ruby, kome je zabranjeno izjasniti se kad nešto ne podržava? nikom. ali to treba napraviti na pristojan način, ne uvredama.ruby prvotno napisa
kome je dozvoljeno (govorim o moralnim normama) ulaziti u tuđe živote i "debatirati" njihove postupke i odluke??? tim više što osobe koje su predmet debate nisu u nekoj vezi sa sudionicima takvih razgovora.
ja sam ta koja je "jako dobro postupila kad je upala u probleme". to mogu reći bez ikakvih dvojbi. ali mnogi nisu u mogućnosti, ili nisu dovoljno jaki - postupiti na isti način.
duboko suosjećam s curama s potpomognute, jer sam godinama gledala bebe i plakala... nisam imala svoju. znam kakav je osjećaj.
ali suosjećam i s newom, i svim poznanicama, kolegicama i prijateljicama kojima sam dala svoje rame za plakanje, svoje suosjećanje, i svu moguću pomoć koju sam mogla - jer u danom trenutku nisu mogle donijeti drukčiju odluku od one koju su donijele.
MOJ stav je da ja to ne bih mogla - ali to ne znači da osuđujem one koji drukčije razmišljaju.
ne znam latinski, ali volim krležu. kako je on napisao brdo knjiga koje je puno ljudi pročitalo, bit će da je pametniji od mene
. pa evo nekih citata koji mi se jako sviđaju:
"Moralizira uvijek i isključivo samo izdvojeni pojedinac, lice koje se osamilo, koje sebi umišlja da se je uzvisilo iznad stvarnosti. "
"Postoji neka vrsta zbunjenih glupana koji čitavog svog života ne rade drugo nego njuškaju za nekakvim imaginarnim moralnim mrljama svojih prijatelja. Neprekidno osjećaju u sebi potrebu da znancima čiste mrlje. U ime svoje i u ime svoje okoline."
"Banket u Blitvi"

, ali volim krležu. kako je on napisao brdo knjiga koje je puno ljudi pročitalo, bit će da je pametniji od mene
. pa evo nekih citata koji mi se jako sviđaju: