Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Svi ćemo klasiku - francusku i pur.zabatak s mlincima, ali bit će i jedan vegetarijanac. Što mogu najbezbolnije iskombinirati s tim mlincima da i on bude sit? Ne da mi se dva ručka raditi...bit će i juha (vjerojatno bundeva) i kolač (ovaj ne jede samo meso i ribu, jaja jede).
Chilly beans: http://allrecipes.com/recipe/22919/i...etarian-chili/

Grah je super, a sigurno će i ostali zavirivati u tu zdjelu hehehe... Btw. to je moj današnji ručak: pečeno tanko meso (pileće bijelo), uz to tortilla wraps with chilly beans (to moj mlađi sin "kuha" iz konzerve, jer mm i ja nećemo biti doma). Uz to matovilac s bučinim uljem i malo luka, cikla salata itd.

Taj chilly beans dobro ide uz palentu (u tom slučaju ne stavljaš kukuruz u samo jelo, nego je zastupljen u palenti). Palentu možeš unaprijed pripremiti kao alternativu mlincima. Isto dobro paše s pečenjem, tako da i nevegetarijanci mogu raspaliti po tome. Crveni grah je zakon.

Mexican mix svaki je dobar isto - grašak + kukuruz + crvena paprika (to je isto kod mene doma često kad djeca nemaju vremena ništ kuhati, a mene nema - samo krknu konzervu... Naravno, ne trebaš ti konzervu otvarati, ali možeš napraviti neku salatu grah+kukuruz+ svježa paprika u raznim bojama...)

* * *
Budući da vegetarijanac ne jede samo meso (tj. nije vegan), napravi salatu od poriluka sa sirom i vrhnjem. To je super... I nek imaš više vrsta finog kruha i peciva.

Francuska salata je ok ako čovjek jede jaja, a isto tako i holandeška (s tjesteninom ili rižom) i druge vrste tih salata s majonezom koje se mogu unaprijed pripremiti da stoje hladne.

Od toplih jela (ali koja se moraju pojesti odmah) bijeli rižoto s kozicama i crni od sipe. To ću ja za Badnjak svakako pripremiti, samo još ne znam koji - onaj za koji bude više zainteresiranih...
Možda mi još nešto padne na pamet, pa ću napisati....