Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2507

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći 2.dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Dobra večer svima, isprike ako nisam na dobroj temi, iako vjerujem da jesam. Puna sam strahova, paranoja, a pogotovo sada jer sam dobila virozu (tipična prehlada, kihanje, nos začepljen već 3 dana, temperatura s 37 danas narasla na 37.5). Inace sam u desetom tjednu. Strah me doslovno i propolis uzeti, jer samo čitam da svašta nešto može štetiti. Ali evo me s konkretnim pitanjem - znaci već 4 dana ne dišem zbog nosa i uvjerena sam da je to razlog i rasta temperature. Stavljam dječje Aqua Mars kapi za nos, inhaliram se kamilicom ili mentom 3-4 puta dnevno, ali sve donese samo olaksanje na doslovno 10 min. Čitam da se Operil za starije ne smije koristiti u trudnoci i dobila sam uputu od doktora da smijem sami te kapi za bebe -
    mislim ga kapnuti večeras jer kontam da bi čak i to bilo manje zlo od ovog mučenja koje već dosta traje i od rasta temperature... znači nos ne mogu više ni puhati od rana. Molim Vas pomoć - može li naškoditi da stavim taj Operil barem samo prije spavanja?
    Posljednje uređivanje od vikky : 11.01.2019. at 22:19

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vikky prvotno napisa Vidi poruku
    Dobra večer svima, isprike ako nisam na dobroj temi, iako vjerujem da jesam. Puna sam strahova, paranoja, a pogotovo sada jer sam dobila virozu (tipična prehlada, kihanje, nos začepljen već 3 dana, temperatura s 37 danas narasla na 37.5). Inace sam u desetom tjednu. Strah me doslovno i propolis uzeti, jer samo čitam da svašta nešto može štetiti. Ali evo me s konkretnim pitanjem - znaci već 4 dana ne dišem zbog nosa i uvjerena sam da je to razlog i rasta temperature. Stavljam dječje Aqua Mars kapi za nos, inhaliram se kamilicom ili mentom 3-4 puta dnevno, ali sve donese samo olaksanje na doslovno 10 min. Čitam da se Operil za starije ne smije koristiti u trudnoci i dobila sam uputu od doktora da smijem sami te kapi za bebe -
    mislim ga kapnuti večeras jer kontam da bi čak i to bilo manje zlo od ovog mučenja koje već dosta traje i od rasta temperature... znači nos ne mogu više ni puhati od rana. Molim Vas pomoć - može li naškoditi da stavim taj Operil barem samo prije spavanja?
    Draga vikky...prvo čestitke na trudnoći. Jeste li to uspjeli prirodno?
    Iskreno se nadam da ti je prehlada prošla do sada, i ja sam je preležala nedavno iako ja nisam imala temperaturu nego najviše problem sa začepljenim nosom. Mene je isto spasilo inhaliranje s onom plastičnom zdjelicom iz ljekarne u koju sam ubacila čaj od kamilice i probavala dodavati različita aromatična ulja. Operil nije preporučljiv u trudnoći, tako su i meni rekli iako sam ga i sama koristila prvi dan začepljenosti...

Pozdrav trudnice...kako ste? Nema baš aktivnosti u zadnje vrijeme, očito sve uživate u trudnoći u nekom mirnom razdoblju. Kod mene je nastupilo baš to, mirno razdoblje. Puna energije, poletna, ne dižem se noću ni za wc...drugo tromjesečje mi baš paše.
    Posljednje uređivanje od katka22 : 16.01.2019. at 13:58

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj katka22 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav trudnice...kako ste? Nema baš aktivnosti u zadnje vrijeme, očito sve uživate u trudnoći u nekom mirnom razdoblju. Kod mene je nastupilo baš to, mirno razdoblje. Puna energije, poletna, ne dižem se noću ni za wc...drugo tromjesečje mi baš paše.
    Ili smo samo u 8mj trudnoće, prehlađene s prehlađenim, nesuradljivim trogodišnjakom koji obožava tantrumiranje iz xy razloga... a možda sam to samo ja.
    Sve mi nekako postaje teško, od spavanja do zabavljanja i letanja za gore spomenutim 3godišnjakom. I imam dojam da nitko "ne primjećuje" da sam trudna.
    Utješno je što su mi nalazi za trudnicu na pragu 40 savršeni (izuzev tlaka, to mi moraju par puta mjeriti da dobiju neku vrijednost).

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ili smo samo u 8mj trudnoće, prehlađene s prehlađenim, nesuradljivim trogodišnjakom koji obožava tantrumiranje iz xy razloga... a možda sam to samo ja.
    Sve mi nekako postaje teško, od spavanja do zabavljanja i letanja za gore spomenutim 3godišnjakom. I imam dojam da nitko "ne primjećuje" da sam trudna.
    Utješno je što su mi nalazi za trudnicu na pragu 40 savršeni (izuzev tlaka, to mi moraju par puta mjeriti da dobiju neku vrijednost).

Generacijo, a sto ti je s tlakom?
    Meni je debelo u podrumu tako da na dane jedva ustanem. Pojacala sam zeljezo i nadam se uskoro sretnom svrsetku ove 9-omjesecne avanture.

Robica i torba su spremne (kako sam i planirala - tek u 36 tt )

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
    Generacijo, a sto ti je s tlakom?
    Meni je debelo u podrumu tako da na dane jedva ustanem. Pojacala sam zeljezo i nadam se uskoro sretnom svrsetku ove 9-omjesecne avanture.

Robica i torba su spremne (kako sam i planirala - tek u 36 tt )
    Nekad je kao da ga nema, tad mi bljeska pred očima i cijeli svijet je ringišpil. Zadnji put mi je 3x mjerila i uspjela dobiti 90/65.
    Drugi tjedan kontrola i bris.

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Nekad je kao da ga nema, tad mi bljeska pred očima i cijeli svijet je ringišpil. Zadnji put mi je 3x mjerila i uspjela dobiti 90/65.
    Drugi tjedan kontrola i bris.

Drzim palceve da sve bude sterilno, ok

Dobro je da ti je mjerila 3x, i ja na taj nacin dolazim do neke prosjecne mjere kad mjerim kod kuce. Kad mi mjeri kod soc.ginekologa sa zivinim tlakomjerom, uvijek mi je full nisko. A u bolnici gdje sad pred porod idem na preglede, na digitalnom tlakomjeru mi je uvijek povisen tlak. Nije ni to mnogo, ali me iznenadi jer sam inace bas niskotlakas. No mozda je to i stres od bijelih kuta i sve te bolnicke guzve... :/

Datum pristupanja
    Sep 2017

Početno

Hvala Katka, također
    Nije prirodno, imali smo uspješan IVF konačno. Prije par dana sam odradila i Nifty i sada strepim, jer mi je na UZV bio povećan nuhalni nabor (3.4 mm), doduše, mjereno u desetom tjednu, tako da ne znam što bih mislila... Baš sam na iglama do rezultata, a godine mi očito ne idu u prilog (35)... Znam da ima svakakvih slucajeva i još se nekako nadam, ali... Nema druge nego čekati, to mi je sada najteže...
    Po pitanju prehlade, preživjela sam i bez kapi, ali jedva Zakuhala sam sol i vodu i na kraju to usmrkavala i mislim da je najviše i pomoglo. Sada su ostale sitne naznake prehlade, ali normalno funkcioniram.
    Uživaj u trudnoći, pratila sam te i prije i jako mi je drago da ti je konačno uspjelo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •