Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Pomoć! Odbija adaptirano!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Pomoć! Odbija adaptirano!

Dakle, bebica od 9,5mj koja je do nedavno imala 4 obroka (2xadaptirano na bočicu - prosječno 220ml po obroku; 1xpovrće+(meso)+žitarice; 1xvoće+žitarice) odbija piti adaptirano - što znači da praktički odbija doručak i večeru.
    Prvih par dana (i večeri) pokušala sam na sve moguće načine (malo nosim, malo odvlačim pažnju, malo ponudim mlijeko i to tako po sat vremena da bih "nagrecala" 100ml;sinoć i preksinoć sam joj nakon te "seanse" ponudila ****-ovu mliječnu kašicu "Za laku noć"i pojela ju je nakon što jedva uspijemo popiti 60-tak ml adaptiranog.
    Naravno da mi je već na samom početku palo na pamet da ju više ne zadovoljava adaptirano, ali ja želim svakako da ona pije mlijeko (ipak je ona pila dnevno oko 450ml!), ali kako da ja "utopim" toliku količinu?! Inače je bebica sitnija i uvijek sam bila verzirana na to da malo jede, a koja mama nije?!) tako da sam sad i bijedno pomislila kako da joj nešto smućkam (kao što su oni drobljeni Plazma keksi kojih se ježim) i dam joj na bočicu (iako sam do jučer bila zgrožena nad davanjem kašica na bočicu), ali ne znam kako da ju nahranim. Ako želi jesti žlicom (iako navečer bude umorna pa joj glavica svako malo klone), ima li netko ideju kakvu mliječnu kašicu nabrzaka pripremiti da **** ne profitira još više na nama ili da promijenim vrstu mlijeka?( sad je na Pre-****-u). Ne želi mliječne kašice koje se miješaju s vodom - Lina i slično...
    Molim vas savjete i sorry na zbrzanom postu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok ti se ne jave savjetnice i mame s iskustvom, mislim da bi ti vezano uz adaptirano mlijeko najbolje bilo potražiti savjet pedijatra jer postoje razne mogućnosti odbijanja hrane koje samo liječnik može kvalitetno prosuditi i savjetovati što činiti.

Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

probaj promijeniti adaptirano

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja ti također savjetujem da se posavjetuješ s pedijatrom.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Jogurt, možda tekući?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa možete probati promijeniti mlijeko, iako to baš i nije preporučljivo ali to je sad već velika beba i ne bi trebalo biti problema. A inače sa mlijekom možete napraviti mliječnu kašicu - sa nekakvim pahuljicama, npr. 7 zrna od (kršitelj koda) (ili rižinim ako ne jede još gluten), pa u to dodati voća npr. Sa tim rižinim pahuljicama možete malo i zagustiti mlijeko pa to dati na bočicu (ja to nikad nisam radila jer je nama uvijek bolje išlo hranjenje na žlicu). A obzirom na dob djeteta možete uvoditi i jogurt - pa nek ona ujutro pojede npr. 200 ml mlijeka sa pahuljicama a navečer za večeru jogurt, ili jogurt kao međuobrok i to je već 400 ml mlijeka. I u voćni obrok možete staviti npr. žlicu kravljeg sira. Mi isto negdje od 9. mjeseca na raznorazne načine 'skucavamo' tih preporučenih 500 ml mlijeka dnevno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj Noah nije pio mlijeko od 5 mjeseca starosti i evoga jos ziv.

Postji puno drugih nacina unosenja tih famoznih 500ml u koje ja osobno uopce nevjerujem. Upitaj svog opedijatra jer na forumu se inace i nebavimo problematikom adaptiranog.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj mlijeko dati na šalicu s kljunom (ali bez ventila, da ne mora vući) ili običnu. Možda joj se od konkretne hrane više ne da natezati silikone.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa

Postji puno drugih nacina unosenja tih famoznih 500ml u koje ja osobno uopce nevjerujem. Upitaj svog opedijatra jer na forumu se inace i nebavimo problematikom adaptiranog.
    Ne znam zašto, ali ovaj tvoj komentar o "nebavljenju problematikom adaptiranog na Forumu" me povrijedio...pa nisu bebice koje su na adaptiranom niža klasa

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo sam se zaletila na ono "pošalji" pa nisam stigla reći da je i današnji dan isto tako neslavno završio. Puno hvala na savjetima i prijedlozima (ne znam samo kako bi mi moja pedijatrica mogla nešto pametno reći?).
    Pokušavat ću i jogurt i kašice (iako ih već otprije tako radim, ali pošto ona ionako relativno manje jede ne mogu na taj način neku značajniju količinu mlijeka priskrbiti...ne znam je li rano za jogurt obzirom na dob od 9,5 mj? Pokušat ćemo i na čašu. Naravno, i dalje se nadam da još netko ima čarobno rješenje jer meni ovo predstavlja problem ako praktički u par dana izbaci dva obroka

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, možda i je prerano za jogurt ali bolje je ranije uvesti jogurt nego zgaditi djetetu hranu :/ - mi smo, po savjetu pedijatrice, uveli jogurt kad smo došli do toga da je SVAKI mliječni obrok bio mlijeko zgusnuto rižinim pahuljicama. Jogurt je bio pun pogodak, i danas ga voli jesti. Ali inače, Lea je npr. već izbacila bočicu za večeru lani prije ljeta, pa je onda po ljetu opet počela i htjela jesti mlijeko na bočicu za taj obrok - tako da ti ove sad promjene ne moraju biti konačne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Perun prvotno napisa

Ne znam zašto, ali ovaj tvoj komentar o "nebavljenju problematikom adaptiranog na Forumu" me povrijedio...pa nisu bebice koje su na adaptiranom niža klasa
    Nemoj krivo shvatiti i odmah se ljutiti, postoji pravilnik foruma u kojem je to navedeno. Moderatorice će ti zasigurno dati link (ja sada nemam kada tražiti ga) na kojem su ti objašnjeni objektivni razlozi zašto se ne ulazi u problematiku adaptiranog mlijeka.

A iz mog osobnog indirektnog iskustva, iako je adaptirano mlijeko u slobodnoj prodaji to je ipak nadomjestak prehrani - a tako maloj bebi još uvijek glavna životna potreba i potrebno je stručno znanje za procjenu o vrsti i količini mlijeka koju beba treba primati. Svaka vrsta/brand mlijeka ima poseban kemijski sastav koji bi trebalo proučiti i vidjeti odgovara li to tvome djetetu (mislim da jako mali broj roditelja uopće pročita sastav mlijeka, nažalost; uglavnom se kupuju one vrste koje imaju dobru reklamu ).

Olako se uzimaju savjeti tipa "promijeni mu mlijeko". Promjenom vrste mlijeka prehrana se može još više zakomplicirati da ne spominjem alergijske reakcije i sl.

Tako i svi mi olako kupujemo razno-razne vitaminske preparate, pa i kao trudnice, no rijetko smo se zapitali kakve ti naoko bezazleni preparati mogu izazvati interakcije s običnim paracetamolom ili nekim drugim lijekovima koje možda moramo uzimati. A da ne kažem da ljudi piju i po nekoliko takvih preparata istovremeno - što tek tada može nastati u tijelu ...

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Onda je to do tebe i tvog tumacenja jer bi onda i moja djeca trebala biti niza klasa.

Ono sto sam ja htjela reci nemamo savjetnice o adaptiranom na forumu. Za takvo sto se treba obratiti pedijatru a ne mijenjati mlijeka tako olako jer to nije zdravo.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mima ti je dala najpreciznije savjete, a ima i najslicnije iskustvo tvome.

Na uputama za case s kljunom uvijek se istice da nisu za mlijeko, ne znam zasto (mozda zato sto se taj kljun unutra tesko opere, pa bi se talozile bakterije), ali eto samo da znas prije nego sto to pokusas.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja to za čašu sa kljunom uopće nisam znala :shock: - mi smo pokušavali Lei davati mlijeko i na čašu sa kljunom, ali uzaludno, nije htjela niti tako.
    Nije htjela niti na žlicu. Jedino je pila u snu, a sjećam se da je baš Nataša30 pisala da je loše kad se djeca hrane u snu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja to za čašu sa kljunom uopće nisam znala :shock: - mi smo pokušavali Lei davati mlijeko i na čašu sa kljunom, ali uzaludno, nije htjela niti tako.
    Nije htjela niti na žlicu. Jedino je pila u snu, a sjećam se da je baš Nataša30 pisala da je loše kad se djeca hrane u snu.
    Jesam ja sam pisala da je lose hraniti u snu jer je to mac s dvije ostrice. Neosjecaju glad kasnije a nemaju pojma odakle je hrana dosla. Ja sam se tako zeznula s tim da je to uzas. Stvarno nikom to nebi savjetovala.

Zlica, casa ili casa s kljunom ali treba prvenstveno otkriti zasto djete odbija hranu i iz tog se razloga treba posavjetovati s pedijatrom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Perun, nisu cure mislile ništa loše. Bilo je već puno priče o tome i puno je žuči već proliveno na ovom forumu po pitanju adaptiranog mlijeka pa vas molim da rasprava ne krene opet u tom smjeru.

Naravno da ti dijete mora nešto jesti i potpuno je bespredmetno razgovarat na ovaj način
    pa nisu bebice koje su na adaptiranom niža klasa
    ali činjenica je da ti stvarno pedijatar može najbolje savjetovati koje adaptirano mlijeko da mu/joj daš jer svaka beba reagira drukčije na neko mlijeko pa ćeš tako lakše izbjeći i eventulane alergije i sl

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Obzirom da vas puno, puno duže iščitavam, nego što aktivno sudjelujem, možda sam pogriješila što sam postavila topic s mojim problemom.
    Naravno da sam prije toga pretraživala da li je ranije netko imao isti problem - i nisam pronašla.
    Uopće mi nije namjera raspravljati o adaptiranom. Ja sam samo molila za savjet ukoliko netko ima kakav prijedlog. Već ranije, zahvalila curama koje su imale neke ideje, ali me i komentar Nataše 30 zaista nekako povrijedio. Ukoliko je moj topic zaista protiv duha Foruma (ma koliko meni ovo bilo nepojmljivo) molim da ga se makne jer ni ja ne želim ulaziti u glupe i nepotrebne rasprave. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Obzirom da vas puno, puno duže iščitavam, nego što aktivno sudjelujem, možda sam pogriješila što sam postavila topic s mojim problemom.
    Naravno da sam prije toga pretraživala da li je ranije netko imao isti problem - i nisam pronašla.
    Uopće mi nije namjera raspravljati o adaptiranom. Ja sam samo molila za savjet ukoliko netko ima kakav prijedlog. Već ranije, zahvalila curama koje su imale neke ideje, ali me i komentar Nataše 30 zaista nekako povrijedio. Ukoliko je moj topic zaista protiv duha Foruma (ma koliko meni ovo bilo nepojmljivo) molim da ga se makne jer ni ja ne želim ulaziti u glupe i nepotrebne rasprave. Hvala
    Perun

kao prvo znam kako je imati djete koje nece da jede(imala sam ih dvoje takvih) i iz tog razloga znam da ovdje nema strucne osobe koja ti moze pomoci oko toga. Zato ti jesam rekla da se posavjetujes s pedijatrom jer ti je to najbolja solucija. Nista drugo nisam mislila svojim postom.

Svako djete je prica za sebe i razlog zasto moja djeca nisu htjela jesti moze biti skroz drugaciji od tvog ili od Mime. Iz tog razloga ti niko nemoze savjetovati ovo ili ono.

Eto toliko od mene i sretno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Moja H je na adaptiranom od 6 tj. I sa 3 mj je pocela odbijati mlijeko. Joj, koja muka, a premala da joj bilo što drugo daš. Zamisli, počela bi plakati čim bi joj bočica bila na vidiku. Beba od 3mj odgurava flašicu od sebe, ne želi je ni blizu. Moja pedijatrica to nije vjerovala. U stvari, mislim da vjeruju samo oni koji su se u to osobno uvjerili. Ali i to smo savladali. Jednostavno, ako nije htjela, ponudila sam joj za pola sata, pa opet za pola sata...I tako, kad bi ogladnila, pojela je. Počeli smo rano sa dohranom, sa 3 i po mjeseci. I sada nije neki ljubitelj mlijeka, mislim da smo u prosjeku na nekih 3 dcl dnevno. Nasrecu, u zadnje vrijeme hoće kefir, pa je situacija malo bolja.

Promjena miljeka **** na *** nije nam previse pomogla. Mozda, dan, dva, dok nije skuzila. I nije htjela nikakve mlijecne proizvode.

Da zakljucim, mi smo prolazili tu fazu i nista nam nije pomoglo. Kad nije htjela nisi nikakao mogao nesto skemijati.

Off topic, ali sada ne jede voce. Mislim da vec 3 tj nije pojela ni komadic!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa

Nemoj krivo shvatiti i odmah se ljutiti, postoji pravilnik foruma u kojem je to navedeno. Moderatorice će ti zasigurno dati link (ja sada nemam kada tražiti ga) na kojem su ti objašnjeni objektivni razlozi zašto se ne ulazi u problematiku adaptiranog mlijeka
    Nisam moderator, ali evo ga (nalazi se na podforumu "Pravila ponašanja"):
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=24367

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ali ovdje je riječ o "velikoj" bebi i riječ je o dohrani.
    Žena priča o kašicma s adaptiranim mlijekom, zaboga!

Ja sam dojila do 20 mj. pa sam isto davala bebi kašice s adaptiranim mlijekom jer se nisam mogla izdojit.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Osim toga stoji: "preporučujemo" da ne pitate na forumu, a ne "zabranjujemo"da pitate.

Preporuka da nešto ne radim i zabrana da nešto radim nisu isto, barem za mene.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Dobro, hoćete se sad svađati ili dalje raspravljati?

Zato ni nisam stavljala ovaj link jer je beba starija od 6 mjeseci, ali dobro se opet podsjetiti kako stvari stoje općenito s adaptiranim i ovim forumom.
    Cure su vjerojatno to i mislile u svojim prvim postovima kad sam rekla da nisu ništa loše mislile pa vas molim da ne raspravljate dalje u ovom smjeru, već eventualno odgovarate na Perunino prvotno pitanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U sustini tako velika beba niti nemora piti mlijeko. Mi ga nismo pili nego ono nadoknadjivali u drugoj hrani. Te kasice Za laku noc bas i nisu najbolje ali s obzirom da moja djeca nisu htjela jesti i ja sam ih more iskoristila.

Danas me uopce necudi da nisu htjeli piti adaptirano jer fakat je odvratno ama bas sve marke.

Probaj ujutro s nekim pahuljicama pa ih smjesas s adaptiranim cisto ono da unese to mlijecno. Ja ti sad jos jednom kazem moj Noah je zadnju bocicu u snu pojeo sa jedno 5 ili 6 mjeseci i to uspavljivala sam ga jedno sat i pol i onda na prevaru mu bukvalno uvaljivala bocicu i taj zadnji put sam mislila da cu poluditi i tad rekla nikad vise. Od tada smo nadokndjivali na razne nacine i to je bilo to. Narasto je i nista mu nefali a meni radi adaptiranog fali pola zivaca.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Perun, a da probaš razno-razne **** mliječne kašice koje već imaju u sebi adaptirano. Možeš joj i u mlijeko koje već pije izmiksat pola banane ili breskvu kad im bude sezona, ili bilo što od voća koje voli.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pokušat ću, a nešto sam već i probala - pijenje čašom, ali bezuspješno, ponovno kašicu iz kutije, ali nema šanse;popije nešto mlijeka (ni približno kao dosada) i hoće koliko-toliko kupovnu kašicu iz staklenke.
    Nema smisla ni da joj stalno nutkam kao što je već ovdje netko i pisao mlijeko + riža do besvjesti jer će kakati brikete, a na dobrom smo putu da tako bude. Sve ću pokušavati šta ste pisale pa koliko nagrecam.
    Bili smo i kod pedice (oni slabijih živaca neka ne čitaju tekst koji slijedi).
    Dakle, kao što rekoh ne znam šta sam od nje mogla pametno čuti, ali žena se prvo iznenadila što dijete neće mlijeko, nakon toga mi je rekla da promijenim mlijeko (tu sam rekla da mislim da ne treba žuriti jer mislim da to nije baš rješenje), zatim mi je rekla da joj dajem kravlje od 2,8 % jer ga ne moram razrjeđivati, a da je za sir i jogurt prerano (tek iza godinu dana)...pa me je pitala što joj ne miješam sa drugom hranom (na šta sam ponovila da to i radim, ali da beba odbija druga dva obroka gdje pije mlijeko...nakon toga mi je rekla da se mlijeko ne miješa s povrćem - pa sam joj rekla da se miješa sa npr. špinatom i krumpirom (šta bi tek bilo da joj spomenem još neke malo vratolomnije kombinacije ...toliko o liječničkom savjetu bar što se moje pedice tiče.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sir i jogurt mogu prije godine dana, a mlijeko nakon godine dana. Ti zbilja trebaš drugog pedijatra!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam :/

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo kako se luka naviknuo na jogurt:
    probali smo ab kuturu u hr i jako mu se svidjela... nisam nesto takvo mogla naci ovdje pa sam mu uzela obicni bio-jogurt ali se zgrozio kad ga je probao... pocela sam u kasice dodavati jogurt ali prvo po zlicicu, pa po malo povecavala kolicinu dok se vec mogao osjetiti okus jogurta u hrani...kako sam jendom jela sendvic i jogurt a on me zainteresirano gledao-pnudila sam mu zlicicu samog jogurta i,na mojec udjenje.-smazao je sve sto mi je ostalo...ni traga od one kisele face kad ga je prvi puta probao...

mozda mozes tako nesto probati,dat mu vremena... ali samo opusteno jer dijete jako osjeti nasu nervozu...
    doduse,ja sam opustena sto se toga tice jer luka puno ciki...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

probaj sa čokolinom u adaptiranom, ili keksolino ili nešto slično, ja kad vidim da moja mala brlja sa bočicom, ubacim joj koji keks u bočicu, smlati dok si reko keks

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Viky, zar nije prerano za keks? Ako brlja, možda joj nešto drugo smeta, odvlači pažnju?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

plazma keks od 4.mjeseca starosti, tako mi pedica rekla

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas je stanje nepromjenjeno
    Probala sam sve i svašta i miješati i kuhati i kupiti i kombinirati i sve se na kraju svelo na staro - popije mlijeka ako joj pažnju nečim zaokupim ili ako je jako umorna pa ne zna ni šta radi...stvar je u tome što su to njoj bili obroci i sad umjesto mlijeka ne želi ni kupovne ni domaću kašicu (a niti mlijeko "zamućeno" s nekim Linom)...grecam ovako po sat vremena samo da nešto popije tako da sam joj sad zbrčkala i ona dva obroka žlicom jer se više ne zna kad je jedan obrok završio kad je drugi počeo pošto stalno mućkam nešto s tim mlijekom...jednostavno kad neće-neće!
    Možda, zaista ima veze sa zubićima jer nema nijedan,a uskoro ćemo 10 mjeseci proslaviti.
    Hvala vam, cure! Meni je ovo zaista problem jer bebica koja oduvijek nije neka sa jelom sad još i ovo (na žalost, nije mi nepoznato ni hranjenje u snu jer sam ju tako hranila skoro 4 mjeseca dok nije krenula na dohranu pa se stanje popravilo, evo sad opet se navlačimo...nadam se da će i ova faza skoro proći.
    Osobno nisam za Plazma keks (kupila sam joj onaj ****-ov) jer sam vidjela da u njemu ima meda, a Milupina kašica od keksa u sebi sadrži jaja u prahu...sve je to navedeno da je za bebe mlađe od moje, ali nekako pomalo zazirem...ma nemam pojma više.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Tami mi je bolesna, pije klavocine, i u subotu smo neslavno završili na Hitnoj sa teperaturom od 39,7'C, koju sam skidala cijeli dan, od onda također NIŠTA ne želi jesti. Uzme žličicu, dvije i kasnije sve pljuje.
    Danas sam bila kod snahe i dok sam ja njoj to sve pričala da ne želi ništa jesti, da samo pije soka, čaja i vode, ona joj je dala Danonino - ljudi, smlatila je to u ni pet minuta. Iako nisam sigurna smije li to još jesti (ima nepunih 6mjeseci) bila sam tako sretna što je išta pojela.
    Perun, potpuno te razumijem.
    Još nešto, moja kolegica je sa svojim malim ratovala što se tiče jela, već je imao 7 mjeseci, a njoj je ponestajalo mlijeka (dojila ga je ujutro i navečer, a preko dana bi jeo na žlicu), nikakva bočica mu nije odgovarala i na kraju su mu dali mlijeko na bocu sa onim "sportskim" čepom. Kaže da samo na to hoče jesti.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i odrasli covjek, kad je bolestan nema apetit cesto i rijetko jede
    a tako i mala djeca...

treba davati dovoljno tekucine, izbjegavati sokove a za danonino, mislim da si pogrijesila sto si joj ga dala, jako je prerano, nije bitno da bilo sto pojede, bitno je sto pojede, kakvog je to sastava i jel prilagodjeno nezrelom bebinom probavnom sustavu...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Perun, evo mozgam, nisam vise pametna sto dati bebi pa da popije mlijeko. Jesi li probala nekakav milk shake, izmiksati bananu pa pomijesati s mlijekom i dati na zlicicu ili siroku dudicu pa na bocu, onu sto ima zvjezdicu umjesto rupice da lakse ide ako je tekucina gusta?

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da ne otvaram novi topic samo jedno kratko pitanje šta je sa kozjim mljekom i kad može piti njega, ima li alergija kao s kravljim? Baka ima koze i mljeka ko u priči. thx, i sorry ako je off topic

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •