Stranica 9 od 11 PrviPrvi ... 7891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 542

Tema: Stiliziranje kovrčave kose

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kae, ja djeci ipak ne bih stavljala na kosu ništa osim regeneratora. Za gnijezdo na glavi kupi im svilene ili satenske jastučnice.

Ja isto nisam nešto posebno zadovoljna izgledom moje kose. Kod mene u izgledu nema neke velike razlike jer sam iskustveno dosta toga radila dobro i prije cgm. Hedino stvarno mogu reći da mi je kosa na opip puno bolja odnosno dlaka zdravija.

U stvari meni se neda proučavati ta metoda vezano za stiliziranje kose. Bitno mi je samo da koristim dobar šampon/regenerator.

I da, nikad nisam mogla imati dugu kosu. Moj tip frizure je bob. Tada dobijem nešto volunena jer imam jako jako tanku dlaku

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kae, ja djeci ipak ne bih stavljala na kosu ništa osim regeneratora. Za gnijezdo na glavi kupi im svilene ili satenske jastučnice.
    U principu ni ja, ali probala sam s proizvodima za djecju kovrcavu kosu (nije cista kemija) i jos nesto bez kemije sto se koristi u skupom salonu. I ne valja, kako god. Ljeti je sve ok jer je MN uzasno vlazna pa su i oni lijepi, kovrcavi i sve izgleda ok. Zimi imamo ekstremno suh zrak i vani i unutra i stvarno izgledaju kao strasila jer im se te kovrce izravnaju i onda se kosa guzva pod nekim kutem na njenoj glavi, a na njegovoj je doslovno gnijezo (ona ima svilenu kosu, malo deblje dlake od njegove, a on jako tanku, a gustu, i rade mu se dredloksi).

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Na cgm rezimu sam vec neko vrijeme. Ne brojim dane, ali sigurno godinu dana. Generalno mi je kosa sjajnija i bolja, ali lako splasne i prvih 10ak cm uz tjeme se ne kovrca. Prije sam imala veliku sitno kovrcavu grivu do pola ledja. Trenutacna duzina je do ramena, s tim da mi se cini sto kraca to kovrcavija.
    Koristim Cantu proizvode. Probala sam Garnier leave in koje ste hvalile par stranica prije, ali od njega mi je kosa paperjasto mlohava. Mozda je vrijeme za promjenu preparata. I fen. I skare.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vidis, to isto je problem mojoj kceri. S kracom kosom se kovrcala od tjemena, ali ne sitno, nego bas one lokne kao djevojcice iz filmova u bijelim spavacicama (ne znam odakle mi ta slika ). A sad kad joj je kosa do ispod pola ledja, prvih 10-15 centimetara su ravni, osim ljeti, kad vlaga ucini svoje pa se malo zavrnu.

Zadnja preporucena linija nam je Davines. Mislim da je to nesto europsko.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni Garnier leave in aloe vera isto nije dobar.

Kako uglavnom radim od kuće smanjila sam maximalno količinu preparata. Samo maska i regenerator, ponekad šampon.

Dala mi je frendica pivu s isteklim rokom trajanja. Nije loše kad sam nju stavljala. Al sam ju potrošila.

I da, kosa mi jako pada. Kupila sam ono jako hvaljeno ulje righteous roots oil. I osim kaj mi fino miriši i ima praktičnu bočicu ne vidim neki efekt.

Datum pristupanja
    May 2008

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

He he. Ja bih ju prvo ošišala.

Znam da ti to vjerojatno nije opcija al ti pišem iz pozicije osobe koja se fakat namučila pokušavajući imati dužu kosu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne da. Pustam joj jer je dok je bila manja bila skroz celava. Naime pocupala je svu kosu i dugo dugo smo radili na tome da je prestane cupkati.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Munkice, probaj promijeniti regenerator.
    Jel co-washas kosu ili koristis sampon?
    Meni co-wash nikako ne pase, dobijem masne rezance.
    Al iz mog iskustva, za volumen je navaznije sto dolazi nakon pranja, tj stiliziranje. Garnierov aloe vera ne pomaze u volumenu. Difuzor sigurno pomaze, daje bolji volumen od susenja na zraku. Treba samo naci pravu mjeru kolicine proiuvoda za stiliziranje, kao i pravu kombinaciju.
    Ja nakon pranja stavim malo, al stvarno moram pazit da je mrvica) Cantu curl activator cream (valjda sam dobro rekla). To mi omeksa kosu koja ponekad nakon pranja bude "ostra". Nakon toga mi treba nesto za ucvrscivanje kovrci, pa najcesce stavim samo pjenu. A ponekad prije pjene stavim onaj Cantu custard, to je kao nekakav polu-gel.
    Ja ne radim plopping jer mi sljepi kosu za tjeme. Umjesto toga rucnikom radim scrunching, na taj nacin se formiraju kovrce.
    Prije sam to radila rucnikom od microfibre, al sam shvatila da mi je bolje kad ima malo frizza pa sam to radim obicnim rucnikom.
    Pustim da se malo prosusi na zraku (do sat vremena) i onda difuzorom osusim do kraja. Difuzorom susim u svim smjerovima.
    Volumenu pomaze i kada kosu peres naopako, tj s glavom prema dolje.
    Uzmi u obzir da hormoni djeluju i mozda ti zbog toga fali volumena.
    Meni se kosa dosta stanjila a mislim da je uzrok u anemiji.

Sto se difuzora tice, ima onaj Dyson koji kosta 300 eur za kojeg kazu da je super, al ne vjerujem da cu ga ikad isprobati.
    Ja imam, ne znam ni sama, rowentu? Ili remington? Zivcira me jer mi se otkrhnuo komadic plastike kojim se nastavak kači za fen pa sad cesto pada dok susim kosu, osim toga mi je ok.
    E, i kod susenja difuzorom iz mog iskustva za volumen je najbolje hladno (do toplo, al ne vruce) i jace puhanje

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kaae ja ne znam što bih ti rekla, moja mlađa ima ošišanih pramenova na potiljku more jer se ne mogu počešljati
    sad joj izrastaju pomalo pa ajde, inače kad se digne poklopac od kose izgleda kao da je kažnjavamo šišanjem
    ali jednostavno nema druge, naprave se petlje i gnijezda s kojima ne možeš ništa ni na mokro ni na suho ni nikako
    zadnjih par pranja joj stavljam regenerator na mokru kosu i onda raščešljam češljem sa širokim zubcima
    spas
    možda da probaš isto ako se jako mrsi!

ja sam pomalo prešla/prelazim na cgm jer je održavanje moje kose postalo neodrživo
    znači 3x tjedno pranje i nikad zadovoljna
    osim prvi dan, sve nakon toga ajme majko

sad već vidim neki blagi pomak ali daleko od toga da sam zadovoljna
    odlučila sam skroz pokušati s cgm- dajem sebi i metodi 6 mjeseci rok
    ako ne bude poboljšanja onda ću hodati svijetom takva kakva jesam i prihvatiti da mi je kosa ni vrit ni mimo
    ali vjerujem da do toga neće doći
    vjerujem da ću postati žena s divnom kosom i biti ponosna na sebe i svoj trud u tom pogledu
    Posljednje uređivanje od flopica : 06.01.2021. at 09:10

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj kad se citam kako rastreseno pisem, stvarno me sramota.

Mala se ne mrsi, njoj se samo rastegnu ovi ribg curls (zbog tezine? suhog zraka? spavanja? kape?) i onda izgleda bas bezveze, neuredno. Kosa joj se savine nekako kao pod kutem. Da pere kosu svaki dan, ujutro, sve bi bilo super. Ali ne mogu tako s djetetom.

Sin ima duzu kosu, do brade/ramena (kako kad) i njegiva se zapetljava, ali to sam naucila raspetljati. Samo ne znam kako sprijeciti. I njemu zimsko vrijeme pojede kovrce, mada on nema ove ringlets kao ona.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

aha, ma moguće da i ja čitam onako kako mi paše, sad ni ne znam zašto sam skontala da joj se jako mrsi
    ima kosicu kao dame iz romana Jane Austin

stvarno nemam pojma što bi tu mogla učiniti
    možda cure imaju konkretni prijedlog...

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Betty, ne co-washam iz istog razloga. Nakon pranja koristim Noughty regenerator koji je lagan. Kasnije koristim Cantu curl activator, ali mi se cini da je Cantu gel bolji od tog custarda. Imam oba pa kombiniram.
    Koju pjenu koristis? Procitala sam da je Aussie pjena ok, samo ju jos nisam imala vremena kupiti. Ili cu se jednostavno vratiti na pivu. Koristila sam ju godinama dok jednom nisam pokisla taman nakon sto sam oprala kosu pa sam fino bazdila na pivu. U 7 ujutro
    Ne perem prema dolje kosu, ali ju pocesljam prema dolje kasnije. Zbog svih tih preparata mi se dosta dugo susi pa moze biti da zbog toga oteza i izduzi se. Toliko rijetko koristim fen da mi se sve vise od 40 eur cini pretjeranim. Prosli fen sam skurila dok sam susila figure od kasiranog papira. Jedino mi je za to sluzio
    Malo frizza nije lose, mozda se probam vratiti na obicni rucnik.

Kaae, cura ti ima lijepu kosu. Nije suho kovrcava nego lijepo loknasta. Umjesto proizvoda za stiliziranje da mozda probas napraviti gel od lanenih sjemenki? Ja sam tijekom osnovne skole, kada sam se prestala cesljati i otkrila da mi je kosa kovrcava, spavala s najlonskom carapom na glavi. Nosila sam ju kao bandanu preko noci. To je sacuvalo kovrce koje su imale tendenciju stvaranja dredova u to vrijeme.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kaae, iskreno, nisam bas shvatila sto zelis s kosom od P?

Ako zelis da lokne dulje traju treba ti neki holding agent, gel, pjena ili slicno.
    Meni to nije za djecu, tj ne znam koji proizvodi su primjereni za djecu.
    Moja S je također imala loknice kod ju nismo osisali, sad je potpuno ravne kose.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam kao dijete bila frckava, pa u pubertetu se kosa izravnala, pa se opt nafrckala. Nakon prvog opet ravna i katastrofalna. Kao da nije moja

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Munkice, ja koristim Syos pure volume ili tako nesto. Ako me pitas jesam li zadovoljna, odgovor je ne znam.
    Mene izluđuje previse varijabli - te koja vrsta prozivoda, koja marka, koja kolicina, koja tehnika, kakvo je vrijeme, koliko susis na zraku, koji rucnik, kako ti je glava okrenuta, koliko zeljeza imas, jesi trudna, jel dojis...dok sve ukalkuliras, iskombiniras, dok se pomolis svim bogovima...
    Trebala bih pocet biljeziti svako pranje, pisat koje proizvode i vagat kolicine, jer mislim da fali strukture ovom mom ofrlje pristupu.

Jos dodatno, bila sam prosijeda i prije, al mislim da me ovaj zadnji potres dodatno osijedio. Sijede vlasi se ponasaju potpuno drugacije od onih s pigmentom, kao da im se struktura promijeni.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kaae, ja bih probala sa gelom od lanenih sjemenki, kako Munkica kaže
    I definitivno spavanje sa buffom/bandanom

Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Za tako malu curicu, moj maksimum bi bio da je počešljam mokrim češljem ili četkom. Ako pomogne kovrčama, super. Ako ne, kosa kakva je, takva je.

Meni se uvijek čini da koristite previše proizvoda, ali možda griješim, možda su to kose drugačije od moje.
    Ja na istoj formuli, elseve low shampoo, ponekad garnier food mask (alterniram bananu i aloe veru, macadamia mi zamasti kosu) , malo garnier leave in (do 2 pritiska).
    Kosa mi je sad do ključne kosti kad je mokra, zdrava je kako davno nije bila, baš sam zadovoljna. Prhut se još uvijek nije pojavila pa mi se čini da je meni bilo glavno maknut se od sulfata.
    Sviđa mi se ovo što pišete da vam paše malo frizza, ja se slažem, to su takve kose i takve su lijepe.
    A ovo da se kosa ne kovrča od tjemena, meni to načelno nije mana, to bude baš lijepo za vidjet.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam ovo ljeto na godisnjem skuzila da mi se kosa nekako polovicno frcka. Naime, do godisnjeg sam ju prala svaki dan, pomirena s time da mi je to sudba s tankom kosom i svakodnevnim trenuranjem. Kako mi se na ljeto nije dalo prati ju svaki dan, negdje 3. ili 4. dan nakon vjezbanja skuzila sam da se polovicno frcka. Nakon toga mi je Betty Blue rekla da zapravo imam kovrcavu kosu, ali ju ne tretiram ispravno. Normalno, mislila sam da je luda. Ali ipak sam probala sto mi je rekla. I stvarno s 36 godina otkrila da imam kovrce. Sada 4 mjeseca od toga, imam svoju rutinu. Perem ju maksimalno dva puta tjedno (SULUDO), iskljucivo naopako. Imam Leonor Greyl sampon i regenerator koji ne spadaju u “ciste” proizvode, ali meni su dobri. Onda stavim malo kreme za kovrce Moroccan oil, a onda pjenu. Dosta pjene. I gnjecim. Prije sam pustala da se samo susi, pa onda ponovo gnjecila. No to stvarno traje neko vrijeme, u kojem osim sto izgledam kao nevjerojatan kreten (Betty Blue je vidjela sliku i moze potvrditi), jako dugo kapam posvuda sto me smeta. Onda sam pocela susiti difuzorom. Na lagano i jedva toplo. I s tim sam najzadovoljnija. Iako je naravno cudljiva, pa ponekad sve radim isto, a rezultat nije isti, pa jako utjece vrijeme vanjsko na nju itd. Sad mi je kratka, i iskreno mislim da ju pustim da se ne bi kovrcala. Nemam pojma. Moja frizerka kaze da bi, da bih samo morala cesce ju prati jer bi se kovrce prije opustale. Ali ja volim kratku kosu, pa zasad necu isprobavati.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mom sinu se kosa jako nakovrcala u pubertetu. Kcer ima potpuno ravnu. Muz je imao kovrcavu fudbalerku, nekad davno.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam na cgm negdje mozda godinu i pol... Ne pamtim bas tocno.
    Perem uglavnom onim djecjim samponom hxxx, ali od maski imam razlicite, jedno 5 komada, aveo roza, balea winter pa jos neka balea, te uglanom proteinske. Imam i garnier foodice, aloe vera i mozda papaja ili tako nesto za hidratizaciju. Koristim ih kako mi se cini da bi kosi odgovaralo.
    Za stiliziranje uglavnom cantu kremu i nakon toga gel. Susim kombinacija prirodno i fen, najsporija brzina, niza temp.
    Kosa i frcke su mi neusporedivo bolje, kako ne rastezem kosu za ravnanje, napokon sam uspjela prijeci duzinu na kojoj bi mi se inace pocela kosa cufati i onda bih se osisala, i tako je bilo u krug
    Jedino sto se sad ne vidi da je tako duga jer se ufrcka

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zglavnom, nekad kosa bude fenomenalna, nekad malo manje..
    Ja sam to sebi objasnila da kosa ima svoj karakter i da se moram s time pomiriti

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sasa, ja mislim da će ti se i kćeri nakovrčat kosa
    kad uspoređujem tvoju i moju (kćer), tvoja ima puno više potencijala za kovrčanje. S ima ravnu, tešku kosu, bez imalo frizza. M ima frizz.
    Meni je nekako frizz lakmus papir za detekciju kovrčave kose
    i mislim da bi se i tebi više kovrčala s duljom kosom, al što kažeš, ako voliš kratku, nemoj se ni trudit
    duga kosa nosi svoje izazove!

zhang se sjećam prije 5-6 godina i nedavno sam ju opet vidjela i nevjerojatno je koja je to promjena! tj što se može izvući iz kose pravom tehnikom i proizvodima

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i Munkice, još nečeg sam se sjetila

probaj ovakvim češljem malo raspuhat kosu, tj podići volumen
    https://www.cosmetify.com/denman-d17-curl-tamer-comb/
    naravno, ne mora biti Denman, ja koristim neki no name

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jedno pitanje koje se tiče svih kosa... Kako spašavate odvode od dlaka? Sad je opet poluduga, vraćaju se te mokre dlačurine, divno je bilo bez njih.
    Ja ih djelomično pokupim s glave kad stavljam masku, tako da prođem rukama niz kosu pa ulov deponiram na rub kade. Ostalo se skuplja na otvoru odvoda, pa onda brže bolje hvatam. Sigurno dio prođe, pa svako toliko ulijevam toksična sredstva u odvod.
    Šta vi radite?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vertex, kupi i stavi ono gusto sito na odvod i onda samo pokupi kosu

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Vertex, da puno je to proizvoda, ali meni se kosa stvarno jako promijenila zadnjih par godina. Prije bih koristila bilo koji regenerator samo da ju mogu rascesljati i eventualno umocila u pivu. Sad koristim svakava cudesa i nikako da se pomirim da se stanje promijenilo. Sad sam 3 mjeseca nakon poroda i pocela mi je kosa lagano ispadati. Cekam hoce li opet otpasti 50% kose i kakva ce biti.
    Kosu skupljam kako se cesljam, a ostatak cistim(o) iz odvoda kod ciscenja kupaone. Dok smo imali odvod vulgaris, povremeno bih odserafila metalno sito i skupila sve sto je proslo i uhvatilo se oko onog mercedes metalnog dijela na ulazu u odvod.

Betty, probat cu s pjenom. I nabaviti tu vilicu za kosu. Imam Denman cetku, ali mi je dugo trebalo da skuzim kako ga koristiti. Obicno mi je jedna strana bila ravnija od druge.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imam onu mrežicu na odvodu. Ona zadi glavninu dlaka

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Munkice, meni je trebalo više od 2 godine nakon poroda xa mi se kosa vrati u normalu

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Kaae, divne loknice ima!
    Takve sam ja imala kao dijete, ali nestale su, sad mi je kovrčava ali bez lokni, tj. tri su mi ostale za uspomenu valjda, uvijek se na istom mjestu naprave haha. Mene je mama ošišala na kratko, kaže da nije imala živaca više.

Vertex, mi isto imamo sito. Nama je to nužno, ja imam dugu i jako gustu kosu, a muž isto ima dugu kosu u dredovima, do dupeta. Stalno bi nam bio začepljen odvod. Najgore je kad on rasplete dredove pa ima tih nekih par dana odmora glave dok ne stavi nove. Strašno, ja mislim da nijedna žena ne može s odvodom napraviti ono što on može. Tako da, sito.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači to sito funkcionira... Jednom sam to probala, valjda nije bilo dobro izvedeno. Presporo je otjecala voda, pa bi se ono podiglo, a začepilo bi ga valjda već i pjena. Ali probat ću opet!

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mene to sito živcira, al baš razmišljam, možda bi metalno sito bolje funkcioniralo
    plastična su obično prelagana pa se dižu
    i nekako mi se gade

inače, ja radim kao munkica, većina vlasi završi na četki (češljam kosu natopljenu regeneratorom), ostatak odmah kupim i vadim, a povremeno očistim iznutra - fakat ne bude tako puno toga
    kad je dlaka duga nije joj baš tako lako proći bez da zapne

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kosu perem u tus kadi na koju ne mogu staviti sito, pa isto ko i vertex, nesto hvatam vec s glave, nesto na odvodu, a svako toliko i dignem poklopac koji imam na kadi pa pocistim sto je njegova mrezica uhvatila... ali te dlake....

moja je kosa blago valovita, s puno frizza
    ja sam za uredjivanje kose lijena, srecom je prilicno zdrava, kvalitetna i gusta
    kad se osusi na zraku, bude prilicno valovita
    sad se trudim bar je vise nahraniti, pa koristim hair food macadamia, cantu curl activator i svasta nesto sto mi dodje pod ruku
    Posljednje uređivanje od summer : 06.01.2021. at 15:45

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mene to sito živcira, al baš razmišljam, možda bi metalno sito bolje funkcioniralo
    plastična su obično prelagana pa se dižu
    i nekako mi se gade
    I meni se gade ta plastična. Metalna su lakša za čistiti i nekako imam dojam da se bolje mogu očistiti. A i da, ne dižu se.

Ali u biti da, funkcionira sito, barem nama. Zadrži kosu, očistimo ga i ne začepi se odvod.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure u Zagrebu, ja sam nakupovala svega i svačega. Ak moda postoji neki proizvod koji bi htjele isprobati a nema ga u našim dućanima, a ja ga npr. imam mogu vam dati malo za probu.
    Imam dosta Shea moisture proizvoda, imam mislim Bounce curl gel, pa onu Orange marmeladu koja mi isto nije ništa posebno.

Uglavnom ono kaj je meni u nekom kratkom periodu bilo dobro su prirodni home made prozvodi, a njih na kraju ih lijenosti ne koristim. Prvo je to bio gel od lana a onda rižina voda.

Za niti jedan proizvod ne mogu reći da mi je nekaj posebno

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sasa, ja mislim da će ti se i kćeri nakovrčat kosa
    kad uspoređujem tvoju i moju (kćer), tvoja ima puno više potencijala za kovrčanje. S ima ravnu, tešku kosu, bez imalo frizza. M ima frizz.
    Meni je nekako frizz lakmus papir za detekciju kovrčave kose
    i mislim da bi se i tebi više kovrčala s duljom kosom, al što kažeš, ako voliš kratku, nemoj se ni trudit
    duga kosa nosi svoje izazove!

zhang se sjećam prije 5-6 godina i nedavno sam ju opet vidjela i nevjerojatno je koja je to promjena! tj što se može izvući iz kose pravom tehnikom i proizvodima
    A tvoja je kosa je i tada bila divna, a sada je jos divnija

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, iskreno, nisam bas shvatila sto zelis s kosom od P?

Ako zelis da lokne dulje traju treba ti neki holding agent, gel, pjena ili slicno.
    Meni to nije za djecu, tj ne znam koji proizvodi su primjereni za djecu.
    Moja S je također imala loknice kod ju nismo osisali, sad je potpuno ravne kose.
    E, to, da te lokne ostanu dulje, a ne da se prelome pod kutem pa da izgleda kao da je netko opalio petardu. Ne znam bolje objasniti, a nemam pri ruci nikakvu sliku kako to izgleda npr. danas (nije prala kosu jedno 4-5 dana, a zima je i suho).

Kakav je to gel od lanenih sjemenki?

Probala je, izmedju ostalog, hvaljenu Shea Moisture kolekciju za djecu, i ona i M. I od toga imaju wet look. Zapravo izgledaju kao one slike zivotinja iz osamdesetih i ranih devedesetih zapelih u ulju na oil spiles siteovima, na crno bijelim razglednicama.

Ja zapravo mislim da negdje u dubini duse imam kovrcavu kosu, ali nikako da izadje na povrsinu. Valovita je, teska i uzasno se masti pa nikako ne mogu izbjeci pranje, a da ne hodam okolo valjda s kapom. Otkako je otkazao reproduktivni sustav, masti se jos vise, a i ocajno ispada.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Skuhaš lan i dobiješ gel. Sjemenke moraš procijedit što baš nije lagano.
    Shea moisture proizvodi su dosta teški..

Probaj s jastučnicom. Moda pomogne kod spavanja.
    Ujutro nek si malo mokrim rukama prođe po kosi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nano, mene zanima Orange marmelada i Bounce!
    al sad nemam vremena za nikakve primopredaje, ovaj burn-out na poslu se neće dogoditi sam
    pa ako možeš, ostavi mi malo, pa se dogovorimo za par tjedana

Ja isto imam dosta toga, nešto i poklanjam, jer mi ne odgovara ili ne koristim
    al mogu tek početkom veljače razmjene, do tad me nema

Kaae, ako joj je dovoljno duga probaj vezat u pineapple, ili nek spava u bufu (ako može)
    meni je to iskreno sve previše posla za djecu, njima je ionako nebitno
    a dok izraste u dob kad joj je bitno, možda više ni ne bude kovrčava

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da ce ostati kovrcava, bas joj je lijepo ovako. Kad je lijepo. Ali mozda taman dok naucim kako odrzavati, sve ce se izravnati ili ce se odluciti osisati na kratko.

Probat cu pineapple, dovoljno je duga.

Lanene sjemenke moram negdje pronaci, a da garantirano nisu kontaminirane npr. sezamom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bb, daj mi u inbox pošalji broj mobitela pa ti poslikam kaj imam i pošaljem na WhatsApp

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jeste vidli onu Petrinjku i njene lokne?

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Znači to sito funkcionira... Jednom sam to probala, valjda nije bilo dobro izvedeno. Presporo je otjecala voda, pa bi se ono podiglo, a začepilo bi ga valjda već i pjena. Ali probat ću opet!
    mi imamo obični odvod sa onih 5-6 rupica, ne bih ga nazvala sitom
    znaš koju količinu kose imamo na ove 4 glave
    ali nismo imali problema s cijevima, dlake se skupe na odvodu, dignem ih, bude toga dosta.. onda još i nakon sušenja obično treba usisavanje kupaone
    ali začepljen odvod nismo imali nikad

flopi, za curicu kojoj se mrse i ne mogu rasčešljat donji slojevi kose, jeste li razmišljali o undercutu
    mi nismo kovrčavci, ali smo gustokosci, i malenoj smo još sa 3 godine napravili undercut jer je to bilo nemoguće rasčešljat, stvarali su se dredovi non stop
    undercut nas je spasio

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hmmm, znači da bih trebala razmisliti zašto mi se zapravo začepljuju odvodi.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm, znači da bih trebala razmisliti zašto mi se zapravo začepljuju odvodi.
    Sad ću biti offt, ali jutros sam i ja odčepljivala sito na kadi, a nemamo kovrčavu kosu... Zapravo, imamo lagano valovitu, svi osim starijeg sina koji ima ježastu ravnu.

Povremeno nam se odvod začepi, ali razlozi nisu samo kosa. Ja u kadi ispirem posudu od usisavača s vodenim filterom i moram jaaaako dobro paziti da mi mucice s filtera ne uteknu u odvod. Kod moje svekrve vešmašina ima izljev u kadu i mucice od veša redovito začepe odvod. Kod moje mame zgrada je stara i cijevi iznutra hrapave, a ima i jedno nezgodno koljeno, pa povremeno treba pročistiti sajlom. Kako god bilo, treba se time baviti. Ja znam da će mm i stariji sin povremeno proroštati odvod gumom za odštopavanje, ali ako je mlađi sin na redu - on to obično zaboravi. Ja znam povremeno čistiti vrč za grijanje vode octom, pa u njemu zakuham pol litre octa i onda to ulijem ili u sudoper ili u odvod kade - ovisno gdje mi se učini da više treba... To isto pomaže. Na lavabou u kupaonici pomaže čišćenje sifona.

Evo i malo tuđe pameti: https://geek.hr/e-kako/dom/kako-odstopati-odvod/

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja klinka je dugokosa,ostali smo blago valoviti do kovrčavi,ali kratke kose,kad se pere kosa ili ispire kante od đamoera obavezno se stavi sito i odmah skupi kaj ima ,ako treba i više puta se skupi,ali ponekad nešto otiđe i dalje tad se rošta
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.01.2021. at 12:00

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tinktura ima proizvode za njegu kovrčave kose, možda da isprobate:
    https://www.tinktura.com/curls-waves-184/184/

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To kaj proizvođač napiše da je za kovrčavice ne znači da i je za njih. Pogotovo za one koji se drže cgm. Provjerila sam samo regenerator i ima i nedozvoljene alkohole i sulfate

Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016

Početno

Stigao je moj prejeftini fen. Tipka za hladni zrak bas ne radi jer sam se skuhala i k tome se mora drzati cijelo vrijeme dok susim kosu. Otpao mi palac, ali frizura je dosta bolja iako sam kosu osusila do pola jer je beba tulila.
    Pisala amazonu da ga vracam jer nisam zadovoljna, a amazon kaze da mi vracaju pare i da ga slobodno zadrzim.
    Eto, toliko je dobar da ga ni oni ne zele...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, ja ponekad poludim od takvog povrata robe... onda moram smisljati sto cu ja s tim stvarima.

Mislim da mojoj cupavici pomaze onaj pineapple na vrhu glave. Izmedju dva pranja se, naravno, kovrce i dalje relativno otpuste i rastegnu, ali otkako stavljamo pineapple na vrh glave za spavanje, barem se ne presavijaju pod nekim suludim kutevima, a i nema puno frizza.

Tako da - hvala!

(Sad jos samo da skuzim koji vrag se dogadja sinu na glavi... )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •