Citiraj Poisonivy prvotno napisa Vidi poruku
sillyme, slažem se da ne mogu svi biti visoki ali nek bude u granicama normale. Kontinuirni rast je svakako bitan, da ne odskače od svoje krivulje. Koliko ste ti i tm visoki? Možda je kod vas jednostavno genetika i ništa drugo.

Negdje sam pročitala da je zapravo to problem koji se javlja unutar obitelji i ako netko već pati od manjka hormona treba svakako pratiti djecu.

Jel znaš kad ti je bratić počeo primati injekcije? Postoji određena dobna granica kad je već prekasno za nadomjestiti sav manjak visine..
Bas sam isla gledati kako je on stajao po tim percentilama (jer je bio jako slicne visine kao tvoj u toj dobi). Gledala sam po ovome:
http://www.who.int/childgrowth/stand...p_0_5.pdf?ua=1

rođenje - preko 85-og percentila
3g - 15-ti percentil
3,5g - 15-ti percentil
4g - malo preko 15-og percentila
4,5g - malo ispod 50-og percentila
5g - malo ispod 50-og percentila

Eto s vremenom je "skočio" po percentilima nakon inicijalnog pada. I iako grafikoni kažu da je sad visinom oko 50-og percentila on je uz jos jednog decka najnizi u grupi (a svi su predskolarci) odnosno u Zg prosjeku u praksi je daleko ispod 50-og percentila. Kci je najniza od curica u razredu a po percentilnim tablicama je isto oko 50-og. Ja sam nekad bila na samom kraju vrste za tjelesni skroz do sedmog razreda, onda sam doslovce preko ljeta presla u gornji dio vrste, sad imam 170cm.

Naravno da ako je netko posebno zabrinut da će otići doktoru, ja nikog ne odgovaram, samo kazem mi smo u istoj situaciji i pri slicnoj visini zakljucili da je on jednostavno medju nizima i to prihvatili kao cinjenicu i dalje ne brinemo oko toga. Mjerimo ga cca 2-3x godisnje, i dokle god mu svake sezone kupujem broj vecu odjecu ne brinem sto je za nazivno godinu-dvije mladje dijete.

Sto se bratica tice ne znam kad je poceo primati hormone