Pokazuje rezultate 1 do 50 od 551

Tema: Prvašići 2018/2019

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Lili, sta kupujea od pribora za prvasica?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, sta kupujea od pribora za prvasica?
    Kod nas su već na upisu dali papir s popisom potrebnih stvari. Ako nisi dobaila, kupi torbu i pernicu, a za ostalo čekaj prvi rodit2ljski, koji će biti u prvom tjednu, da ne bacaš pare bzvz. Nije isto u svakoj školi, neki trebaju papuče, neki nemaju ormariće, nekad se traže standardizirani testovi, nekad ne.... pričekaj. Ja nisam pobornik punih pernica, jer kvaliteta olovki i bojica zna biti upitna, a nisu jeftine... Vidi što se nudi. To je potrošno, pa je važnije kupiti kvalitetan pribor za početno pisanje nego pernicu s odgovarajućim superjunakom.

Ono što ti ja mogu savjetovati i što sigurno nećeš promašiti su ergonomske olovke i bojice trokutastog presjeka, koje odmah sjedaju u ruku kako treba (vjerojatno i znaš, to obično roditeljima pokažu još u vrtiću) i to kvalitetne, Staedtler ili Faber Castell ili Maped. Mine trebaju biti mekane, recimo B2, ali ne premekane da se ne razmazuju. HB je isto ok, ali nek dijete proba što mu bolje odgovara. Šiljilo zatvoreno, da se smeće ne rasipa. Gumice su najbokje s kućištem, ako uspiješ naći. Škare za papir sa zaobljenim vrhom (ljevačke ako je dijete ljevoruko), ljepilo za papir...Za pribor za likovnu kulturu ipak pitaj učiteljicu.

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Škare za papir sa zaobljenim vrhom (ljevačke ako je dijete ljevoruko).
    Evo mene ovo neko vrijeme muci... ove skare za ljevake. ja sam ljevak. Naravno, u moje doba nije toga bilo, pa sam koristila skare za desnjake. Kupim ja svom ljevaku te skare za ljevake, kad ono - ja ih ne znam koristiti. Ali uopce ne. I sad razmisljam koja mi je korist nauciti ga na skare za ljevake? Cijeli zivot da mora traziti posebne skare... u bilo kojoj zivotnoj situaciji. Zasto ne bi lijepo naucio na skare za desnjake od pocetka? Eto razmisljam i ne vidim koja bi bila prednost da se koristi skarama za ljevake (pod pretpostavkom da onda nece nauciti raditi s drugim skarama)? Za sad imamo i jedne i druge jer je mladji desnjak i sve stoje zajedno, pa ih pustam da sami biraju sto hoce.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene ovo neko vrijeme muci... ove skare za ljevake. ja sam ljevak. Naravno, u moje doba nije toga bilo, pa sam koristila skare za desnjake. Kupim ja svom ljevaku te skare za ljevake, kad ono - ja ih ne znam koristiti. Ali uopce ne. I sad razmisljam koja mi je korist nauciti ga na skare za ljevake? Cijeli zivot da mora traziti posebne skare... u bilo kojoj zivotnoj situaciji. Zasto ne bi lijepo naucio na skare za desnjake od pocetka? Eto razmisljam i ne vidim koja bi bila prednost da se koristi skarama za ljevake (pod pretpostavkom da onda nece nauciti raditi s drugim skarama)? Za sad imamo i jedne i druge jer je mladji desnjak i sve stoje zajedno, pa ih pustam da sami biraju sto hoce.
    To je individualno. Moj ljevak koristi škare za desnjake ako baš mora, desnom rukom. Ali nije tako spretan kao s lijevom. Ako radiš nešto preciznije, to je bitno. Ja mogu ljevačkim škarama otvoriti vrećicu tjestenine, ali ne mogu krojiti suknju. Moj sin ljevak mi je uništio hrpu škara za ruže jer su dešnjačke, pa izleti opruga kad ih stisne u kontra stranu. Ako nekom paše, nek koristi što želi. Moje dijete se preporodilo s ljevačkim priborom, a to je jako važno kod npr pegle ili kutne brusilice. Fućkaš škare za papir koje koštaju deset kuna.... Ali ako se treba nešto napraviti precizno i na brzinu, kvaliteta izravno ovisi o kvaliteti alata ili pribora ,Bio ljevački ili ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •