Pokazuje rezultate 1 do 50 od 158

Tema: Koju strukovnu školu odabrati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dijete ne voli matematiku ("Matematiku izbjegavamo pod svaku cijenu, osim nužne mjere za prolaz na maturi"), bolje mu idu i ima vise afiniteta za drustvene predmete - zasto ste se skroz orjentirali na tehnicke skole i gimnazije (barem iz ovdje napisanog)?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nismo
    Preporuka od Severice je da ne ide u smjeru matematičkog i jezičnog, jer je jak u neverbalnim i spacijalnim (što je po njoj kemija) segmentima, i zato je rekla da bi njen prvi favorit bio ekološki tehn u Prelogu. Ali gore pitam i za Grafičku, medijskog tenh i web dizajnera, samo o tome očito ima manje iskustava na forumu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo
    Preporuka od Severice je da ne ide u smjeru matematičkog i jezičnog, jer je jak u neverbalnim i spacijalnim (što je po njoj kemija) segmentima, i zato je rekla da bi njen prvi favorit bio ekološki tehn u Prelogu. Ali gore pitam i za Grafičku, medijskog tenh i web dizajnera, samo o tome očito ima manje iskustava na forumu
    Mislim da za kemiju isto moraš imati kliker za matematiku, ja ne znam kako si ona zamišlja kemiju, lijevi šećer, desni šećer. Barem one temeljne jednadžbe moraš znati, grafički prikaz, udjele, ne moraš možda parcijalne diferencijalne rješavati u srednjoj (možda i moraš, ne znam što rade u četvrtom razredu, al sumnjam). Ne znam kakva je navala na neke smjerove primijenjene umjetnosti, je l ima estetsku žicu. Jezik očito nije bitan kad im na web stranici piše na "slijedećim odjelima".

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, ja sam isto jako skeptična prema toj kemiji, a njemu je sve ok, osim onog što baš nikako odmah neće, tipa geološke.
    U primjenjenu ne bi, ali nadam se još web i medijskom, dok me netko ne razuvjeri...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, ja sam isto jako skeptična prema toj kemiji, a njemu je sve ok, osim onog što baš nikako odmah neće, tipa geološke.
    U primjenjenu ne bi, ali nadam se još web i medijskom, dok me netko ne razuvjeri...
    Ma web dizajn je OK. Jedino što je to jedno od onih zanimanja što svatko misli da može nakon što pogleda dva tri youtube filmića pa je prilično nelojalna konkurencija. Al slično je i s dizajnerima interijera...

Treba djetetu pomoći, smjestit ga u njegove okvire, ali imati u vidu da će ostatak života veći dio dana raditi upravo to, i ako u tome ne vidi sebe, to nije dobro. Ja sam poluprofulani slučaj, nisam zaljubljena u struku, al ide mi, al znam potpuno profulane slučajeve, tipa - zaljubljenik u prirodu i umjetnost završi u gruboj tehnici, to je raspad duše.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, točno to.
    Sad kad barem otprilike znam u kojim okvirima ima/nema objektivne kapacitete, voljela bih da se to barem koliko-toliko poklopi s njegovim afinitetima, koliko ih zna izraziti, ali ipak i s nekom perspektivom.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ma web dizajn je OK. Jedino što je to jedno od onih zanimanja što svatko misli da može nakon što pogleda dva tri youtube filmića pa je prilično nelojalna konkurencija. Al slično je i s dizajnerima interijera...

Treba djetetu pomoći, smjestit ga u njegove okvire, ali imati u vidu da će ostatak života veći dio dana raditi upravo to, i ako u tome ne vidi sebe, to nije dobro. Ja sam poluprofulani slučaj, nisam zaljubljena u struku, al ide mi, al znam potpuno profulane slučajeve, tipa - zaljubljenik u prirodu i umjetnost završi u gruboj tehnici, to je raspad duše.
    Da, točno to.
    Sad kad barem otprilike znam u kojim okvirima ima/nema objektivne kapacitete, voljela bih da se to barem koliko-toliko poklopi s njegovim afinitetima, koliko ih zna izraziti, ali ipak i s nekom perspektivom.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam sebe nasla u struci tek nakon 20+ godina staza u toj struci. Cak i moja vrlo specificna i uska struka ima mogucnost razlicitog rada. Neki od aspekata struke su totalno suprotni mom karakteru i interesima, a u nekim drugim plivam ko riba u vodi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Upozorili su me pa, evo, pišem da Hotelijersko-turistička IP navodno ne želi provoditi nikako. Mislim, nije da se u OŠ provodi, ali su 3-4 profesora nakon 2 g.ipak počeli kužiti u čemu je problem pa je ne kazne ako ne stigne do kraja testa.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

to je super za znati jer nam je donedavno to bio prvi favorit...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

to je super za znati jer nam je donedavno to bio prvi favorit...
    Moram biti iskrena, nisam sigurna da postoji srednja skola gdje se provodi IP. Barem sto se strukovih tice.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Eto, to je najbolji primjer besmisla našeg školstva koje radišnom učeniku ne želi pružiti oslonac da, iako je zbog poteškoće malo sporiji i jednako inteligentan , ima jednake uvjete školovanja, a da putem ne poludi od stresa.
    Mnogi u sustavu, naime, smatraju da su takvi nesposobni i spori i što će uzeti mjesto nekom drugom koji je možda bolji, ali eto, nije radio dovoljno (pa možda ima koji bod manje).
    Posljednje uređivanje od čokolada : 05.03.2018. at 14:18

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sebe nasla u struci tek nakon 20+ godina staza u toj struci. Cak i moja vrlo specificna i uska struka ima mogucnost razlicitog rada. Neki od aspekata struke su totalno suprotni mom karakteru i interesima, a u nekim drugim plivam ko riba u vodi.
    Ne znam, možda griješim, ali mislim da ako ideš za strojarskog tehničara, možeš uistinu postati nešto drugo, ali nećeš vjerojatno biti frizer ili kemijski tehničar. Možda ćeš postati animator, pjevač, web dizajner ili ćeš pisati za neki portal, ali vjerojatno ćeš ipak ostati u srodnom području.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, možda griješim, ali mislim da ako ideš za strojarskog tehničara, možeš uistinu postati nešto drugo, ali nećeš vjerojatno biti frizer ili kemijski tehničar. Možda ćeš postati animator, pjevač, web dizajner ili ćeš pisati za neki portal, ali vjerojatno ćeš ipak ostati u srodnom području.
    Svasta se moze , samo treba biti interesa.
    Ali treba misliti na jednu relativno vaznu stvar kad se bira usmjerenje.
    Ako se bira drustveni smjer , u slucaju nastavka skolovanja mogu se slobodni zaboraviti faklulteti i veleucilista koja zahtjevaju znanje iz biologije, kemije i fizike jer toga u programu nema ( a to je nesto sto se ne moze nadoknaditi).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •