Da li netko zna koliko je skuplji KEROCK materijal od obične radne ploče i imate li iskustva s takvom radnom pločom?
Da li netko zna koliko je skuplji KEROCK materijal od obične radne ploče i imate li iskustva s takvom radnom pločom?
puuuno! mislim da je oko 300 eura metar :? ili čak više... ne znam više... što se izgleda i kvalitete tiče meni se čini super....a sad da li je fakat....
e još jedno pitanje..imate li iskustva sa SILGRANIT sudoperima?
Mi smo ga upravo kupili! Moja kuma je prezadovoljna, to je sve kaj znam. Meni se osobno jako sviđa i nadam se da neće više biti problema s glancanjem sudopera. Rostfrei/inox me izluđuje, nikad nije čist!
mi kupili bež. dobro izgleda, a čišćenje...kaj ja znam; nije tak koma. vidi se jedino kad baš jako zagrebeš sa rajnglom pa ostane crna crta (malo se riba i ode bez problema). uglavnom, puno bolje od inoxa jer se kamenac uopće ne vidi (nema onih bijelih mrlja). mi imamo srebrnu pipu pa vidim koliko se prlja :/ .
samo kaj ti ni to baš nije jeftino; mislim u odnosu na obične sudopere..
kad smo mi kupovali sudoper dvoumili smo se izm inoxa i silgranita, modeli su bili isti, a cijena samo 100-tinjak kn razlike
Molim savjet iskusnih i stručnih: koji materijali su najbolji za radnu podlogu - mislim pri tome na trajnost, izdržljivost, lakoću čišćenja. Zanimaju me i najbolji materijali za plohe kuhinjskih ormarića - što je najizdržljivije, a da se pri tom lako čisti?
Kate, alumetalic. Ni presvjetlo niti pretamno!
Iskusna i stručna je dolega - ona najviše kuha i može ti reći kako joj se ponaša radna ploča.Zdenka2 prvotno napisa
Moja mama je imala kuhinju sa početka sedamdesetih, dok su se još oblagale ultrapasom.
Kad ju je prošle godine odlučila zamijeniti, bila je kao nova, samo joj je dosadila.
Ja imam običnu, iz Eggera, srebrnu, od 4 centimetra: ne pazim, zarežem i nožem...
Lako se održava i lijepa mi je. Samo je prebrišem i to je to.
jednom tjedno prebrišem octom zbog dezinfekcije i ne razmišljam više.
A što se kuhinjskih ormarića tiče... Oni sa najfinijom teksturom se najlakše i održavaju.
Kolikogod smo se mi bojali high-glossa, ispalo je da je najlakši za održavanje, a, kao i gloss keramičke pločice, uvijek izgleda čistije nego mat.
Sve se jednako prlja, samo je stvar koliko često se tebi da mahnuti krpom po vertikalnim stranicama elementa.
Ja to radim prema potrebi, ali nikako to nije češće od jednom mjesečno. Najčešće zbog Orkinih "šapa".
sad ću ja opet... moja mat kuhinja s mat pločicama nikad ne izgleda prljavo. i to iako je skoro pa bijela. s pločom sam isto zadovoljna, mijesim na njoj tijesto pa zagrebem nožem, a ogrebotina nema (ili se bar ne vide).
ali sam zaboravila kako se zove materijal... apri... je l' iveral?![]()
da, većina nas ima iveral.
nikad nisam rekla da bi mat obloga izgledala prljavo.ms. ivy prvotno napisa
ali glos je - bleščeče!
prebrišeš jedno i prebrišeš drugo: prvo je čisto, drugo se sjaji!
de gustibus![]()
mene oduševljavaju slike tvoje kuće, fenomenalno izgleda... da vidim uživo, rekla bih: hoću i ja! ali mislim da bih poživčanila nakon dva dana od šarenila...
aaa, zato sam ja živčana!
Vid' moderatorica sto se razchatale...![]()
Ja imam silgranit (bijeli) sudoper i pipu, nisam bas presretna - niti nakon glancanja nisam bas uvjerena da je cist cisti - kao sto kaze apricot ne blesci se ... to je neki materijal koji je onako malo hrapavi, i ne mogu se oteti dojmu da upija prljavštinu bakterije i raznorazne gadarije, vjerojatno to nije tako ali... kuhinja mi je bijela medijapan visoki sjaj i s njom sam pak jaaako zadovoljna, super se lako održava i uvijek djeluje čisto (čak i kad nije!)
Radnu ploču sam sfušala jer ju nisam pogledala u živo prije montaže, isto je bijela, ali isto nije glatka, ... niti sjajna ... šmrc ... vjerojatno ću je mijenjati ...
Naravno, de gustibus ... ali nije samo pitanje ukusa nego i osjećaja, i navike ... rostfrei skuplja kamenac, ali kad ga očistiš ogledaš se u njemu, ovaj silgranit i hrapavi iveral meni uvijek vuku malo na musavo, obrišem fleke , no nije to to!
I ja imam isto mišljenje o silgranitu - ne bih ga više nikada kupila.
to je stvar stila života... ja ne perem sudoper tak često, pa mi je musavo super...da bi se ogledala u rostfreiu morala bi ga glancati svaki dan, a to ne dolazi u obzir!
uostalom, nama je tak i tak sudoper uvijek pun tak da se vide samo vanjski rubovi![]()
radna ploča- ultrapas boje slonovače - zadovoljni, ali nije toliko otporan koliko su ga hvalili :/
a alu rub oko ploče, jel to ima smisla ili samo smeta?
U novoj kuhinji htjela bih baš onako lijepu i trajnu radnu plohu - ima li netko iskustva s mramorom ili inoksom?
postoje i neki sudoperi od inoxa koji su sami po sebi malo mat, takoda se na njima ne vide kapljice od vode i kamenac. Al neznam di to ima kod nas za kupit (sjećam se da sam negdje kod nas i našla, ali mi dimenzije nisu odgovarale). U dućanu probaš ostavit packu sa rukom ili prstom na sudoperu (paziš da te niko ne vidipa vidiš kak reagira...
to je samo stvar ukusa.kate prvotno napisa
meni je to kao šank.