A možda i ne.![]()
Nisam skužila da se radi o šali...
Ali fakat po....im kad netko ne vodi računa o svojim gostima... posebno o vegetarijancima i veganima.
Kad nekog pozivam na ručak, obavezno pitam ima li tko kakve posebne navike, uvjerenja, određenja, nešto izrazito ne voli.... jer postoje i zdravstveni razlozi za ne jesti neko jelo.. jednom sam zvala frendicu i njenog novog dečka, bila je zima planirala sam napraviti dinstano kiselo zelje, kobasice i pire od krumpira i graha... sreća da sam pitala, ispostavilo se da tip ima strašnih problema sa žući i da ništa od navedenog ne jede. Završili smo na ribi i lešo blitvi.![]()
Meni je to minimum pristojnosti.
ma naravno, ali kad imaš kombinaciju vegetarijanca (koji ne jede ni ribu) i onih koji za svečano jelo ne priznaju ništa osim mesa, to nužno znači dvostruko više posla
pa mi je normalno da ćeš pitati, uvažiti, poštovati, ali i pritom malo psovati![]()
ma i ja se potrudim, odnosno meni to predstavlja problem samo u ovim međugeneracijskim okupljanjima, jer i ti moji tradicionalisti su isto faktor kompliciranja, što im ne možeš poslužit, ne znam, quiche od poriluka.
ali velim, to riješimo tako što napravimo pun stol različitih stvari pa se može iskombinirat
kad okupljam prijatelje, ne pravimo hranu mi za sve, nego se obično podijelimo da svatko nešto donese, pa se za svakog nađe ponešto ( i previše)
pa i za frendicu koja ne jede meso, jaja ni proizvode od brašna, a ni leću (koja mi je vječni joker) ne voli
svojim postom sam se referirala na mojcu
a s tvojim sam mima zatečena.
čemu pozvati nekog u goste ako ga ne misliš ugostiti kako se spada?
po meni je to nepštovanje
Postoje različite vrste pozivanja u goste, i sasvim je jedna situacija kad zoveš troje ljudi od kojih je jedno vegetarijanac, a druga kad si domaćica opterećena hrpom posla za Božić, ili kad pripremaš doma veliku proslavu - u toj situaciji očekivati posebni meni za vegetarijanca meni nikako nije fer. A ja sam bila u toj koži, i uvijek sam pojela nešto.