Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
U cemu to nisam u pravu?

Prvo, vezano za skrbnistvo nisam to iz svoje glave napisala, vec su mi rekli to u czss. Otac jedino moze ne dobiti skrbnistvo u nekim ekstremnim slucajevima.

Ti sto sam napisala da ocekujem probleme, da, ocekujem, jer mi je to i sam najavio. A isto tako otac zna da cu malom reci njegovo ime prvi put kad me bude pitao gdje je njegov tata i kako se zove.

Zene moje, trazim samo informaciju sto i kako mogu osigurati da moje dijete sazna ime oca kada bude dovoljno star u slucaju da mene ne bude (jer moja obitelj to nece napraviti), a ne trazim savjete o mojoj situaciji i da vam jos moram svaku svoju napisanu recenicu izanalizirati u detalj, kao sto je npr ta zasto ocekujem probleme od oca.
Još samo ovo da pojasnim i odoh.
Dakle, nakon svega što je, odnosno nije učinio, taj čovjek sigurno ne bi dobio skrbništvo pa čak se usudim reći, ni podijeljeno skrbništvo.
U slučaju da ti sudski zatražiš priznavanje očinstva, sud pretpostavljenog oca poziva da se izjasni. On, očekivano, odbije, odnosno zaniječe očinstvo. Nakon toga ga zovu još jednom. Ako se ni tada ne odazove, upisuju ga kao oca jer se pretpostavlja da izbjegava obvezu, a očinstvo je vrlo lako dokazati ili osporiti.
Nakon toga nema teoretske šanse da on dijeli ili dobije skrbništvo nad djetetom.
Nadalje, neuzdržavanje djeteta je krivično djelo za koje se može izreći zatvorska kazna.
Zašto ono dvoje uzdržava, a vaše ne?
Dijete nije stvar pa da ga oporučno "ostavljaš" nekome, odnosno određuješ što i kako će netko djetetu nešto reći nakon tvoje eventualne smrti.
Oprosti, nisi tražila da ti solim pamet, ali tvoje ponašanje je u najmanju ruku neozbiljno i neodgovorno.
I to me ljuti jer mi je žao djeteta.
Nisi ti tu bitna. Ti si sama odlučila roditi dijete iz veze bez budućnosti.
Ali dijete nije moglo birati.
I dijete ima oca koji je dužan uzdržavati maloga. Tim više jer mu je to treće dijete.
Toliko od mene i sretno vam.