Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 189

Thread: gdje je ona tema sa receptima za klince da si podgriju prije škole?

  1. #101
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    a kaj fali zagrijavanju na plinu?


    a stavite u zdjelu i u termo vreću s plaže?
    čitam 10 x i ne mogu shvatiti što je pisac htio reći
    aleks mislim da je prvi dio bio vezan za mikrovalna/plin

    a drugi za termo posude.

  2. #102

    Default

    prvi dio kužim,
    ne kužim termo vreću s plaže

  3. #103
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    znas da Jelena ima svoje nazive za stvari, pa mozda ona koristi samo za plazu one termo vrecice. al bojim se da cemo morati sacekati njeno objasnjenje. jer znas da je misliti drek znati

  4. #104
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    Termo torba ja ju pretežno koristim za plažu, a odnedavno muž za gablec

  5. #105
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    Ja slučajno imam par kutija koje mi stanu od termo torbe od dukatina

  6. #106
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    termotorba tipa https://www.google.hr/search?q=termo...16LFy3ecCScsM: ( znam da će neko secirati post, ali mi smo torbu dobili na Dukatino utrci) i kutija kvadratasta.

  7. #107
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Tu Dukatino torbu imam i ja ali je niš koristi

  8. #108
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    Ovisi za kaj ti treba ja imam kutiju baš tih dimenzija
    Za klincu ostaviti ručak taman, muž sad u tom nosi gablec, ali hladan
    Last edited by jelena.O; 01.02.2018 at 19:34.

  9. #109
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    aleks ja radim krpice sa kiselim zeljem.
    posebno dinstam luk i pred kraj ubacim pancete na sitno.
    zelje dinstam na ulju i kad je pred kraj ubacim skuhane krpice, luk i pancetu.
    začini i to je to.
    moji obožavaju.

  10. #110
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    za podgrijavanje je super zapečeno tijesto sa sirom.
    skuham tijesto, uglavnom pužiće.
    zdinstam luka, naribam sira.
    u vatrostalnu zdjelu stavljam red tijesta, pospem sirom i stavim malo dinstanog luka,
    popaprim i posolim.
    i tako sve dok imam sastojaka.
    zapečem u pećnici i odmah narežem na kocke.
    to jako vole pa obično odmah pojedu pola,
    drugi dan vade kocke, malo razdvoje jer se stvrdne i u mikrovalnu.

  11. #111
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    :inaniz:

    nemam problem s podgrijavanjem krumpira pa su razna variva isto u igri za podgrijavanje.

    i kako ja to zovem falša šalša.
    luk na sitno, uglavnom mrkvu (a može i peršin, celer, već što imaš)
    izribam na onaj najsitniji ribež.
    dinstam na malo ulja, kad vidim da je pred kraj ubacim pancete,
    stavim malo brašna i maknem s plina.
    ubacim cijelu passatu, malo vode, dvije žlice crvene paprike i ostale začine i češnjaka.
    vratim na plin i pustim da prokuha.
    isto jedemo s pužićima i obavezno parmezan gore.
    ovo je gotovo za 20-ak minuta.
    Last edited by Tashunica; 04.02.2018 at 19:38.

  12. #112
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    eto me opet

    a što se tiče curry-a,
    ja ti nisam nešto za egzotične okuse, ali ga obožavam.
    danas sam baš radila curry rižu.
    luk i paprika na sitno, ribana mrkva,
    kad se izdinsta stavim currya i ostale začine,
    (dok se dinstav povrće ubacim pola čaše piva)
    uvalim kuhanu rižu, dobro promiješam i stavim zapeći u pećnicu.
    a može i bez pećnice.

  13. #113
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Lako vama koji ste od tjestenine i riže. Ja volim povrće,a ono je najčešće, ako nije u varivu, najfinije svježe napravljeno.

    Ako 2x pojedem rižu u 10 dana, pun kufer mi je riže. Tjesteninu da me se pita ne bih nikad ni jela, ovako je pojedem moždaaaa 1x u 3-4 mjeseca (u juhi jedem redovito). Kad djeci radim tjesteninu sebi neki drugi prilog.

    Ne volim baš te bijele stvari. Al i idalje pratim temu ne bi li ukrala neku ideju za brzinski ručak preko tjedna.
    Last edited by Lili75; 04.02.2018 at 19:45.

  14. #114
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    lili ja ti nisam ni od riže ni od tjestenine,
    osim ovih krpica sa zeljem i salate od tune,
    ostalo jedem ne baš s puno volje.
    ali mi je lakše napraviti nešto što djeca vole i da mogu zgrijati.

    meni u životu ne bi trebalo ništa drugo osim krumpira i salate.

  15. #115
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    prvi dio kužim,
    ne kužim termo vreću s plaže
    To je torba u koju stane 4 ili 6 limenki pića. Ljeti znaju pivo s tim prodavati. Nemam, pane znam da li je korisno ili bzvz. Meni je to za plažu premalo, imam veliku frižider torbu za plac, u koju stavljamo pingvine, a mm u tome nosi meso i ribu da mu se ne kvari u autu. Drži to i toplinu, znam cijeli ekspres lonac 5litreni ugurati unutra, ali ne znam da li je to tebi praktično.

    Ont. Termosice za 1 porciju sa širokim grlom držali su u Šumoopskrbi na Sveticama, ali dugo nisam gledala da li imaju.

  16. #116
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    a s varivima mi idu neviđeno na živce,
    što jedno voli, drugo ne podnosi, to je nevjerojatno.
    i onda uvijek jedno frkće.
    jedino juhu oboje obožavaju, fala nebesima
    pa je barem 3-4 puta tjedno na stolu uz ove brzinske stvari.

  17. #117
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Lako vama koji ste od tjestenine i riže. Ja volim povrće,a ono je najčešće, ako nije u varivu, najfinije svježe napravljeno.

    Ako 2x pojedem rižu u 10 dana, pun kufer mi je riže. Tjesteninu da me se pita ne bih nikad ni jela, ovako je pojedem moždaaaa 1x u 3-4 mjeseca (u juhi jedem redovito). Kad djeci radim tjesteninu sebi neki drugi prilog.

    Ne volim baš te bijele stvari. Al i idalje pratim temu ne bi li ukrala neku ideju za brzinski ručak preko tjedna.
    Moj stariji sin voli bijele stvari, ali voli i povrće, ali kuhano, pa kod nas bude često salata od mahuna (u to se može uvaliti kuhano jajena šnitice i imaš kompletan obrok bez škroba. Voli mahune abšmalcane, karfiol gratinirani,brokulu s češnjakom, grill tikvice i/ili patlidžane marinirane u maslinovom ulju, pečene paprike, sušene paradajze u ulju, grah salatu, grah zapečeni, humus...

    Moram jedan dan kupiti celer i zapeći.

    Od svježih salata koje nismo spomenuli jedemo daikon, ribanu mrkvu, ribanu ciklusvježu, ponekad s jabukom, svježi kupus...ali uz to moraš imati neko meso.

  18. #118
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Zaboravih šparoge...

    A za sutra sam skuhala kiselu repu s bijelim grahom. Uz to pečene krvavice. Pravi zimski ručak, ali 100% sam sigurna da će mojmlađi sin kuhati pire od krumpira. Ako stigne i ako ne bude jako lijen, ima šanse da bude pravi, ako se sjeti 5 min prije ručka, iz vrećice.
    Last edited by Peterlin; 04.02.2018 at 20:02.

  19. #119
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    Peterlin gdi kupiš pingvine?

  20. #120
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    No meni nije dosta ta torba za plažu ali ih imam par pa s kombiniram s frižiderom, za po doma je ok, jer imam kutiju koja skoro pa je oriđiđi.
    Moji veliki si sami rade prilog uz ručak, istina ponekad zaborave kaj je za ručak ko prošlu tjedan, kad je ostao u pećnici a onu uz juhu i ostatak napravili tijesto, ali to su djeca koja ne slušaju.
    Pire se kod nas radi od krumpira ta one koji to jedu, nema od mene jela iz vrečica

  21. #121
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Tashunice, suosjećam u istom smo sosu

    Najviše volim ljeti kad imam svo vrijeme svijeta, onda obavezno radim više priloga, tako i moja gujica pojede nešto sebi u slast. Ne traju moja kuhanaj dugo po vrućini, al ipak ima više toga na izboru (i za moje nepce).

  22. #122
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Lili a šta kuhaš ti sad zimi, da se jede drugi dan?
    meni je bez riže i tjestenine nezamisliv tjedni menu
    i nekad se baš zapetljamo sa svim tim: jedemo previše tjestenine, trebalo bi smanjit tjesteninu. jedemo maltene svaki dan meso, ne bi trebalo toliko jest meso. i onda kad oduzmeš sve šta tko ne voli, pa ono što se treba jesti friško, ostaneš prazna tanjura.

  23. #123
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    kod nas pored tjestenine i rize na menu je cesto i bulgur, te cous cous. ali slazem se s tang da zimi tesko mogu nesto smisliti da djeca sama dokuhaju. danas ce njoke s mesnim umakom. salatu imaju opranu, koju ce sin zanemariti a balernia umlatiti

  24. #124
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    meni su bulgur i cous cous u istoj kategoriji ko tjestenina, mislim nutritivnoj, to je isto sve pšenica

    ali ustvari dobro si me sjetila, nije odavno, pa da je bar malo drugačije

  25. #125
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Peterlin gdi kupiš pingvine?
    Dovedem ih s Južnog pola...hehehe

    A sad ozbiljno - obično ih ima za kupiti u Sparu pred ljeto, kad je sezona portabilnih hladnjaka. Ovako nešto - http://www.modest-trgovina.si/media/.../1/1/11836.jpg

  26. #126
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Edit: odgovor za tang

    a ha a čuj mi ti preko tjedna svi jedemo vani (mi na poslu, djeca u ustanovama), popodne doma imamo nešto lagano tipa juha, neki saft, knedle,... jer nitko od nas ne može 2xdnevno ručati (pravi ručak). Preko tjedna znam napravit variva tipa grašak, mahune (obično s nekim mesom), gulaš, varivo od prokulica s krumpirom, neki umaci na crveno,... al ne kuham ja puno preko tjedna, da to odmah razjasnimo nama ta hrana stoji li stoji i na kraju frk , a ne volim bacat hranu.

    Fine friške i uravnotežene obroke radim za vikende tad obično i više priloga (jer ne jedemo svi sve, a ja sam odlučila da ne mogu jest to "bijelo" kojeg nisam ljubitelj, pa sebi tipa uz meso napravim sataraš, skuham brokulu, prokulicu, pire, neki klinac skemijam) i jedvaaa čekam proljeće.
    Last edited by Lili75; 05.02.2018 at 08:57.

  27. #127
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    Lili a šta kuhaš ti sad zimi, da se jede drugi dan?
    meni je bez riže i tjestenine nezamisliv tjedni menu
    i nekad se baš zapetljamo sa svim tim: jedemo previše tjestenine, trebalo bi smanjit tjesteninu. jedemo maltene svaki dan meso, ne bi trebalo toliko jest meso. i onda kad oduzmeš sve šta tko ne voli, pa ono što se treba jesti friško, ostaneš prazna tanjura.
    Isto ovako.

    Riža mi je sastavni dio rižota, mesnih okruglica, sarme...

    Tjestenina mi je nezamjenjiva uz bolonjez, paprikaš, a bome i u kombinaciji s povrćem. Palenta uz jetrica, uz slatko zelje, uz šalšu i slične umake bez mesa ili s mesom...

    Krumpir nekako najmanje koristimo - to samo vikendom, kad se može odmah pojesti (francuski krumpir = mojoj djeci zakon)

  28. #128
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Dodatak:
    Kćerka recimo obožava blitvu zdruckanu s krumpirom, njoj znam to napravit popodne. Ona je "prilog" dijete, a sin je "mesar".
    Oboje vole njoke, tjestenine, rižu i slične bijele stvari.

    S druge strane, ona preferira povrće i meso na lešo ili na naglo (pohance jok ni čut), a on nije ljubitelj povrća al meso jede u svim mogućim oblicima.

  29. #129
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Moji danas ručaju skuše iz konzerve i slanutak iz konzerve, podgrijan i preliven maslinovim uljem. Džoker ručak.

  30. #130

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Zagreb, Trešnjevka
    Posts
    11,211

    Default

    Čitam ovu temu i muka mi je, jer kroz tjedan stalno kuham istu hranu. Većinu stvari koje ste tu nabrojale ovaj moj ne bi htio ni pomirisati, a kamoli jesti. I tako se stalno vrtimo ukrug s poznatim jelima - pečena/pohana piletina, knedle od sira, meso u saftu od mrkve (u taj saft uz mrkvu uvaljam i poneko drugo povrće pa ga ne skuži ), bolonjez, rižoto, kelj varivo (za ovo je trebalo 2 godine da ga prihvati).
    Da sam nešto dovrši u kuhinji, nema vremena, a ni interesa (za njega su obroci nešto što se "odrađuje", hrana ga baš i ne zanima osim ako je na meniju nešto što jako voli). Najčešće ruča na brzinu, ali sretna sam što smo postigli uvjet da poslije jela sam opere suđe za sobom. Mikrovalna nam je zakon za podgrijavanje hrane, ne mogu ni zamisliti kako bismo funkcionirali bez nje. I meni je to nekad bio bezveze kuhinjski komad, ali bogme sam brzo promijenila mišljenje.

  31. #131
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    slažem se s tang i tanja_b na kraju se svede da nemamo izbora, pa djeca preko tjedna završe na takvoj prehrani koja baš i nije uravnotežena, prevladavaju uh nauštrb povrća a opet bolje i to, ne mogu bit gladni.

    Sad dok imamo prehranu u školi, još je to i ok, al poslije sve me jeza hvata.

    Edit: a nisam zagovornik nikakve gotove hrane ni konzervi, tko zna možda promijenim mišljenje.
    Last edited by Lili75; 05.02.2018 at 10:44.

  32. #132
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    joj, meni je hrana po ustanovama katastrofa. Najgore jelo/kolač napravljen doma mi je boli od tih grupnih restorana. Moji nikad nisu htjeli jest u školi, a bome ni ja ne želim jesti na poslu. (top kaj se skuha) - inače , naravno da jedem nekaj drugo

  33. #133
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Lili, ako je u konzervi samo sterilizirana namirnica, to je po meni sasvim ok. Ako je nešto tipa mesni narezak, to je onda nešto drugo.
    Nano, pa nije ni svaka menza ista. I ja jedem često na poslu, i ok je, jer kuhaju jednostavno. Razlika je, recimo, šta ulje nije maslinovo, nego sunckretovo kad začine povrće lešo. A gulaš im je bolji nego moj :D

  34. #134

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Zagreb, Trešnjevka
    Posts
    11,211

    Default

    Meni bi bilo draže da u školi ima mogućnost ručka, jer bi tada možda pojeo i nešto što doma odbija (uvijek je izvan kuće drugačije), a i ne bi morao biti do 14-15 h u školi bez hrane (eventualne gablece bolje da ne spominjem, oko toga stalno vodimo bitke, jer on jednostavno ne želi nositi hranu u školu!).
    Ali tako je kako je - sreća da stanujemo vrlo blizu škole, pa ponekad, ako ima rupu u rasporedu, stigne se zaletjeti doma i na brzinu ručati. Mnogi nemaju taj luksuz.

  35. #135
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    .
    Nano, pa nije ni svaka menza ista. :D
    Naravno da nije, ali mislim da je ono što meni smeta začin tipa Vegeta, koje uglavnom uvijek svi stavljaju. Ok, nisam baš probala jela u svim menzama, ali meni isti efekt izaziva i hotelska hrana. Ok mi je to za pojest koji put, ali ne redovito.

    A kaj se tiče jelovnika - i ja stalno vrtim par jela. I kod nas naravno jedan voli jedno, drugi drugo. Jedino MM nije zahtjevan. Bar nekaj . I ne jede puno

  36. #136
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja se slažem sa Nanoibebom, istina je da je u nekim menzama hrana ukusnija nego u drugima, ali baš što se tiče 'ćušpajza' tj. jela na žlicu uglavnom se radi o hrpi zafriga i malo povrća.

    Kad se samo sjetim mahune variva u menzi u bivšoj firmi a i sad moji kolege idu oko firme ručati po raznim gablec-mjestima, i sve je to slično.

    Na takvim mjestima je zapravo najbolje pojesti nekakav šnicl.

  37. #137
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Inače mi kroz tjedan od pet dana sigurna dva dana jedemo varivo od povrća, a jedan dan varivo od mahunarki. Jedan dan meso (tipa gulaš, curry od piletine, bolognese, ćufte) i jedan dan recimo nekakav rižoto.

  38. #138
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ne sumnjam da su vam takva iskustva, ali nema razloga ni da vi sumnjate da je moje drugačije. Nije da uopće nikad nema zaprške, ali nije u svakom prilogu (povrće lešo, kako rekoh), a i kad je ima, onda je u normalnoj količini.
    Last edited by vertex; 05.02.2018 at 11:15.

  39. #139
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Moram priznati da nisam jela u menzi koja je servirala neko fino povrće na lešo. Eventualno blitva s krumpirom, ali to je u takvom obliku da izgleda kao zeleni pire. Inače samo smrznuto povrće.

  40. #140
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    btw. uvijek kad se priča o kvaliteti hrane po školama, i kad se roditelji žale na manjak povrća i variva, ja se sjetim variva od mahuna iz svoje ex firme

    Mislim da su od one jedne vrećice zelenih Ledo smrznutih mahuna skuhali za pola firme jer je to izgledalo kao juha od brašna sa špekom i ponegdje pokojom mahunicom.

  41. #141
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Ja često ostavim povrća na tanjuru, ne mogu pojesti više od pola tanjura povrća plus poveliku zdjelu salate :D

  42. #142
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,706

    Default

    OK, vertex očito ima dobru hranu u kantini.
    Al to možda ipak ovisi i o osobnim preferencijama - meni smetaju začini (Vegeta, previše crvene paprike, juha u kocki, nekvalitetno ulje....) uglavnom - nije mi fino. Pojedem jednom u 3 mjeseca i požalim. Kuham svaki dan - ili skoro svaki ak napravim juhu ili bolonjez/gulaš za par dana. E da, to sam već napisla a - kuham jednostavna jela, za koja ne trebam puno vremena

  43. #143
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Lili, ako je u konzervi samo sterilizirana namirnica, to je po meni sasvim ok. Ako je nešto tipa mesni narezak, to je onda nešto drugo.
    Nano, pa nije ni svaka menza ista. I ja jedem često na poslu, i ok je, jer kuhaju jednostavno. Razlika je, recimo, šta ulje nije maslinovo, nego sunckretovo kad začine povrće lešo. A gulaš im je bolji nego moj :D
    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Ne sumnjam da su vam takva iskustva, ali nema razloga ni da vi sumnjate da je moje drugačije. Nije da uopće nikad nema zaprške, ali nije u svakom prilogu (povrće lešo, kako rekoh), a i kad je ima, onda je u normalnoj količini.
    Quote Originally Posted by vertex View Post
    Ja često ostavim povrća na tanjuru, ne mogu pojesti više od pola tanjura povrća plus poveliku zdjelu salate :D
    identično kao vertex, izvrsna hrana, neka bolja nego kad je radim ja ili moja mama.
    Ja sam inače jako osjetljiva po pitanju masne hrane i sl, to mi baš smeta. Povrća itekako ima, porcije za mene preobilne. Imamo maslinovo ulje za salatu.

    A stara kantina (na drugom rad.mjestu) mi je bila još nijansu finija jer je hrana bila maltene dijetalna zbog pravilnika kojeg se moraju pridržavati. Koliko god da pojedeš nikad onaj osjećaj zasićenosti i napunjenosti.

    Muž jede u restoranu jednog našeg finog hotela (nije samoposlužni al nešto toga tipa) , to mu je najbliže poslu i hrana je vrhunska, oni imaju chefove i specijalitete kojih se mi koji kuhamo doma možemo posramiti.

    tako da se fakat ne može reći da je svugdje hrana po kantinama bezvezna. Da nije takva kakva je, ja je prva sigurno ne bih jela.


    Eh sad da bi mi bilo povoljnije da kuham doma, vjerojatno bi, al ne puno.
    Last edited by Lili75; 05.02.2018 at 11:34.

  44. #144
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Pa hrana po kantinama je obično jeftina, a onda se ne mogu očekivati vrhunski sastojci. Ista stvar je po gablec mjestima gdje se ruča za 30-ak kuna.

    Isto tako teško da se negdje gdje se kuha za veliki broj ljudi može čistiti povrće - uglavnom se koristi smrznuto, pire iz vrećice i tome slično.

  45. #145
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,296

    Default

    lili a kolko ti plačaš gablec?

  46. #146
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    a hebi ga Mima.

    ja jedem u kantini al plaćam gablec upravo po toj cijeni oko30ak kuna al ne izlazim iz zgrade, imaju raznovrsnu hranu, u meniju je uvijek više juha za birati (obično dvije), meso/riba + prilog (povrće, riže...) + salata. Imaju i kuskus, slanutke, sojine popečke za vege, svašta za svačiji ukus. Zato su mi i dobri.


    A druga kantina koju sam spominjala je subvencionirana i ima povrća i svega, i više nego ova, vidjela sam kroz prozorčić tete kuharice kako gule gomile povrća, zbog subvencije je cijena niža. Moja institucija imala je poseban ugovor s njima za naše zaposlenike. Hrana je bila maltene nezačinjena, a svatko je po svome na stolu mogao začiniti. Nije bilo gomile začina, vegete, gotovih juha, isključivo smrznutog povrća (uostalom šta mu fali, ja zimi često radim od smrznutog recimo graška).

    Kako se tebe može uvjeriti? da dođeš jedan dan kod mene na ručak u centar ?

  47. #147
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    sad vidim jelenin upit.

    Da budem precizna cijeli meni je 28 kn, ako uzmeš djelomični (npr. meso + prilog) ispadne 22 kn, a u staroj menzi smo imali za 16 kn (subvencionirana).

  48. #148
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Pa ne znam stvarno zašto ti mene imaš potrebu u nešto uvjeravati?! Moguće, jasno, da ti imaš neku super jeftinu i kvalitetnu prehranu na poslu, no to je svakako prije iznimka nego pravilo.

    Logično je da ako neka kuhinja kuha za gomilu ljudi a ima zaposlene tri kuharice, da oni ne stignu guliti krumpire nego rade pire iz vrećice ili da ne stignu čistiti grašak nego kuhaju smrznuti - u čemu nema ništa posebno loše, ali hraniti se konstantno bez svježeg povrća meni osobno nije prihvatljica opcija.

    I još da podsjetim, ovo je tema o hrani koju ostavljamo djeci da si podgriju proje škole, pa onda to kako roditelji jedu na poslu i nije baš neka smislena informacija. Možda je nečiji tata chef u finom restoranu, pa je onda jasno da on ima fini ručak na poslu, ali opet ostaje pitanje što mu jedu djeca.

  49. #149
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Pa krenulo je od djece koja jedu u školi, a Nano i ti ste se nadovezale kako je to nešto najgore što postoji. Naravno da ne mora biti. A dalje je išla priča radi priče.

  50. #150
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Mima no offence, ali ne uvjeravam ja tebe nego ti mene i vertex da mi ne možemo kvalitetno jesti u kantini jer one serviraju nekvalitetnu jeftinu smrznutu ili gotovu hranu.

    Kakva je hrana dovoljno govori činjenica da vidim dosta mama koje traže da im se hrana spakira u kutijice i nose je doma i djeci.

    Edit: i potpis na vertexin zadnji post.
    Last edited by Lili75; 05.02.2018 at 11:59.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •