Beba je ok, guk mi je 3,3 bio prošle sedmice.
Ginger ti si zgodnica kojoj ne treba puno da skine višak, ja lako natucem ali teško skidam.
Zato mi valja pripaziti![]()
Kako vas dr pregledavaju jeste li otvorene? Meni pogleda s onim L metalnim "nosacima za police" (ne znam kako ih opisati), malo razmakne i kaze sve ok. Je li to dovoljno? Vidim da se cesto spominju xxx prstiju otvorena. Je li gura prste kad vec ovako vidi otvorenost pa onda mjeri?
j-la daj, vidla sam i ja tvoje misice
ma nije lose pripaziti, al nemas razloga za brigu, nije to nesto puno kila
Meni u ovoj T jos nije gurala, a u prosloj mislim da je to napravila na zadnjem pregledu.
meni na svakom pregledu gleda ulozivost(to s prstima) i prepipava trbuh kao di pocima dije glava i tako to,,,poslje se oblacim i dolazim na uzv...
Meni je prvo uzv pa zatim skicne jesam li zatvorena. Zar glavu ne vidi na uzv pa je i tu mora trazit?
Drage,
jučer, 09.08.2018. na svijet je stigla moja najdivnija curica ❤️
Od ponedjeljka sam bila u bolnici zbog supspektnog CTG-a, a u srijedu kada sam trebala doma je krenulo pomalo i otvaranje... porod nam se odužio, no vrijedi svake sekunde!
Divno, cestitam na kcerkici! Uzivajte, mazite se i pazite!
Vasa je dosla tocno 6 mj. poslije nase![]()
Bornastra, čestitam na curici!!! Sad uživaj u svom smotuljku i mazite se i pazite!
Bornastra čestitke.... <3 sad uživancija na maksimalno....,
Pomalo, pomalo i eto mene na vrh liste,... iskreno jedva dočekala.... a sad nemoj da netko ode prije mene... pozzz svimaaa
Nivana 03.9.2018 / (M)
6xmamica 11.09.2018 / (Ž)
Ribica 1 15.10.2018 / ()
Isabel 18.10.2018 / (M)
little_angel 31.10.2018 ()
mabo1 02.11.2018 / (M)
V&NMama 17.11.2018 / ()
Ivy7 24.11.2018 (Ž)
sarasavati 12.01.2019 ()
leptirići 25.01.2019 ()
Mislim da kad prestanem sa svom terapijom iduci tjedan i dignem se da bu to zacas islo, obzirom da grlica nema i otvorena 3 cm... Samo da dođemo do 36.tj,poslije ima dozvolu za izac kad hoce(jos 4 dana)
Cure da li znate tko u Zg osim dr. Harni radi 5d uzv???
Nivana brzo brzo si ti... Proć će za čas![]()
Posljednje uređivanje od little_angel : 11.08.2018. at 19:22
Aaaaa čestitke bornastra.... Mazite se i uživajte ❤️❤️
Jutro svima....
da li ima pomoći za mene
Kad ležim/ sjedim nemoguce mi se ustat kako me bole prepone i doljnji dio trbuha?
Noću da se okrenem to su bolovi u preponama za popiz.... kad sjedim i hoću da pomaknem nogu kao da nisu moje od bolova...
ovo je za plakat...
samo mi nemojte rec izdrži još malooo...
Nivana, da li bi ti mozda pomogli oblozi, kupka, lagana masaza? Vjerujem da se vec potpomazes s jastucima i sl?
Mene sram reci, no pojavili su mi se hemeroidi. Bili su mi i u prijasnjoj trudnici, no dosta kasnije. Sad sam tek 12 tt, no moram uglavnom mirovati pa mi valjda i to utjece... Svakako vrlo neugodno. Imate iskustva, mozda s nekim novijim preparatima na trzistu? Imam kod kuce neki na bazi propolisa i trenutno ga koristim, no ne osjecam mnogo olaksanje...
I jos bi nesto pitala. Kad ste i sto radili od pretraga u trudnovi? Meni su do sad gledali urin, kks, nuhalni nabor. Uskoro moram ponoviti urinokulturu jer su mi nasli Esherihiju coli. No nakon antibiotika mi nisu ponavljalu, rekli su da bi malo pricekali...
Marla koliko si bila tt kad si isla na mjerenje nuhalnog??
Curke, sjecam se iz prosle trudnoce da mi je ustajanje bilo daleko lakse prebacivanjem na bok, te izdahom prilikom samog ustajanja (ostala mi navika od joge, a ispostavila se korisnom i u toj situaciji). Samo bez naglih pokreta...
Bila sam 11+1 i ginica je to radila u sklopu obaveznog uzv prije vadjenja krvi za Nifty test. Bilo je 2mm, te je komentirala da je sve u redu...
Posljednje uređivanje od marla-s : 12.08.2018. at 11:06
Ne moras nis ni rec, znam kak ti je... Ok, ja i ne sjedim jer ne smijem, al kad se okrecem u krevetu, ova stidna kost mi tolko krcka i boli me ko da je slomljena, a kad se dignem na wc moram si pomoc dic nogu da obujem slapu :/
Ja isto ne znam kak cu ustat iz tog kreveta sad za koji dan, ja sam polupokretna..
Nadam se i ja najboljem... [emoji173]
Toxoplazmoza mi je negativna (radila su mi je u sklopu opseznog genetskog testiranja prije IVF-a). Ne znam hoce li je ponavljati... Da, i krvnu grupu su mi vadili. Navodno je sad vade 3 puta u trudnoci...ne znam zasto, a i to mi je novost u odnosu na prijasnju trudnocu...
Posljednje uređivanje od marla-s : 12.08.2018. at 11:13
Tri puta krvnu grupu u jednoj trudnoci? Zasto? Pa to se ne mijenja. Meni su vadili jednom na pocetku u prosloj, a u ovoj nisu ni spominjali.
Nisam sigurna, no misli da je to vezano za rh faktor. Ja sam doduse O pozitivno i u prosloj t.su mi samo jednom vadili...no evo, stvari se mijenjaju...
Ja imam krvnu grupu iz 2002 i to je to(A+) ... Vadila sam posle samo ona antitijela u svakoj trudnoci.
Ne, samo Rh- vade krv na transfuziji vise puta, zbog moguce senzibilizacije. Meni u 3. trudnoci uopce nisu rasili krvnu grupu, samo markere na hepatitis.
Oko 24. tt (ako se ne ukaze potreba prije) radi se ogtt. Ja sam ga u 2. I 3. trudnoci odbila, u pravilu se radi. Na pocetku trudnoce i pred porod cervikalne briseve.
Rekao mi je dr danas da vade 3 puta tijekom trudnoce i rhi- i rh+ (ja sam plus), jer se vide stvari koje mogu biti daleko opasnije za zenu od rh, a te su stvari navodno promjenjive. Nisam pitala detalje, vjerujem da bi netko od struke to podrobnije objasnio.
Ogtt mi u prosloj trudnoci nisu radili, a sad ce u 25.tt (drugi dr, druga praksa...)
Markere za hepatitis vjerujem da nece raditi jer sam ih radila nedavno zbog ulaska u IVF.
Danas sam doznala da nosim curicu...jos sam malo izvan sebe od srece, ne zbog spola (iako sam se nadala zenskoj energiji u kuci gdje su vec muz i sin), vec jer sam u strahu cekala nalaz Nifty testa... tek sad imam osjecaj da sam na "putu" trudnoce, kao da mi je netko rekao "dobrodosla"... prvi put sam u trudnoci malo opustena i zapravo sretna i uzbudjena [emoji3]
Posljednje uređivanje od marla-s : 13.08.2018. at 12:16
Iako sam rh +, mene su takodjer u cca 30+ tt poslali opet vaditi.
Je li se ogtt radi kao redovna pretraga u trudnoći ili samo ako imaju indikacije? I šta bi bile indikacije?
Moja dr salje sve trudnice na ogtt.
Moja ginekologica isto šalje svih na OGTT oko 24-28 tjedna... krvnu grupu sam vadila na početku jednom.. iako imam nalaz i od prve dvije trudnoće ali ona je svjedno dala da se vadi.. Toxoplazmu je ponavlja 2 puta jer je negativna
U 26 tjednu je opet kontrolirala svu krv i urin i rekla mi je da je to bilo zadnje vađenje krvi.
Ogtt nijednom, a krv vadim svakim mj zbog trombofilije i to idem u dva laba, jedan za trombocite a u drugi za veliki koag. Za ogtt je rekla da nema indikacija da mi radi. I sad u 31tt sam radila nalaze za zeljezo i urin.
Marla-s čestitam na dobrom nalazu, djevojčici i dobrom osjećaju. Nadam se da će ti sa vremenom biti sve ljepše i ljepše![]()