Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: izdajati se u bolnici ili ne?

lidac2004

Početno izdajati se u bolnici ili ne?

kada sam rodila Jasminu sve zene u sobi su se izdajale izmedju podoja (osim mene), pa me zanima da li to tako treba ili ne?
    meni je mlijeko doslo tek zadnji dan kada sam vec doma isla, ali je doslo do zacepljenja kanalica a kasnije i do mastitisa pa me zanima da li sam to mozda mogla sprijeciti tim izdajanjem?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravo izdajanje ima smisla jedino ako se zeli povecati kolicina mlijeka ili se djetetu daje izdojeno mlijeko.

za smanjenje proizvodnje i izbjegavanje kvrga i mastitisa izdajanje vecih kolicina mlijeka ne moza pomoci nego odmoci jer time dodatno povecavas produkciju. ono sto moze pomoci je izdajanje tek toliko da i grudi nisu prepune. znaci kad osjetic da ti je dojka prepunjena, onda se izdojiti tek toliko da osjetis olaksanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvi put se nisam izdajala (prije 6 g - nisam imala poima o dojenju osim da to želim) jer me bilo strah da neću imati mlijeka kad će ona htjeti jesti.
    A oni su je hranili na bocu (sestra mi je to i rekla). Kad sam došla doma, dobila sam takav mastitis da sam bila na antibioticima. Srećom, nastavili smo dojiti do godine dana.
    Drugi put sam se nakon zadnjeg podoja navečer izdojila (dobila sam mlijeko drugi dan nakon poroda), kad smo došle doma Leda ja dojila kad je htjela i sve je bilo super. Očito mi je u bolnici bio prevelik period između zadnjeg podoja navečer (oko 10) i idućeg ujutro (oko 5). A Leda je dojila svaka dva sata u prosjeku kad smo došle doma.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prvi put sam se izdajala jer sam bila sva u šoku kad sam vidjela kak su mi cice preko noči narasle i postale tvrde.
    Bojala sam se da mi se ne začepe kanalići, ali sam ubrzo skopčala da sama sebi radim "medvjeđu uslugu" pa sam prestala s izdajanjem tj. izdajala sam samo da popusti napetost .

Drugi put sam masirala cice prije podoja, a ako sam osjetila da su mi cice prepune, malo sam izdojila i ponuda-potražnja se puno brže uspostavila.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

čime je naj bolje mazati grudi za masažu?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

izdajanje do kraja nikako se ne preporuca jer se salje signal tijelu da treba jos i jos mlijeka i onda nastane previse i sve sta moze ici sa tim.
    treba izdojiti samo da opusti napetost.
    masira se bilo kojom kremom, onom za guzu ili necim takvim, bradavice se ne mazu nicim osim cistim lanolinom jer ostalo treba ispirati prije stavljanja bebi u usta.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja nisam kod masaže koristila nikakvu kremu :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jel to onda znači da je masaža toliko blaga da neće doći do iritacije kože?

malo sam uzbuđena oko toga kako ću dojiti jer prvi puta nisam uspjela (klinka u inkubatoru, neonatolozi potpuno nezaintresirani...). sad mi se čini da što više čitam, dobivam sve veću tremu.

lidac2004

Početno

Citiraj AnaDelVito prvotno napisa
    jel to onda znači da je masaža toliko blaga da neće doći do iritacije kože?

malo sam uzbuđena oko toga kako ću dojiti jer prvi puta nisam uspjela (klinka u inkubatoru, neonatolozi potpuno nezaintresirani...). sad mi se čini da što više čitam, dobivam sve veću tremu.
    i ja imam neuspjelo dojenje iza sebe, i sve probleme koje dojenje moze nositi (ragade, mastitis, zacepljenje kanalica...) tako da sam ja u totalnom (skoro panicnom) strahu od dojenja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa

i ja imam neuspjelo dojenje iza sebe, i sve probleme koje dojenje moze nositi (ragade, mastitis, zacepljenje kanalica...) tako da sam ja u totalnom (skoro panicnom) strahu od dojenja.
    Nemoj se bojati nečeg posve prirodnog. Imaj povjerenja u svoje tijelo. U slučaju da nešto zapne, nazoveš SOS telefon i savjetnice će ti pomoći.

Ma, sigurna sam da ćeš uspjeti 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

SOS telefon, to je moja mantra kad god me uhvati trema.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dojim punih 9 mjeseci. Izdajala sam se dva puta, oba kad mi je skočila temperatura radi zastoja mlijeka (iz nepoznatih razloga, ali vjerojatno radi promjene potražnje) i to nakon 2 mjeseca i nakon 6 mjeseci.

lidac2004

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Nemoj se bojati nečeg posve prirodnog. Imaj povjerenja u svoje tijelo.Ma, sigurna sam da ćeš uspjeti 8)
    ovako sam i ja mislila kada sam nosila Jasminu, a ispalo je grozno, gore valjda nije moglo biti.
    i zato me sada strah i, iskreno, nemam povjerenja u svoje ravne bradavice .

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

A zasto su se te mame izdajale? Mislim stvarno nema potrebe. Doji po potrebi bebice i to je to.

