Otkriven je uzrok višemjesečne boli u ramenu: ruptura tetive supraspinatusa.
Prijete mi operacijom, sutra idem na MR da budemo pametniji...
Ima tko kakva iskustva da podijeli?
Otkriven je uzrok višemjesečne boli u ramenu: ruptura tetive supraspinatusa.
Prijete mi operacijom, sutra idem na MR da budemo pametniji...
Ima tko kakva iskustva da podijeli?
Nemam iskustva. Evo malo tuđe pameti: http://www.akromion.hr/ortopedija/ra...seta-ramena/35
To sam sve pročitala.
I više.
Vikend sam provela proučavajući anatomiju ramena
To ima moja mama. Rekli su joj da se kod mladjih ljudi uspjesno rjesava operacijom i onda bude ok uz terapiju i vjezbe.
A ako nesmije operacija (iz bilo kojeg razloga) tada terapija moze ublaziti bolove. Ali ruptura ostaje ruptura.
Ako se zeli sanirati do kraja treba operacija. Tako je njoj receno.
Mojca sretno
Hvala draga.
Gdje je mama bila, u kojoj bolnici?
Nije bila u bolnici. Išla je u polikliniku Sveti Rok jer sa njima ima ugovor HOK osiguranje ciju policu ima.
Isto ju je dugo bolilo rame, nije mogla uopce odruciti ruku prema gore i na kraju se tek MR-om vidjelo sta je.
Ali ona ne smije na operaciju pa su joj preporucili terapiju. zapravo rekli su joj da je mladja i da smije to bi operirali i onda bi to bilo rjeseno. Ovako ostaje terapija s vremena na vrijeme, specijalne lagane vjezbe...
Potrazi jos koje misljenje, ovo nase je misljenje doktora iz svetog roka. Mozda tko ima neku drugi ideju ili savjet. POptuno razumijem da ti se ne ide na operaciju
Nema na cemu
Sretno ti
Just a short update: ruptura iste tetive i na lijevom ramenu.
pa kako ti se to dogodilo Mojca? Jesi pala, ili neki nagli pokret napravila?
Moja mama se održava laganim vježbama (ciljanim) i tu i tamo terapijom i dobro je, ruka je u funkciji, nemože sve pokrete baš, niti neke nagle pokrete ali funkcionira. Jedino što mora konstantno paziti da se ne dogodi totalna ruptura (rekli su joj da joj se tetiva drži na koncu)
Mojca, ja ću ti preporučiti privatnog fizioterapeuta ako si možeš priuštiti, ako ne bar da odeš po mišljenje. Čovjek je spasio mene i nekoliko članova bliske i daljnje obitelji a i prijatelja. Privatna fizioterapija Ante Donadić, ako treba šaljem broj na pp.
Mene je poštedio operacije, evo 10 godina nakon koljeno još uvijek dobro.
Ne, jednostavno degenerativne promjene. Kalcifikat koji ju je poderao.
Našla, hvala na preporuci.
To rame povremeno lagano boli od prošlog svibnja... Kad sam lani u siječnju bila na pregledu zbog desnog, pogledali su i lijevo i bilo je sve ok... Onda je pred dva tjedna krenula baš jaka bol, pa sam otišla na pregled kod dr. Čička, iako sam znala što će reći... napravio je uzv i to je to... ista stvar na oba ramena.
Kaže da nije za operaciju, ali da nije ni za fizikalnu (što je po meni glupost)...
Uglavnom, čim se sve ovo doma smiri, planiram krenuti s fizikalnom.
Žao mi je Mojca, drži se.
Čini mi se realnim da bi ti fizikalna trebala pomoći.
I meni se to čini. Odnosno... činilo se... danas sam imala sudar, frajer me napucao na semaforu, trzajna povreda vrata... četvrta..
Ubit ću se... ilk otvorit temu "nesretnik sam od rođenja, čija me to ruka proklela".
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Mojca, ovo je baš gadno, iako je moglo biti i gore. Suosjećam.... Oporavi se brzo.
uf mojcabrz oporavak, mirnu tranziciju na zivot bez dede u domacinstvu, pa neka se stvari bolje sloze za tebe.
Ajme, Mojca. Drzim fige za super-brzi oporavak.
Hvala cure.
Osim te povrede zbog koje mi je jako žao, meni je baš upalo u oči da nije mogao vlastitog oca odvest i smjestit u dom![]()
Ćovjeku je to ionako velika promjena,a sina niđe. On mora radit.
Što brži oporavak ti želim Mojca!
I puj puj da više odu od tebe sve te silne ozljede i “spletovi okolnosti“!
Mojca žao mi je, nadam se da nećeš imati neke veće posljedice!
sve će se to srediti
najprije svoje zdravlje, a već će biti i lakše zbog dede
držim fige, snažna naša Mojca!
Trebao je netko preuzeti taj posao, ali je u zadnji tren otkazao.
Sve smo napravili da nađemo nekog drugog, ali nismo uspjeli. A posao nije mogao čekati do ponedjeljka... A niti dedin odlazak.
Došao je navečer... u cijeloj priči to je najmanji problem.
Mojca čitam ovu tvoju temu i pomislim kako sam glupa koza jer mi nije palo na pamet otići pogledati desno rame što me povremeno boli već više od godine dana ...
Gdje si bila, kod kojeg ortopeda?