Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
Meni je ovo too much! Ne krompiru koji se pekao zajedno s mesom! Koji j. razlog itko može imati za to?
Sve to vegetarijanstvo, veganstvo i ino je samo pomodarstvo. Ako ne jedeš meso, ne jedi ga, tko to ikome brani, ali se ne svrstavaj u nekakve grupe samo zato jer su IN. I ne maltretiraj druge svojim prehrambenim navikama.
Ako mi netko nešto skuha ili pojedem ili ne pojedem, a ne serviram dotičnome cijelu filozofiju mojeg nejedenja nečega, nego pristojno kažem, ja ću radije ono, nego ovo ili nešto slično.
Natjerati nekoga tko te zove na obrok da za tebe posebno kuha je, za mene, nepoštivanje i nepristojnost.
Zašto? Baš sam začuđena ovakvim zaključkom. Ja sam cijeli život odrastala uz roditeljske kumove vegetarijance makrobiotičare i to 80ih i nikad od mame nisam jednu ružnu riječ čula. Niti jednu komplikaciju, ni jednu riječ. Ili prijatelje zoveš i poštuješ, ili ne. Ako bi naletili na nešto što je sadržavalo meso ili jaja ili mlijeko, nisu se bunili, ali im je znalo izazvati reakciju. Oni su 80ih koristili eko-deterdžente i pokušavali stvoriti što manje otpada. O danas ne bi, pošto mi je danas čudno da netko išta loše pomisli o veganstvu i vegetarijanstvu, znanstvena fantastika mi je da netko vegetarijance naziva glumcima.

Teladi možda "jedna kava" neće pomoći, ali tisuće hoće, oni ljudi koji su vegani,a ja ih poznajem, su vegani radi emisija iz stočarstva. Zar to nije moralniji razlog od vlastita zdravlja? Ne znam, jako mi je čudno čitati ovakve komentare. (Kod mene je, kao i kod BB, na poslu 30% vegetarijanaca).