Ko sto neke rekose. Idojila sam se jedanput kada je mejri bilo oko 9 mj. I to sto sam najvjerovatnije dala istu ciku dva puta. (dojila je jednu ciku po podoju).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    i zato me sada strah i, iskreno, nemam povjerenja u svoje ravne bradavice .
    Vidis nama drugi put (sa Ahmedom) nije uspjelo jer sam imala prevelike bradavice. Mislila sam uspjecemo 100% posto sam sa Mejrom imala DIVNU godinu dojenja. Kad ono...

Nadam se da cete uspjeti!

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    A zasto su se te mame izdajale? Mislim stvarno nema potrebe. Doji po potrebi bebice i to je to.
    je, bilo bi to krasno i puno jednostavnije kad bi bebica bila s mamom čitavo vrijeme u rodilištu. ali, to uglavnom nije slučaj
    ne znam di će lidac rodit, ali na sv.duhu su meni bebicu uredno donosili situ i u dubokom snu, nije se budila čitavo vrijeme dok je bila sa mnom, nije pomagalo ni štipkanje ni drmusanje... a sise pune i prepune. plakala sam od jada... tako da je naravno došlo do zastoja i grudetina koje mi je MM morao dolazit razbijat jer ja nisam imala snage za to. i u takvim slučajevima je izdajanje jedini spas. naravno, ne do kraja, nego malo, čisto da napetost popusti i ne dođe do problema.
    lidac, ako su ti bradavice ravne i uvučene, počni ih malo pripremat - trljaj ih ručnikom poslije tuširanja, maži s maslinovim uljem... ja sam zbog toga imala ogromne probleme s prvom bebom - jednostavno nije mogla uhvatiti, toliko su bile ravne...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam u bolnici morala izdajati jer bi inace eksplodirala, pogotovo po noci kada ne donose bebe. A i preko dana jer se znalo dogoditi da bi mi bebu donjeli i ona bi svo vrijeme prespavala. Nisam ju mogla probuditi ni na koji nacin da bi ju nahranila. Kada smo dosle doma dojila sam ju bez ikakvog problema. Izdojila bi se ponekad kada bi mi se dalo ili kad bi se sjetila, bez nekog posebnog pravila jer radim banku mlijeka, i tako je jos uvijek, a sad imamo 4,5 mjeseca

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja namjeravam roditi na SD i tražiti 24 satni rooming in.
    valjda ne dohranjuju bebe i tada?
    jel da ponesem izdajalicu u rodilište ili da se, ako bude trebalo izdajam ručno?
    koliko mlijeka maloj bebi treba prvih dana?
    jel da ponesem kapaljku ako beba neće htjeti vući?
    mogu li zamoliti sestre da mi pomognu ili su kao u većini neonatologija baš tamo stavili vještice?
    jel da budim bebu po noći za papanje?

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ninni prvotno napisa
    ako su ti bradavice ravne i uvučene, počni ih malo pripremat - trljaj ih ručnikom poslije tuširanja, maži s maslinovim uljem...
    ovo sa trljanjem se nikako ne preporuca tijekom trudnoce!!!
    beba ne hvata samo bradavicu nego i dio oko nje, areolu tako da ravne joj ne bi smjele smetati. ima tehnika izvlacenja ali nakon poroda i prije podoja ako ne ide samo...
    vazno je opustiti se i pozitivno razmisljati...i imati broj sos telefona ako zatreba

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

E majke mi te bolnice. Ovdje je moguce rooming in, ali mi stvarno tada nije naumpadalo. Mejra je bila (vecinom) kod mene ali bila je i kod sestrica. Ja sam fino svaka 2 sata budila se i isla po bebicu. Alaj im je bilo krivo!!!!!

Gledale su me ko da sam sa marsa pala kada se tamo pojavim oko 3 ujutro. Nagovarale su me da spavam, one ce se pobrinuti da beba dobije flasicu! he Ali sam im zapaprila i rekla da stave cjeduljicu na njenu korpicu, BREAST ONLY

A te vase, nase bolnice. Ne kuzim. Pa sta nije i sestricama bolje da je bebica kod mame (citaj lakse). Ahmed je bio samnom non stop u sobi i sestrice su bile ocigledno sretne!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

odgovore na sva svoja pitanja našla sam na novom topicu Rodilišta nakon poroda. rasplakala sam se od toga što nas najvjerojatnije čeka.

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, samo hrabro. vecini zena je drugi put puno lakse dojiti.

zaista morate imati povjerenja u sebe i svoje tijelo, to je najvaznije. budete li sebe uvjeravale da ce dojenje ici naopako - veca je vjerojatnost da cete biti nervoznije i napetije, a to svakako nece pomoci dojenju.

SOS cini cuda, zatreba li vam..nazovite

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj dorena prvotno napisa
    cure, samo hrabro. vecini zena je drugi put puno lakse dojiti.

zaista morate imati povjerenja u sebe i svoje tijelo, to je najvaznije. budete li sebe uvjeravale da ce dojenje ici naopako - veca je vjerojatnost da cete biti nervoznije i napetije, a to svakako nece pomoci dojenju.

SOS cini cuda, zatreba li vam..nazovite
    Potpisujem! Ja sam u torbu za rodilište isprintala tekstove s portala o dojenju i mogućim problemima, u mob ukucala Rodin broj (nasreću mi nije trebao ali tahnika ručnog izdajanja je) i evo nas dojimo 10 i po mjeseci!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •