Bas sam isla gledati kako je on stajao po tim percentilama (jer je bio jako slicne visine kao tvoj u toj dobi). Gledala sam po ovome:
http://www.who.int/childgrowth/stand...p_0_5.pdf?ua=1
rođenje - preko 85-og percentila
3g - 15-ti percentil
3,5g - 15-ti percentil
4g - malo preko 15-og percentila
4,5g - malo ispod 50-og percentila
5g - malo ispod 50-og percentila
Eto s vremenom je "skočio" po percentilima nakon inicijalnog pada. I iako grafikoni kažu da je sad visinom oko 50-og percentila on je uz jos jednog decka najnizi u grupi (a svi su predskolarci) odnosno u Zg prosjeku u praksi je daleko ispod 50-og percentila. Kci je najniza od curica u razredu a po percentilnim tablicama je isto oko 50-og. Ja sam nekad bila na samom kraju vrste za tjelesni skroz do sedmog razreda, onda sam doslovce preko ljeta presla u gornji dio vrste, sad imam 170cm.
Naravno da ako je netko posebno zabrinut da će otići doktoru, ja nikog ne odgovaram, samo kazem mi smo u istoj situaciji i pri slicnoj visini zakljucili da je on jednostavno medju nizima i to prihvatili kao cinjenicu i dalje ne brinemo oko toga. Mjerimo ga cca 2-3x godisnje, i dokle god mu svake sezone kupujem broj vecu odjecu ne brinem sto je za nazivno godinu-dvije mladje dijete.
Sto se bratica tice ne znam kad je poceo primati hormone![]()

Odgovori s citatom