Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: OPREZ!Keks Milchbrei iz dm-a

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno OPREZ!Keks Milchbrei iz dm-a

Danas sam bila u potrazi za nečim što bi pomoglo mojoj bebici koja odbija adaptirano (otvorila sam i istoimeni topic) da ga ipak nekako pojede, popije - bilo šta i odlučila sam potažiti možda neke keksiće koje bi natopila adaptiranim i završila sam u dm-u.
    Iako je beba 9,5mj još joj nisam davala gluten (nekako ne žurim iako nema genetskih predispozicija za alergiju).
    U dm-u sam našla KEKS MILCHBREI (ROBNA MARKA BABYLOVE).
    Preko cijele poleđine su nalijepili deklaraciju na kojoj između ostalog piše "...Ne sadrži gluten." Nakon toga slijedi opis sadržaja i tu se spominje "...pšenično brašno...meko pšenično brašno..." na što mi se upalila lampica za alarm!!!
    Naravno, bila sam užasnuta i ljuta i ništa mi nije bilo jasno. Smetalo me i što su tu deklaraciju nalijepili preko cijelog originalnog teksta jer sam pomislila da nisu nekim čudom došli do pšenice bez glutena! Kupila sam Milchbrei i kod kuće na bočnoj strani naišla na originalni tekst koji glasi "DER BABYLOVE KEKS MILCHBREI IST GLUTENHALTIG."
    Pošto mi je znanje njemačkog krhko(ali ne baš toliko da ne skužim da unutra ima glutena) shvatila sam da ovaj post mora biti poslan i da nakon njega šaljem e-mail na dm-drogeriemarkt;hr
    Mislim da uopće ne trebam pisati kako neka mam čije dijete ne smije gluten može kupiti ovakav proizvod na kojem decidirano piše "Ne sadrži gluten.", a na drugoj strani "...milchbrei ist glutenhaltig."

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Perun, ako piše da sadrži pšenično brašno, ne znači da mora sadržavati i gluten. Postoji i pšenično brašno bez glutena.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uopće me to ne čudi, mislim što sve nama prodaju i kako se slabo ili nikako kontrolira...

Ali ovo je stvarno užasno! Pa o ovome može ovisiti nečije zdravlje, da ne kažem i život!

ninni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prijavi ih sanitarnoj inspekciji!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Perun, ako piše da sadrži pšenično brašno, ne znači da mora sadržavati i gluten. Postoji i pšenično brašno bez glutena.
    Ali ako piše da je glutenhaltig, onda definitivno ima glutena. Mislim da je problem u prijevodu koji je totalno netočan.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ops, promaklo mi.
    Ajme pa ne mogu vjerovati! :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mamasita prvotno napisa
    Šta znači u prijevodu "Der babylove Keks Milchbrei IST GLUTENHALTIG."?!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sad sam ja malo požurila pa nisam vidjela da si se opet javila, mamasita.
    Evo već par puta pokušavam poslati e-mail tim magarcima u dm-drogeriemarkt, ali me uzbacuje (kao da niti ne mogu na njihovu kontakt-adresu poslati

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Još piše velikim slovima!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam kupila i neku Babylove kremu na kojoj je deklaracija s potpuno drugačijim sastojcima nego na originalnoj kutiji. Očito je netko tko je keljio deklaracije sve pomiješao, pa nalijepio od nekog drugog proizvoda.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A jos kad napisu samo "osnovne" sastojke...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato će sutra završiti u novinama ko upozorenje onima koji još nisu vidjeli njihovu svekoliku glupost

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

btw. daj mi se jacvi na PP sa svojim podacima ako želiš, teta iz DM-a ti se želi osobno ispričat :D - možda i poklončić dobiješ

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    btw. daj mi se jacvi na PP sa svojim podacima ako želiš, teta iz DM-a ti se želi osobno ispričat :D - možda i poklončić dobiješ
    Nema smisla biti licemjer zbog poklončića (a isprika ne bi pomogla mami koja bi svom bebaču koji ne smije gluten lijepu kašicu napravila)...no, ja sam danas obavila svoju građansku dužnost 8)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi svaka čast. a uvijek možeš teti malo vaditi vast i reći joj ovo što i meni

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Perun :D

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Uopće me to ne čudi, mislim što sve nama prodaju i kako se slabo ili nikako kontrolira...

Ali ovo je stvarno užasno! Pa o ovome može ovisiti nečije zdravlje, da ne kažem i život!
    Naravno da je loše, ali greška je ubrzo ispravljena. Što nam sve ne uvaljuju negdje drugdje pa nikom ništa
    Mislim da nije dm-a mnogi od vas nikad ne bi ni upoznali kvalitetan izgled i kvalitetan način poslovanja neke trgovine.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Padre, jel ti radis u DM-u?

E sto bi mi jadni da nam nema DM-a?
    Trosili bi gomilu novaca za bebe negdje drugdje.

A i meni se cesto znalo uciniti da su deklaracije problematicne, a ubuduce cu i reagirati. A i u Muelleru je prijevod na teglicama cesto vrlo los i nepotpun.

Mene osobno nervira kada zalijepe prijevod na takvo mjesto da ne vidis original (npr. na dezodoransima).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Perun, svaka čast!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala, cure!
    Jako sam sretna što sam reagirala jer me tu noć mučila savjest (iako sam istu večer dva puta bezuspješno slala e-mail centrali dm-a)i stalno mi je bilo u glavi šta ako se nekoj bebi nešto dogodi, a ja znam, a nisam ništa poduzela.
    ...i tako sam poduzela...

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj lonni prvotno napisa
    A i meni se cesto znalo uciniti da su deklaracije problematicne, a ubuduce cu i reagirati.
    Inače sam jako zadovoljna DM proizvodima i uslugom, ali deklaracije su im zbilja slaba strana: prijevod je često nepotpun ili nepravilan, etiketa naljepljena preko originalnog teksta, "tinta" se skida i u mrvicama ostaje na rukama... Barem se etiketa lako skida, pa to već rutinski radim čim dođem doma iz kupnje. A dalje se uzdam u svoj piđn deutch.
    Inače, jednom sam im uputila reklamaciju e-mailom i dobila zbilja korektan i konkretan odgovor.
    Ali ovo je ipak grubi previd, srećom da si ga uočila.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Perun - Palac Gore!

Padre - Buuuuuuuuuuuuu! By the way, Padru je ovo prvi post, ma zamisli koja koincidencija da se bas javi na ovu temu .

thora avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Perun,svaka čast!Mi smo Kianu kupili gris sa vanilijom,ja sam ju probala jesti,ma katastrofa.Piše kao da nemma kristalnog šećera,a ono slatko do besvjesti!
    Više mu to nebudem davala,samo mi je bed kaj nisam probala prije nego što sam mu dala,već poslje.
    I naravno da ne trošimo basnoslovnu lovu na klince u dm-u,bacali bi ih u nekom drugom dućanu,jer ipak su to naši najmiliji

KIAN,21.10.2005.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam neki dan kupila u dm kremu za lice noćnu po originalu, a po hr deklaraciji dnevnu-sva sreća da noćna većinom ima onu plavu boju, pa deklaraciju nisam ni gledala :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Perun, bravo!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj padre prvotno napisa
    Mislim da nije dm-a mnogi od vas nikad ne bi ni upoznali kvalitetan izgled i kvalitetan način poslovanja neke trgovine.
    hahahahahahahaha ludilo :)

Padre mislim da ces za ovo biti nagradjen/na od Filisa, a ako radis u Filisu pozdravi ekipu :P

p.s. stvarno imas dobar smisao za humor hahaha

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj padre prvotno napisa
    i kvalitetan način poslovanja neke trgovine.
    Strašno kvalitetno posluju, pogotovo ovu u Dubroviku... ušla par puta i zgadilo mi se

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zaboravih reč, Perun svaka čast 8)

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

bravo na iskoraku :D

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004