Sve kupujem u zagrebu. Evo sad sam nekaj naručila iz vana, al nisam još isprobala.

Prvo se kosa treba oprati šamponom sa sulfatima da bi se skinuli nataloženi slojevi silikona na kosi.

Nakon toga, ja uglavnom perem kosu regeneratorom (mora biti bez silikon - odobren proizvod), a povremeno opet tim šamponom sa sulfatima zbog farbe. Al dosta cura pere stalno šamponom. Hvale neke dječje šampone tipa babylove, bubchen itd.

Onda bi trebalo znati fali li kosi vlage ili proteina. meni se to nije dalo testirati nego sam zaključila da mi fali oboje. Sigurno je porozna zbog farbanja. Nakon pranja ( a ako imam vremena prije pranja znam džati ulje na kosi), ako ne, onda držim kupovne maske 15 minuta do pol sata nakon pranja (Garnier hair food je odlična i ona od banane prefino miriši i nju pomiješam s Aveo maskom iz Mullera koja je mislim proteinska). Dalje još ima nekih fora oko stiliziranja,.- krema gelova, al mi se sad neda pisat.

I bitno je kosu ne brisati frotirastim ručnikom - umjesto njega se koristi onaj od mikrofibre, ili pak obična stara majica. Ja oduvijek sušim na zraku, tak da me fen ne zanima, al oni koji suše fenom, treba koristiti difuzor.

Na fejsu ima nekoliko grupa (međunarodna, pa njemačkla, pa za one s Balkana) - uglavnom sam tamo polovila proizvode koje mogu kupiti kod nas. na žalost, nema ih puno, al ima skroz dovoljno