Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
Imas se potpuno pravo itekako diviti sebi sto si prosla tu kalvariju! I ja ti se divim, ali sam istovremeno jako preplasena ovim tvojim iskustvom...8mm je prevelik razmak, cudim se da te nisu poslali na operaciju...prestrasno! I uzasno mi je zao sto si kroz to morala proci (

To ti je bilo 1.dijete? Poslije nisi radjala?

Ovo sto kazes za polozaje spavanja, ustajanje po 10 minuta i odlaske do wc-a, potpuno te razumijem jer prolazim identicno. Najveci mi je horor sto sam tek u 24.tt, a prognoze su samo sve gore kako se ide prema kraju...
Trudit cu se ustajati i raditi ove neke fizioterapeutske vjezbe koje bi mi trebale, nadam se, olaksati.
to je bilo sad za drugu bebu, u prvoj trudnoći i nakon poroda nisam imala ni bol u području simfize ni ništa, a nije da sam rodila sad neku preveliku bebu, 52cm i 3700gr.
8mm je zapravo mali razmak, a za operaciju nisam baš ziher da je bila potrebna, mislim da bi oporavak od operacije duže trajao nego oporavak bez operacije.
zapravo, kod dijastaze simfize nema nikakve terapije i nitko ti ne može reći koliko ce trajati oporavak. ja sam si olakšala oporavak sa steznikom za simfizu i zdjelicu i štakama.
meni u trudnoći nije bilo tako drastično da sam jedva ustajala, zatezalo me, pogotovo pri ustajanju ili kad bi htjela čučnuti, ali sam normalno funkcionirala.
jesi pričala sa dr? možda sa carskim rezom možeš spriječiti da se desi dijastaza simfize?
po mom iskustvu, doktori nemaju previše razumijevanja za to sve. mama i beba su dobro, a ovo će proći, nema druge. i to ti je to.