Citiraj marla-s prvotno napisa Vidi poruku
Samo da kratko javim - potpisala sam papire u bolnici da izlazim na vlastitu odgovornost. Prosao je termin, vaginalno nista nije pocelo, rekli su da ce carski. Dosao je dan za carski, a oni meni da ostanem jos tjedan u bolnici (to bi bilo punih mjesec dana bolnice).

Doslovno sam nasla sijedi pramen na kosi za kojeg znam da ga nisam imala prije nego sam usla u tu bolnicu.

Na odjel su me zeljeli zadrzati, no samo sam im se ljubazno zahvalila, spakovala stvari i doslovno u spavacici i papucama ispred rodilista cekala muza. Sestra me nasla vani da potpisem papire.

Svaceg sam se tamo naslusala. Ogadili su mi najsvetije i najljepse sto trudnoca nosi. To je kaljuza, a ne bolnica. Cast iznimkama, ima ih.

Provjeravam plodnu vodu svaka dva dana i rodit cu kad rodim i di rodim - doma, u gliseru, helihopteru. U bolnicu se vise ne vracam dok mi trudovi ne dodju na 3 minute.
Posteljica obavlja svoju funkciju, plodna voda je mlijecna, otkucaji uredni, pokreti takodjer. Stajala doma ili u bolnici, trenutno je svejedno sto se trudnoce tice. Znam sto mi je za ciniti u slucaju trudova ili pucanja vodenjaka. Tad barem znam da je krenulo. Nakon 42.tt nisam cula da je itko rodio, a i poznajuci ovo nesto malo o tome, to nije ni moguce s obzirom da organ prestaje s radom nakon nekog vremena. To dovodi do samo jednog scenarija ukoliko ne krene prirodno otvaranje - indukcija (gel, drip i/ili carski)
Meni je ovo bio 2. zakazani carski tijekom hospitalizacije. Nakon okreta zadak-glava, bilo je logicno cekati da krene prirodno. A sad sto vise cekaju, da krene isto prirodno? Ok, evo cekam, samo ne na odjelu vec doma.
Hodam, krecem se, obavljam sve po kuci i nadam se da ce krenuti. Ako ne krene ni do 42.tt, onda ce biti isto sto i da sam sad na odjelu, nikakva razlika. No makar vise ne slusam neke uznemirujuce stvari, vec u krugu obitelji cekam da ova struca izadje.

Nakon spontanih, kiretaza, tone papira (od kariograma do prvog rasta bete), od cekanja Nifty testa do problema sa simfizom i mojom nepokretnoscu od 23tt, potom iznenadnog okreta u 37tt glava-zadak, zatim opet okret nakon zakazanog CR i sad u konacnici probijanja dana termina...- muz i ja se osjecamo na rubu od brige, ja sam osijedila, zivci... gotovi.
Samo zelimo da to dijete izadje zdravo i da njenim rodjenjem potisnemo sve lose sto nam se dogadjalo.
Osjecam se kao da sam ispala iz Kafkinog romana, ali necu se pustiti ni trena.
Draga marla...puno sam mislila na tebe. I svaka ti cast na hrabrosti...majcina intuicija je sve...

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
A Knin? Moj rodni grad gravitira Splitu, zadnjih godina nije rijetkost da idu roditi u Knin.
Ne Knin, pogotovo s patologijom. Tamo stvari vise nisu kakve su bile unazad par godina, doktorica koja je tada bila popularna otisla je u inozemstvo.

Gotovo, dosla nam je u 16.20, sisala 2 sata i sad su je odveli na kupanje...
Ne znam sto reci osim dobrodosla malena ljepotice i bravo hrabra majko!
Kolika je na kraju po tezini? I mene strase da je moj momak veci, pa me zanima odstupanje...