To sto je najnizi nije samo po sebi problem, ali pad sa 55. na 10. percentilu bi me zabrinuo. Ako se na iducoj kontroli nista ne pomakne u smislu pretraga, ja bih trazila drugo misljenje.
To sto je najnizi nije samo po sebi problem, ali pad sa 55. na 10. percentilu bi me zabrinuo. Ako se na iducoj kontroli nista ne pomakne u smislu pretraga, ja bih trazila drugo misljenje.
Izmjeren: uvijek je bio na 86. percentili, a sad je u zadnjih nekoliko mjeseci došao na 64.
Težinom na 17., oduvijek, ali to je druga priča.
Tesko je to reci. Ucrtaj si poznate visine pa vidi ima li vecih odstupanja.
Recimo, gore sam napisala, moja je pala za 10-13 percentila u pola godine. Ja to nisam uocila, dugo ju nisam mjerila, i dalje je iznadprosjecno visoka za dob, endokrinologu smo usli zbog druge tematike, a onda je rast iskocio kao potencijalni "problem". Namjerno u navodnike,jer dr koji he na glasu kao najbolji ne vidi razloga za paniku. Jos.
Ali, cipele i robu od proslog svibnja-lipnja jos nije prerasla.
MartinaP jel visina curice bila razlog za endokrinologa ili je taj pad u visini simptom nečega drugoga?
Mene je endokrinologica pitala da li se on zna popiškiti u gaće i koliko po noći piški. I baš je ubola, jer moj sin jako često pišne u gaće a po noći puna pelena! Pripisivala sam to dobi i njegovoj zaigranosti, nisam uopće mislila da to može biti naznaka nekih problema..
Zna li itko kakve li to veze ima?
Nestručno, dok se ne javi netko upućeniji: i hormon rasta i ADH (antidiuretski hormon) luči hipofiza, to im je zajedničko. Zato se ide endokrinologu
Ahaa.. Ok. Sve sam sad pročatala o tome, jasno mi je. Hvala