Pokazuje rezultate 1 do 50 od 551

Tema: Prvašići 2018/2019

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Evo, ja ću sasvim konkretno. Zna li dijete čitati, pisati i računati i u kojoj mjeri? Ne govorim ovo zato što mislim da to dijete TREBA znati prije polaska u školu, nego me zanima u kojoj je mjeri samouko, je li došla u dodir s pisanjem i sricanjem riječi, kako stoji s osjećajem za veličinu, kuži li oduzimanje? Sve su to rani pokazatelji nečega.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Lili pa i napisala sam gore da nije usporedivo s vrtićem. Napisala sam to zato da možda otvorim oči ako je to samo bila želja djeteta, a ne The Želja sa sjajem u očima. Na kraju to roditelj bolje zna u kojoj je kategoriji dijete, od svih nas ovdje na forumu. Ako je The Želja, naravno da se neće usporediti s nekom situacijom u vrtiću. Ok, moj primjer nek onda zanemari, u tom smjeru sam i pisala.
    A da je prvi razred lagan, ne bih to uopće tako napisala i "poopćavala". Nama nije bio kao niti nekoj drugoj djeci koju znam. Ide se brzim tempom i ako primjerice netko ne zna čitati ili pisati na početku, trebat će mu itetako trud da brzo sve "lovi". To je ipak škola i sjedenje 10 sati (moja je u boravku) i u odnosu na vrtić neusporedivo.
    Opisne ocjene nosit će sa sobom puno "epiteta" u imeniku u smislu dijete je.... govorim napamet... povučeno, usporeno, brzopleto, nemirno... ja to ipak možda gledam iz drugog para rukava.
    komad nisam se referirala na tvoj komnetar nego od emily ona je to nekako sročila (ili sma tako shvatila) kao to je tako sva djeca se vesele školi maltene jednako.

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, ja ću sasvim konkretno. Zna li dijete čitati, pisati i računati i u kojoj mjeri? Ne govorim ovo zato što mislim da to dijete TREBA znati prije polaska u školu, nego me zanima u kojoj je mjeri samouko, je li došla u dodir s pisanjem i sricanjem riječi, kako stoji s osjećajem za veličinu, kuži li oduzimanje? Sve su to rani pokazatelji nečega.
    Moja koja je prijevremeno išla u doba testiranja (malo prije 6 god) nije čitala, pisala je, računala da, al ne nešto što bih ja ocijenila natprosječnim (a recimo tu se kasnije pokazalo da je iznadprosječna), sricala je, al kraće riječi. Crtala je predivno.

Brat joj recimo lijepo sriče duže riječi već dugo, čitucka isto fino (on je audio tip). Crta s dosta detalja, ima uvijek neke "pomaknute" detalje, al ona je bila zeru jača u crtanju.

Ona se savršeno snašla u školi, jako voli školu i danas nakon 3 godine, odgovorna i savjesna,samostalna i samopouzdana, a vjerujem da će i on bez neke razlike (bez obzira što je prije nje savladao čitanje).

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    komad nisam se referirala na tvoj komnetar nego od emily ona je to nekako sročila (ili sma tako shvatila) kao to je tako sva djeca se vesele školi maltene jednako.

Moja koja je prijevremeno išla u doba testiranja (malo prije 6 god) nije čitala, pisala je, računala da, al ne nešto što bih ja ocijenila natprosječnim (a recimo tu se kasnije pokazalo da je iznadprosječna), sricala je, al kraće riječi. Crtala je predivno.

Brat joj recimo lijepo sriče duže riječi već dugo, čitucka isto fino (on je audio tip). Crta s dosta detalja, ima uvijek neke "pomaknute" detalje, al ona je bila zeru jača u crtanju.

Ona se savršeno snašla u školi, jako voli školu i danas nakon 3 godine, odgovorna i savjesna,samostalna i samopouzdana, a vjerujem da će i on bez neke razlike (bez obzira što je prije nje savladao čitanje).
    Ovako otprilike i moja, crta također odlično odmalena sa jako puno detalja, tu je rekla bih natprosječna. Slova i brojevi prosječno, čak nešto bolje nego kada joj je sestra kretala u školu. Meni se čini ovako da će ona školu shvatiti jako ozbiljno i da će biti odgovorna i savjesna, pa da radi toga rezultati ne bi trebali izostati bez obzira na ova dva mjeseca razlike.

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ne brine mene baš taj dio oko čitanja, pisanja i sl., ja nisam sto posto sigurna u njezinu emocionalnu zrelost. Ja ne mogu procijeniti tu koncentraciju ( na koju je ukazala psihologica iz škole), a opet psihologica iz vrtića je napisala da je imala primjerenu koncentraciju. Ponekad ima "bebaste" reakcije, rasplače se bezveze, na svaku moju zabranu npr., gura uvijek da je sve po njenom i sl.
    Što se tiče socijalne zrelosti, tu nema nikakvih problema, otvorena je, lako sklapa prijateljstva, bori se za sebe, ima dosta starijih prijateljica, lako se snalazi u novom okruženju. Ali nije glasna i prodorna, na prvu je više plaha, priča tiho, još je sitna i građom pa djeluje još mlađa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    Ne brine mene baš taj dio oko čitanja, pisanja i sl., ja nisam sto posto sigurna u njezinu emocionalnu zrelost. Ja ne mogu procijeniti tu koncentraciju ( na koju je ukazala psihologica iz škole), a opet psihologica iz vrtića je napisala da je imala primjerenu koncentraciju. Ponekad ima "bebaste" reakcije, rasplače se bezveze, na svaku moju zabranu npr., gura uvijek da je sve po njenom i sl.
    Što se tiče socijalne zrelosti, tu nema nikakvih problema, otvorena je, lako sklapa prijateljstva, bori se za sebe, ima dosta starijih prijateljica, lako se snalazi u novom okruženju. Ali nije glasna i prodorna, na prvu je više plaha, priča tiho, još je sitna i građom pa djeluje još mlađa.
    Ukratko, nema baš niti jedan razlog za raniji upis, pa ono što je rekla psihologinja uopće ne čudi.

S druge strane, ako ju i upišeš ranije sigurno nećeš napraviti neku silnu pogrešku; eventualno će joj trebati malo pomoći u prvom razredu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

http://forum.roda.hr/threads/39744-Prijevremeni-upis
    http://forum.roda.hr/threads/7772-Pr...kolu-DA-ili-NE

Evo, teme već postoje.
    Što se tiče mog mišljenja, slažem se s čokoladom i Mimom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj yin&yang prvotno napisa Vidi poruku
    moja je rođena u sedmom mjesecu ( krenula je sa 7 u školu ) i jako je bila sitna, u višim razredima ju je znalo smetati kad se upoznaje s nekima pa njoj sedmašici kažu mislili smo da si peti razred. Ne kažem da to treba biti razlog neupisa, nego eto podsjetila me tvoja rečenica.
    Posljednje uređivanje od larmama : 27.03.2018. at 17:27

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    moja je rođena u sedmom mjesecu ( krenula je sa 7 u školu ) i jako je bila sitna, u višim razredima ju je znalo smetati kad se upoznaje s nekima pa njoj sedmašici kažu mislili smo da si peti razred. Ne kažem da to treba biti razlog neupisa, nego eto podsjetila me tvoja rečenica.
    A šta da joj radim, tako joj je grah pao

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete zna sva slova, zna pisati kraće riječi (recimo do 5 slova), zna čitati kraće riječi, zna slovkati kraće riječi, zna računati manje brojeve. Slično je znala i njena sestra (možćda čak i manje) kada je imala testiranje za školu (rođena u 12. mjesecu). Sestra joj dakle nije znala čitati i pisati prije polaska u školu i s lakoćom je svladavala čitav program do sada (sada je 2. razred), pa se meni iz tog iskustva ta škola ne čini kao neki bauk, možda zato i razmišljam da ovaj prijevremeni upis nije neki big deal.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •