Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
Ali zašto bi itko javljao da dijete neće doći zbog bolesti? Pa ak je bolesno neće doći, kad ponovno dodje pošalješ ga s ispricnicom. A ako je dulje bolesno onda odeš i kažeš, nije nikakva hitna situacija za telefonirati to sto netko jedan dan neće doći u školu. Da sam učiteljica i roditelji me zbog tog zovu ne bi ni ja dala telefon.
Pa zato učitelji i ne daju broj telefona, jer roditelji često nemaju mjere kako to koristiti. Ali to je lako rješivo - naša učiteljica starijeg sina je jasno i glasno na prvom roditeljskom rekla koja su pravila igre - telefon se koristi samo u slučaju hude sile (nešto se dogodi i sl.) a za sve ostalo koristi se informativka.

Osim toga, dobili smo i upute što i kako kad je dijete bolesno (do 3 dana ovako, preko 3 dana onako). U međuvremenu su se nešto mijenjala ta pravila, ali nije bitno. Ako učitelji to preskoče (a ima i roditelja koji ne slušaju na roditeljskim sastancima ili ne dolaze na iste) slobodno ih treba pitati kakvu komunikaciju oni očekuju. U slučaju bolesti nije toliko važno da učitelj zna da je dijete bolesno, nego je to pitanje nadoknade gradiva. Treba komunicirati, ali s mjerom, što je teško bez prethodnog dogovora.