Pokazuje rezultate 1 do 50 od 551

Tema: Prvašići 2018/2019

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    A gle, sigurno neće to navesti kao razlog tako mi je rekla psihologica iz vrtića stvarno. Rekla mi je da prihvaćaju samo zahtjeve gdje dijete pokaže iznadprosječne rezultate.
    tko ti brani da ne pokušaš, i to kaj je psihologica rekla, tko kaže da je vrtić orjentiran na tu školu u koju vi planirate? kod nas je manje od pola grupe otišlo u našu školu, jer je to vrtić koji pokriva puno škola, a i deca su od posvuda, dosta njih je bila premlada za školu, par njih je dobilo lječničku odgodu i dvoje školsku odgodu. Ne mislim da to dvoje koji su dobili školsku odgodu je manje inteligentno od ostatka ( naprotiv jako je pametno), ali očito je neko tražio iglu u sijenu.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    tko ti brani da ne pokušaš, i to kaj je psihologica rekla, tko kaže da je vrtić orjentiran na tu školu u koju vi planirate? kod nas je manje od pola grupe otišlo u našu školu, jer je to vrtić koji pokriva puno škola, a i deca su od posvuda, dosta njih je bila premlada za školu, par njih je dobilo lječničku odgodu i dvoje školsku odgodu. Ne mislim da to dvoje koji su dobili školsku odgodu je manje inteligentno od ostatka ( naprotiv jako je pametno), ali očito je neko tražio iglu u sijenu.
    Ma riječ je upravo o školi u koju upisujem dijete, razgovarale smo o tome. Većina djece iz ovoga vrtića upisuje upravo tu školu u koju mi planiramo. Doduše lik iz Gradskog ureda za obrazovanje mi je rekao da on pokriva 20tak škola sa našeg područja i da po njemu većinu zahtjeva za prijevremenim odobravaju. Nadam se da nije specifično upravo na ovu našu školu da odbijaju vidit ćemo.
    Hvala svima na komentarima i sugestijama.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ma riječ je upravo o školi u koju upisujem dijete, razgovarale smo o tome. Većina djece iz ovoga vrtića upisuje upravo tu školu u koju mi planiramo. Doduše lik iz Gradskog ureda za obrazovanje mi je rekao da on pokriva 20tak škola sa našeg područja i da po njemu većinu zahtjeva za prijevremenim odobravaju. Nadam se da nije specifično upravo na ovu našu školu da odbijaju vidit ćemo.
    Hvala svima na komentarima i sugestijama.
    Dakle, bili smo jutros na testiranju za školu kod psihologice koja je u Komisiji Grada Zagreba za odluku o prijevremenom upisu. Kako izgleda točno to testiranje, ne znam, jer sam ja čekala vani, malena je bila unutra cca 50 min. I potvrdilo se točno ono što mi je rekla vrtićka psihologica. Psihologica iz škole je rekla da ona nije za prijevremeni upis iz razloga što dijete postiže prosječne rezultate za svoju dob, a ona podržava prijevremeni upis samo u slučaju iznadprosječnih rezultata. Rekla je da ona nema konkretnih argumenata zašto je bolje da ne, ali da iz njenog iskustva će joj biti teže u školi negoli da ide još jednu godinu kasnije. Također je rekla da je u nekim segmentima testiranja bila slabija, da se vidilo da joj koncentracija nije super (to je bio jedini recimo konkretni argument), da je tu rješavala brzopleto i ofrlje (izbaci uljeza je navela kao primjer). Navele je neke slučajeve prijevremenog gdje su se kasnije pokazali problemi, ukratko pokušala me je odgovoriti. I moram priznati malo me pokolebala, naravno da ja ne želim da mi djetetu ide lošije ili teže, zato što je ranije upsiano.
    Ali opet, da ne ponavljam sve što sam ranije pislala, ona se meni čini spremnom i tu je ta njena ogromna želja...ne znam... skoro se rasplakala kada sam joj rekla da teta misli da je bolje da ne ide još ovu godinu.
    Ono što mi je bila najgluplja rečenica je kada je psihologica rekla da da je ona rođena 30.03., ona bi skroz podržala upis, dijete svakako nije za odgodu, sve je riješila u skladu sa dobi, ali s obzirom da je rođena 30.05., ona nije ni za prijevremeni. Pa neka ja još malo razmislim. I tako me je skroz zbunila, a pomogla nije nimalo
    Posljednje uređivanje od yin&yang : 26.03.2018. at 13:07

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

Molim odgovor roditelja čija djeca pripadaju školama: Remete, V. Nazor, M. Laginje, I. Kršnjavoga, Varšavskoj ili Gundulićevoj, a ove će godine krenuti u prvi razred (ili već imaju djecu u navedenim školama) da jave kakve je situacija po pitanju vjeronauka u prvim razredima. Konkretno me zanima: za roditelje čija djeca već idu u te škole (ili ako su im na razgovoru za prijam dali tu informaciju) koliko djece NE pohađa vjeronauk (jedno-dvoje, pola razreda i sl.), postoji li zamjena/drugi izborni predmet u isto vrijeme, štimaju li ga na prvi/zadnji sat i sl. - općenito, kakva je "klima" po tom pitanju. Također, zanima me imaju li organiziranu nastavu jezika (u bilo kojem obliku) od prvog razreda?

Datum pristupanja
    Mar 2018

Početno

itko?
    Citiraj TIA_18 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim odgovor roditelja čija djeca pripadaju školama: Remete, V. Nazor, M. Laginje, I. Kršnjavoga, Varšavskoj ili Gundulićevoj, a ove će godine krenuti u prvi razred (ili već imaju djecu u navedenim školama) da jave kakve je situacija po pitanju vjeronauka u prvim razredima. Konkretno me zanima: za roditelje čija djeca već idu u te škole (ili ako su im na razgovoru za prijam dali tu informaciju) koliko djece NE pohađa vjeronauk (jedno-dvoje, pola razreda i sl.), postoji li zamjena/drugi izborni predmet u isto vrijeme, štimaju li ga na prvi/zadnji sat i sl. - općenito, kakva je "klima" po tom pitanju. Također, zanima me imaju li organiziranu nastavu jezika (u bilo kojem obliku) od prvog razreda?

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali opet, da ne ponavljam sve što sam ranije pislala, ona se meni čini spremnom i tu je ta njena ogromna želja...ne znam... skoro se rasplakala kada sam joj rekla da teta misli da je bolje da ne ide još ovu godinu.
    do jeseni ima jos 5 mjeseci, i oni se jos puno promijene i sazriju za to vrijeme, dok stvarno ne krenu

a ogromna zelja ... pa skoro sva djeca ima veliku zelju, i jedva cekaju, jako jako zele biti veliki i krenuti u skolu, to je nesto novo i uzbudljivo, odraslo.
    tako da njezina ogromna zelja sigurno nije neki realni pokazatelj da je spremna i da treba ici u skolu ranije
    Posljednje uređivanje od emily : 26.03.2018. at 15:22 Razlog: tipfeler

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    do jeseni ima jos 5 mjeseci, i oni se jos puno promijene i sazriju za to vrijeme, dok stvarno ne krenu

a ogromna zelja ... pa skoro sva djeca ima veliku zelju, i jedva cekaju, jako jako zele biti veliki i krenuti u skolu, to je nesto novo i uzbudljivo, odraslo.
    tako da njezina ogromna zelja sigurno nije neki realni pokazatelj da je spremna i da treba ici u skolu ranije
    Slažem se djelomično, ne bih rekla baš da sva djeca imaju takvu želju, evo ja od svih njenih prijateljica a i od starijeg djeteta i njenih prijateljica nisam ni jednom čula da ovako pričaju o školi i da se silno žele u istu upisati. Ma naravno da uopće ne bih o svemu tome ni razmišljala da ne mislim da nije spremna. Meni se čini da je, ali naravno da ne mogu biti sto posto sigurna. Strah me je da ću pogriješiti i da ću se kajati. Jasno da bi joj bilo puno lakše za još godinu dana, tada će vjerojatno znati i čitati i računati (krećem od toga koliko sada zna), ali da li je to realan razlog da ipak kažem ne toj njenoj ogromnoj želji. Ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •