Joooj, moram zapamtiti ovu informaciju, jer sam već razmišljala o privatnim satovima ruskog za njega. Teško je naći suvisli tečaj ili školu stranih jezika jer je mali interes, pa se ne nudi puno mogućnosti, a on ima dosta nagužvan raspored (dvosmjenska nastava, vježbe, pripreme za natjecanja, radioamateri), ali to je sada offt.
moja klinka je doslovno naučila srpsku ćirilicu u dva tri sata i pisanu i štampanu. Veliki je naučio ćirilicu nakon odrađenog njemačkog tečaja u Njemačkoj jer mu je jedan cimer bio rus
a je, da, slažem se, pop pjesmica. jedino što je u mom svemiru nekako neprirodno da 16-godišnjak diže ruke na pop pjesmuljak. to mi je, ono, za sredovječne :D kad si malo popiju, na ljetnoj fešti.
čudno mi je zamisliti j, umjesto da skače negdje na neki rock, kako otkida na rozgu. tebi nije? :D
a otkida :D
ok, isto bi mi bilo čudno i kad bi slušao staru filmsku glazbu :D ono, slušalice na uši i lara song se sluša![]()
Last edited by cvijeta73; 13.12.2017 at 10:59.
sad sam se sjetila kad je naš v. prije neke 2 godine sav revoltiran izšao iz sobe i izjavio da neće više dijeliti sobu sa sestrom jer ne može na miru ni Vivaldija poslušati. trebali ste vidjeti pogled koji smo izmjenili MM i ja, i meni je isto čudno da je njemu klasika fora, a nemam ništa protiv iste časna riječ.
mala zato voli sve što vole mladi- a najviše Taylor Swift. koja je meni u istom glazbenom rangu ko i bižuterija. samo skuplji celofan.
meni nije stvar toga kako mi je čudno zamisliti djecu, nego postoje glupi pop pjesmuljci koji su mi samo glupi pop pjesmuljci, a postoje glupi pop pjesmuljci koji mi taknu neki živac da mi mozak počne vikat LALALALALAQLALALA, i Bižuterija kao i vjerojatno sve pjesme od Magazina i izdanaka od devedesetih na ovamo su mi ta kategorija. ko i gore spomenuta zmija i žaba.
a one prije od Magazina su obični glupi pop pjesmuljci
istina je doduše da stvari zvuče manje glupo na stranom jeziku čak i kad znaš da jesu, iz istog razloga sam vjeroajtno kritičnija i prema našim glumcima i našim serijama
Ma meni je isto jer ne slušamo ništa od toga.
Šta fali Lara songumeni je divaaan
![]()
M. i ja smo nedavo otkrile koliko je Katy Perry opaljena (nisam joj nikad gledala spotove, pjesme znam ove šta se vrte po radiju). Pogledajte ova dva:
Swish
Bon Appetit
Ma neee, ona je dijamant, a on ne zna šta ima i ponaša se kao da je privjesak od bižuterije. Pa ga ona lipo pusti da ide ća, kad ne zna cijenit ženu majku kraljicu i kad nije sposoban za duboku vezu :D
ja sam skužila da dok god mi je dobar ritam, tijelo mi samo krene tupkat bez obzira na textbude me sram same sebe na što mi sve tijelo odreagira. Na feštama mogu plesat uz sve što je dobrog ritma.
Moji klinci 6 i 8 god su trenutno zaluđeni M. Jacksonom i Dinom Dvornikom.
Možda je Bižuterija bila krivi primjer
Molim analizu Džeka i Džonija (pretpostavljam da se kuži kakvo je njihovo agregatno stanje...):
Popilo se noćas, mama
Još jedna zora iznad grada
Telefon meni stalno zvoni
Al' nije ona, zovu Džek i Džoni
Popilo se noćas, mama
Još jedna zora iznad grada
Telefon meni stalno zvoni
Al' nije ona, zovu Džek i Džoni
Džek i Džoni večeras me tješe
Jer oko srca večeras me steže
Dao bih sve da me nazove
Jer zbog nje bih doš'o na drugi kraj grada i pješke
A, stiže poziv, kažem "Bože, daj pomozi"
Kažem "halo", čujem samo, "Ovdje Džek i Džoni", 'ajmo
I bila je još jedna, s nekim apartmanima, vilama, autima, ....
Last edited by Vrijeska; 13.12.2017 at 11:32.
Pa očito se u obje pjesme radi o ljubavi. Ja vas stvarno ne razumijem![]()
Ma bilo je toga i prije.... Sjetite se samo oporezovanih singlica iz nekih drugih vremena. Mislim da se danas to ne radi, nema više nikakve selekcije jer para vrti gdje burgija neće... ali opet, teško mi je reći da je prije bilo bolje. Bilo je drugačije, a štošta je bilo isto kao i danas...
Sjećam se da smo bratić i ja slušali te narodnjake iz puste zafrkanije, a ono tekst ide ovako: Daljine, puste daljine... jer daljina svoj PODATAK nema... (Ne služi mi na čast kad se sjetim što smo radili s nekima od tih ploča - frizbiiii...Nismo tada prije 40 godina bili svjesni da vinil baš i ne bi trebalo bacati u okoliš samo tak...) Nda, netko je to pjevao, netko je to snimao i izdavao, mnogi su od toga živjeli isto kao i danas. To je mašinerija... Entertainment is a big business.... Nema puno veze s kvalitetom i estetikom. Uostalom, kaže moj kolega, gdje ćeš se ti napiti na svadbi uz Vivaldija??? To neJde. A u privatnom životu moj stariji sin i ja slušamo NIŠTA jer jednostavno volimo tišinu (ne podnosim da mi nešto stalno tandrče) pa zbog toga mm i mlađi imaju slušalice.
Moja voli mjuzu i ciljano sluša razne stvari, vrlo često uzme i CD iz glazbenog i to sluša, voli pjevati - tipa one istarske koje su na CD-u (nemamo veze s Istrom, ni Putokazima, njoj se to jednostavno sviđa otkako je to u školi čula). Sviđa se njoj i Rozga, ali njoj je sve manje izložena jer to njena ekipa baš ne sluša plus zna da doma nije dobrodošla, pa ako mi zahirimo s nekom našom kuruzom, onda zapjevamo i jednu za njenu dušu. Pusti si i klasiku s tog CD-a. Doduše, klasika tipa Labuđe jezero je u kuću ušla kao neki Disney crtić, ali sad i to zna. Sviđa joj se i Stavros, pa kad me pitala da je li to cajka, rekla sam da nije, al da je cajkun. A propos ruskog zbora, ima u filmu "Lov na Crveni oktobar" poznata ona tema s nekim ruskim zborom (ne znam je li to taj the zbor), plus rokeri Leningrad Cowboys imaju cijeli stil i suradnju s njima - to smo svi znali poslušat. A LB i pjesmica o "premijeru", to je bio isto naš kućni hit, tad sam prvi put čula za LB-a.
Dakle, neki miš-maš je to, ali ja se trudim izložit je nečemu što ja smatram da je dobro.
Last edited by ina33; 13.12.2017 at 12:48.
sad kad ovo čitam, mislim si da je u pubertetu i prirodno da su ti roditelji, i sve što ide s njima, uključujući i muziku, bezveze. i moraš biti drugačiji od njih.
štaće jadni ako roditelji odvrnu, nemam pojma, queens of stone age. lako je bilo njima biti buntovnik u pubertetu, i šokirati svoje roditelje koji su slušali kancone sa sanrema i mišu kovača.
i onda su cajke jedini logičan izbor lol.
Last edited by cvijeta73; 13.12.2017 at 13:11.
je, cvijeto, to sam i ja zaključila. ja se stvarno sjećam posebnog gušta kad me tata pitao šta to mi slušamo, zvuči ko da netko struže loncima
tako da, vertex, bar odglumi malo da si osupnuta i užasnuta, šta te košta!
Nama je A. nedavno prezentirao soundtrack iz Čuvara Galaksije. Strašno mu se sviđa pa da nas upozna s tom glazbom. A pjesme sve stare ko mi, ili i starije
To dosta slušamo kad se negdje dalje vozimo, i soundtarck iz Baby drivera, isto mi je odličan, meni i draži. Oba su totalni miks žanrova.
Aha, tek sad mi je sinulo da vjerojatno ne misliš na upravljanje njihovim ukusom, nego čisto na na to da pružim djeci zadovoljstvo što me njihov odabir užasava :D
aj, aj, jos te moze docekat pitanje - mama, jel mogu u petak u hemingveja? a sta ima? a nista, mečke parkirane ispred, a unutra sandra afrika![]()
Edit: ne znam jesam li ubola dobro s hemingvejom i splitskim "cajka" djirom