Za grafičku ne znam, ali Prelog je dobra škola, s time da ni ja ne vidim ekološkog tehničara kao neko atraktivno zanimanje, niti mislim da će u naredne četiri godine to postati. Bit ću jako gruba kad kažem da još uvijek novac nije u ekologiji, nego u nafti (pogledaj samo gdje su najveće plaće) i u ekologiji može biti nekih atraktivnih projekata, ali prilično nesigurna perspektiva. Sad zvučim kao Burns iz Simpsona, ali sam bih htjela reći da ako niste dobro financijski osigurani, mogao bi to biti "boemski" život. A opet, možda mu padne grah da nešto super radi. Ako nema neki žarki interes za ekologiju, mislim da se ne isplati "gurat" ga u to područje s jako limitiranim brojem radnih mjesta i malim ukupnim budgetom.

Iz Preloga znam samo četri osobe, pa mi uzorak nije nešto, ali zajedničko im je da su imali sve odlične ocjene, da su pametni i dobri radnici, jako pristojni, ali troje je odustalo od fakulteta, od njih je jedan je završio jednu višu, a jednom znam da je išlo dosta dobro na faksu, ali ne znam je li završio na kraju, čudilo bi me da nije. To su sve kemijski tehničari bili.