Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Bol u ramenu i oko ramena

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom radi se o kalcifikatu, ograničenje pokreta , bol ko nikad
    Veli dr kalcifikat 15 mm

Jeli bilo koji fizičar dovoljno dobar ili treba ići nekim specifičnim

E imamo sad i Criatiu
    Ako se želiš patit - bilo gdje na udarni val. Navodno Arithera ima bezbolni udarni. Oni rade popodnevne sate. Ostali šaroliko. MM išao u Sv. Katarinu. Ja sam par puta, ali na kraju ispalo da mi napamet radilo i da nije udarni. Prvo bubanje nije najgore, drugo je uf. Ali, ja imam hemato dg i nastaje otok. Udarni nije filozofija, čini mi se, svaki je dobar ako ti je svejedno boli-ne boli. Uperi mašinu i bum bum bum. Sretno! Kakve aparate ima Croaita, beats me.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2026. at 09:43

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zasto ne razbiti kalcifikat udarnim valom?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tek jučer dobila dijagnozu

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Onda su ti trebali rec da to treba razbiti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da nije udarni = da kod mene nije kalcifikat nego degen. promjene plus burzitis koji recidivira. Moj osobni lesson learned - u 56. prestara za preduge pilates izdržaje u plankovima itd., ne ić u šarolike grupe s mladicama koje imaju mlade tetive, burze i bez deg. promjena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2026. at 09:44

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I vezano za bilo što oko ramena, vrata id. baš treba pitati što i kako - npr. plivanje prsno zez za vratnu, plivanje kraul - jok kad su kalcifikati i burzitisi dok se ne smiri. Ponavljajući pokreti su zez. Zapravo treba riješiti pa odmjereno i ne vraćat se onom intenzitetu pokreta / vježbe ako stalno provocira nego radit kontrolirane vježbe koje ti pokaže fizioterapeut. Sretno, MM-u su se kalcifikati riješili nakon više rundi udarnog i sad je back to normal što se toga tiče - plankove ne radi toliko puno, ali stalno je na ergometru (koji nije provocirajući za rame jer se ne radi veliki raspon pokreta, plivanje kraul bi bilo (to ne radi preivše), SUP je nešto manji provokator), isto 56, nije pupoljak rosni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2026. at 09:58

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tako i za ledja.
    Kazu plivanje a ono big NO za prsno plivanje...
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 27.05.2026. at 10:47

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Tako i za ledja.
    Kazu plivanje a ono big NO za prsno plivanje...
    Nije ni plivanje što je nekoć bilo.... a meni samo namakanje nije privlačno. Sve vjv cum grano salis i slušat svoje tijelo. Prsno bi vjv da se radi totalno totalno pravilno bilo OK (plivaće naočale i zaranjanje ful ravne kralježnice, ono, da su vrat, i leđa do guze jedna ravnalo ravna povučena linija, a ne patka đir da se kralježnica "lomi" u vratu), ali dri ne vjeruju da će neka random žena 50 plus plivat ispravno pa najlakše reć nemoj. Ni leđno nije za neka ramena stanja... barem dok su akutna, ne možeš rukom napravit taj pokret uopće. I ako su ti sakroilijakalci loše onda nikako prsno sve da su leđa i super ravna. Ma...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2026. at 12:51

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni plivanje što je nekoć bilo.... a meni samo namakanje nije privlačno. Sve vjv cum grano salis i slušat svoje tijelo. Prsno bi vjv da se radi totalno totalno pravilno bilo OK (plivaće naočale i zaranjanje ful ravne kralježnice, ono, da su vrat, i leđa do guze jedna ravnalo ravna povučena linija, a ne patka đir da se kralježnica "lomi" u vratu), ali dri ne vjeruju da će neka random žena 50 plus plivat ispravno pa najlakše reć nemoj. Ni leđno nije za neka ramena stanja... barem dok su akutna, ne možeš rukom napravit taj pokret uopće. I ako su ti sakroilijakalci loše onda nikako prsno sve da su leđa i super ravna. Ma...
    da pričala sma o problemima sakrolumbalnog dijela i neplivanja prsno. Također žabica pokreti s nogama nisu dobri za ljude koji imaju probleme s kukovima i lumbalnim dijelom. Zato kraul i to ispravni s malim perajama i uzet instruktora plivanja. To je moj plan kad nam otvore novi bazen dosta je bilo namakanja i mlaćenja rukama u prazno hahaha

O ramenima ne znam puno.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 28.05.2026. at 12:31

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    da pričala sma o problemima sakrolumbalnog dijela i neplivanja prsno. Također žabica pokreti s nogama nisu dobri za ljude koji imaju probleme s kukovima i lumbalnim dijelom. Zato kraul i to ispravni s malim perajama i uzet instruktora plivanja. To je moj plan kad nam otvore novi bazen dosta je bilo namakanja i mlaćenja rukama u prazno hahaha

O ramenima ne znam puno.
    E, ja nažalost naučila - kraul je THE trigger, ponavljajući pokreti uz veliku rotaciju. Treba slušat tijelo, jačat mišiće kako kaže fizio i vidjet što tijelo tolerira. Ako je svaki put recidiv nakon plivanja ili pilatesa jednoručnih, onda to ne radit i to je to. Mislim... ovo je dob kad život postaje trigger, ali ipak treba naučit unutar svih tih granica neko sitno kolo plesat tijelom dok ide.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.05.2026. at 12:51

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jelena.O, da te utješim svojom dobnom rekla-kazalom - nisam čula da nekom kalcifikat nije prošao u smislu da tegobe nisu stale. Većina to riješi udarnim valom, s više ili manje terapija.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidjet ću jel ću smjeti udarni val, imam Pride dijagnozu koja po mojem je kontraindicirana s njom.
    Poslala par mejlova jer sva sreća nitko se ne javlja na tel.poziv

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam što je Pride, koja je to dijagnoza. Ja i muž imamo von Willebrandt (hematološka dijagnoza, sklonost povećanim krvarenjima, hematomima i masnicama) i udaralo nas valom udarnim. Taj u Aritheri ti je onda kandidat jer kao ne boli, blaži je i ne ostaju masnice i kao flining je ultrazvuka. Tehničke opise u čemu se taj razlikuje od drugih ne znam, gugli. Sretno! Daj bože da ti znaju reći jel je il nije kontraindicirano.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.05.2026. at 15:48

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pride- dodatno
    Da i Aritheru sam u sam zvala, ali se niko nije javljao
    Sutra ću u novi krug boja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pride- dodatno
    Da i Aritheru sam u sam zvala, ali se niko nije javljao
    Sutra ću u novi krug boja
    Aha, onda no drama. Ako netko nema pride bolest, a prešao je 30 - meni nešto sumnjivo, samo nije dijagnosticiran . U boj, u boj, za rame svoj'! Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 28.05.2026. at 11:00

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Upgrejdala sam znanje o ramenu od prošle do ove godine jer je počelo zezat . Bolje bez tih svih upgrejda, ali što sad.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ina33 luda si s upgrejdanjem

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam patka stil plivanja

Nego Ina kad ideš na to drukanje, jel se to radi pod nekom kontrolom uzv ili čega, da se zna gdi se treba gađati? Kolko dugo, jel i previše drukanja je valjda previše
    I da i ja sam osoba sklona modricama.bez takve( nadam se) dijagnoze

Usput jel postoji mogućnost da se samostalno prijaviš za pregled kod vanjskih suradnika Croatie, platiš, uzmeš račun i tražiš povrat od Croatie?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam patka stil plivanja

Nego Ina kad ideš na to drukanje, jel se to radi pod nekom kontrolom uzv ili čega, da se zna gdi se treba gađati? Kolko dugo, jel i previše drukanja je valjda previše
    I da i ja sam osoba sklona modricama.bez takve( nadam se) dijagnoze

Usput jel postoji mogućnost da se samostalno prijaviš za pregled kod vanjskih suradnika Croatie, platiš, uzmeš račun i tražiš povrat od Croatie?
    Nemam pojma za osiguravateljne petljavine, a udarni val (tamo gdje sam bila - to je bila Katarina (a vjv i većina pružatelja tih usluga)) ti nije neurokirurški instrument ili gama nož za rak da bi gađao baš samo 1,5 cm il koliko je već taj kalcifikat velik, on lupa to područje u promjeru cca 10 cm. Fizički lupa bum bum bum. Prvi put nije ništa, ali drugi put boli, pogotovoo ako su super blizu razmaci (ja sam to pokušavala prije godišnjeg pa smo zgurali termine na 3x tjedno što je previše i nisam to izdržala). Mislim da je muž išao na 1x tjedno, isto Katarina, on je mogao izdržati. Ova moja dijagnoza je smijurija (ali bitno za znati kod nekih većih komplikacija).... samo malo ružno rame izgleda poslije.

Uglavnom, ogromna većina ljudi rješava kalcifikate udarnim valom, mislim da je to the terapija, i nemaju sad neke komplikacije od toga.

Ono, to je sprava tipa veličine fena, fizioterapeut ga uključi i ide po tom području ne sjećam se koliko min, maks 10.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.05.2026. at 15:33

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Smijurija u smislu da nije neki biggie za udarni val, anamneze su mi svi uzimali i nitko nije pao u nesvijest zbog te moje dg niti se previše usplahirio. Dok bi kod zubarskog zahvatan bili usplahireniji, kao i kod gino.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •