne radim.
Posljednje uređivanje od vertex : 24.11.2017. at 16:13
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma