Imam jednu jako staru Končarevu (od gusa) u vikendici - odlična stvar. Ovakva je:
https://www.njuskalo.hr/image-bigger...a-70783083.jpg
Ponekad mi je žao što je tamo, a ne u stanu, jer bi mi dobro došla kao alternativni roštilj na balkonu ljeti, da ne grijem kuhinju. Imam jedan Tefalov, ali taj ima dolje posudu u koju se lijeva voda, pa mi nije tako brz i spretan za korištenje.
Kad nam se žuri (npr. kad dođemo u vikendicu poslije posla radnim danom) i ne stignemo zakuriti pravi roštilj, u tom se čudu peče sve, od ćevapa i ražnjića, do paprika za ajvar (ima i poklopac od vatrostalnog stakla). Dobro dođe i kad je kiša.
Inače, izbor jela ovisi o tome kakvog je kapaciteta. U ovoj mojoj se može peći meso i riba, pržiti (grilati) ili dinstati povrće... Moram samo paziti da se dooobro ugrije prije nego frknem meso unutra. Od lijevanog željeza je, pa to traje. Ima regulator, ali to sporo reagira iz istog razloga (velik toplinski kapacitet).
Nikakva egzotika ni kreativnost - što ide u običnu tavu, ide i u ovu.
Moja kolegica u tome na moru peče piceka (nareže na komade), radi paellu, prži lignje, peče punjene lignje, a njezin sin peče jaja na špeku.