Hvaalaaa cure! Joj obozavam ovaj forum..toliķo me smiri.. pokusati cu podici madrac onda..
Hvaalaaa cure! Joj obozavam ovaj forum..toliķo me smiri.. pokusati cu podici madrac onda..
Evo cure ja sluzbeno vise ne mogu.. ne znam koliko je dugo moguce izdrzati da ne spavas i ne znam sta onda kad vise stvarno necu moci. Znaci doslovno joj suprug i ja drzimo glavu cijelu noc.. budi se non stop dal zbog skoka ili cega vec stvarno ne znam.. i ne znam uopce niti sta da vas pitam al sam se morala pozaliti jer je ovo horor postao..da ne pricam da smo se i nas dvoje poceli svadati jer smo kronicno neispavani i umorni..
Pratim temu od početka i evo, nemoj mi zameriti, ali problem sa spavanjem imaš TI, a ne tvoja beba.
Kažeš da dete spava mirno na tebi ili tati, ili povijena. Ali: onda ne spavate VI. To samo znači da VI imate problem sa spavanjem.
Zašto ne spavate sa njom na sebi ili je ne povijate u taj labavi povoj? To je svakako bolje nego da ne spavate uopšte!
Dete od 3 meseca nije više novorođenče, niti je sitna niti bespomoćna, čim toliko mrda glavicu znači da je sposobna i da je izdigne i da zaplače ako slučajno sklizne sa vas.
Moja starija je bila isto nespavač i udarala je glavom o krevetić, plus se budila milion puta noću i to uz vrisak sve do 4. meseca -imala je jak želučani refluks. Zato se i preselila sa nama u krevet i tek tada smo odahnuli.
Iskreno, ne vidim nikakvu logiku niti dobrobit u tome da provodite čitave noći držeći detetu glavicu. Pa ona zapravo spava, a VI ste budni, kakvu će to korist doneti ikome?
Mislim, neka deca su stvarno iscrpljujuća po roditelje, ne treba sebi otežavati dodatno. Ako dete u bilo kom položaju i na bilo koji način SPAVA, onda neka spava tako i spavajte vi sa njom, jer spavanje nije nešto što se lako može nadoknaditi ili kompenzovati nečim drugim.
Naravno da ne zamjeram..zato i jesam tu da mi kazete sve sto vam je na pameti. Poceli smo spavati s njom na sebi zadnjih 2tj..ali njoj i tada treba 20min da se namjesti i tek onda zaspi cvrsto i vec za pol sata se budi za cicanje..ma sve je gore! Taman prigrlimo jednu situaciju, dode druga..pokusavamo sve sve sve..i da, def si u pravu- u svemu ovome ja sam izgubila spavanje..jer kad i otspava duzi period, ja vise ne mogu jer sam pod stresom..al eto, znam da mi vise nemate sto reci..i da sam dosadna..al lakse mi je kad se izjadam..