Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
Moja s 19 mjeseci može skinuti papuče, pokušava ih obuti sama aktivno, svaki dan jedno 10 puta. Može skinuti i staviti kapu na glavu, rukavice su joj zanimljive, uspije jednu, drugu naravno ne može, pa dođe meni stavim i tako hoda po kući i grabi stvari s tim rukavicama. Jasno joj je kako idu čarapice, i pokušava ih obući (koji put preko papuča ili cipela) rijetko uspije. Sve drugo samo sjedi i pusti da ju se obuće. Ali ona je stvarno mala još. Hoću reći da pokazuje interes i pokušava, nadam se da će skoro uspjeti bar štogod.
Ma da, on uopce nema interesa za to. A ja nemam ideju kako da ga animiram. Ni ja se ne volim oblaciti

Za stvari za koje ima interesa je genij, a za sto nema onak... Npr. cita kratke rijeci, pise odavno 90% slova i brojeva (cak i dvoznamenkaste potrefi, al ne uvijek), broji koliko parova necega ima, zna natociti pola salice, da li strelica pokazuje lijevo ili desno... intelektualac koji ne zna trenirku obuci, zna preko guze navuci, al to je u vrticu naucio.
Ja si nekako slazem da ce valjda sad krenuti ovo drugo, a pretpostavljam da ce stagnirati u "skolskom programu".