Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: električna tava

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jednu jako staru Končarevu (od gusa) u vikendici - odlična stvar. Ovakva je: https://www.njuskalo.hr/image-bigger...a-70783083.jpg

Ponekad mi je žao što je tamo, a ne u stanu, jer bi mi dobro došla kao alternativni roštilj na balkonu ljeti, da ne grijem kuhinju. Imam jedan Tefalov, ali taj ima dolje posudu u koju se lijeva voda, pa mi nije tako brz i spretan za korištenje.

Kad nam se žuri (npr. kad dođemo u vikendicu poslije posla radnim danom) i ne stignemo zakuriti pravi roštilj, u tom se čudu peče sve, od ćevapa i ražnjića, do paprika za ajvar (ima i poklopac od vatrostalnog stakla). Dobro dođe i kad je kiša.

Inače, izbor jela ovisi o tome kakvog je kapaciteta. U ovoj mojoj se može peći meso i riba, pržiti (grilati) ili dinstati povrće... Moram samo paziti da se dooobro ugrije prije nego frknem meso unutra. Od lijevanog željeza je, pa to traje. Ima regulator, ali to sporo reagira iz istog razloga (velik toplinski kapacitet).

Nikakva egzotika ni kreativnost - što ide u običnu tavu, ide i u ovu.

Moja kolegica u tome na moru peče piceka (nareže na komade), radi paellu, prži lignje, peče punjene lignje, a njezin sin peče jaja na špeku.
    hvala peterlin, već sam mislila da je roda električna tava free zona.

da li stavljaš istu količinu masnoće kao i kad pečeš u običnoj tavi?
    ili manje?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    hvala peterlin, već sam mislila da je roda električna tava free zona.

da li stavljaš istu količinu masnoće kao i kad pečeš u običnoj tavi?
    ili manje?
    Paa, nikad nisam ništa pržila u tome u dubokoj masnoći. Može manje. Paprike pečem bez masnoće, a za recimo šampinjone samo premažem kistom. Tako radim i s običnom grill tavom (isto gus) pa mi ova električna nije nikakva razlika u odnosu na običnu grill tavu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •