Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

bubilo, gdje ima super stvari za 15-45 k?
kako ja ne uspijem naći ništa pametno za manje od 60-100 kuna i to ne neke lude kvalitete?

ja sam dugo davala robu kumi, ali ona ne živi u rh i nekako je ispalo da se godinama nismo vidjele i skupila mi se tona robe
nekako mi nije opcija davati nepoznatima, kao i rossa, novac od prodanog stavljam maloj u staklenku, skupljamo joj za zimovanje
Sad vidim da sam prvo napisala “super”, a poslije “dovoljno kvalitetno” .
Ali to su dućani u kojima im i inače kupujem odjeću. Mislim na početku sezone kad cijene jesu takve, 60-100 kn. Ovaj tjedan je rasprodaja na rasprodaju. Jesu to probrani komadi, od svega jedan broj ili jedna boja, ali našla sam par stvari koje su baš trebale. Mali izgubio rukavice, kupila mu jako dobre za 15 kn (prije bile 60, snižene na 30, pa na 15). Maloj proljetnu jaknu za 45, snižena sa 130...

Hoću reći zašto mislim da je problem prodati rabljeno... i u ducanu možeš naletiti na stvari za malo kuna. Čak i na početku sezone ima npr. majica za 30 kn. Onih tanjih, al ja svojima te i kupujem, u vrticu i školi je ionako toliko vruće da su neka djeca i u kratkim rukavima. Za po vani na to još vesta, za unutra im je dosta topla. Lidl nerijetko ima stvari za djecu...

Često ljudi koji prodaju rabljeno ne pripreme stvari na početku sezone, pa si kad vidiš njihov oglas sve već nabavio.
Ove dućane obiđeš za sat-dva. Odmah procjenjujem veličinu jer mi brojevi često malo znače. Kad kupuješ online za klinca meni je jako teško procijeniti hoće mu to biti dobro. A u dućan se možeš i vratiti zamijeniti.
Ja sad znam i sve manje ljudi koji žele uzeti rabljeno i kad im poklanjaš. Tako da mi je jasno da prodaja ide teže.

Rossa, je li ti opcija stavit na njuskalo npr. “dajem cijelu vreću za 100 kn”?
Poklonit na njuškalu?
Tko su ljudi za koje misliš da bi ti došli na buvljak? Meni se to ne bi dalo. Da je ne znam kako jeftino, ako ništa ne nadjem, potrošila sam vrijeme, benzin, (možda i za parking)...
Meni je veći problem bi li itko došao, nego što bi ne znam tko dosao u stan. Osim da stvarno organiziraš Rodinu rasprodaju kod sebe pa da ima puno robe za izabrati .

Zašto mala ima more robe? Je li opcija za budućnost kupovati manje pa odmah taj novac u kasicu umjesto za 5. hlače npr.?

Mislim razumijem, ja kupujem malo, ali isto ima more... dobijem rabljenog more, prerastu brže nego uvališ dalje pa je more... ali recimo ja se trudim funkcionirati s minimalno. Malac vec neko vrijeme ima samo dvoje hlače za školu. Nešto prerastao, nešto poderao i ostali na dvoje... nije mi ni lako kupit mu hlače jer je mršav, pa su mu obično preširoke ako mu odgovara duljina... i dokle god uspijevam preživjeti tjedan s tih dvoje hlača ja mu ne idem kupiti još jedne. Kažem, prvi razlog jer mi je teško naći pa mi se ne da trošiti toliko vremena na to. Ali odmah na drugom mjestu je “ne treba mu, nije nužno, neću gomilati”.

Aleks, zašto ti nije opcija darovati nepoznatima? Ok, ako možeš prodati i staviti novac sa strane. Ali ako prodaja ne ide...?