Majko mila, roditelje ne možeš birati...
Ja sam davno napisala ovo za svog oca, ali mislim da je i njemu vrh bio valjda 2-3 nedelje demonstrativne tišine, u proseku ni on nije mogao da izgura više od 5-6 dana na svakih par meseci.
I pobegla sam glavom bez obzira od njega i njegovih faza, "bubica" i nezrelosti. Da prostiš, meni je to za neku dijagnozu, samo nikad nije bio prinuđen da je dobije jer su svi titrali oko njega. (Sad je super deda tih desetak dana godišnje koliko oboje imamo emotivnog kapaciteta da uložimo u druženje. I dobro, moja deca će ga pamtiti po dobrom a mene kao emotivno udaljenu od roditelja, ali bolje tako).
Da mi muž ćuti mesec dana, idući razgovor bi bio preko advokata. A isto bih i od njega očekivala u slučaju da ja počnem da kopiram obrasce svog oca.
Ali, to sam ja. Moja mama je 40+ godina u (valjda) srećnom braku. S tim da je ona jedna od onih retkih žena koja neverovatno ne ume da dogovara kompromise sa ljudima i generalno, da razgovara. Tako da su oni duo iz snova
, ali su zadovoljni sobom i eto...
Meni je to bilo neverovatno bitno, da ne provedem život sa nekim ko će tako ćutati. Eto, sreća me utoliko poslužila u prethodnih 20 godina veze a 12 zajedničkog života, valjda će i ostati tako...